WItam, miałbym takie pytanie,bo gram regularne stoły cash NL10, a uczę się z nagranych treningów zarówno ZOOMa jak i regularnych stołów, a nie chciałbym sobie zrobić krzywdy przenosząc jakieś przyzwyczajenia z zoomów, których nie powinienem. Czy ktoś chciałby mi wyjaśnić główne różnice w założeniach, oprócz pewnie tego, że na zoomach więcej się cbetuje i można trochę szerzej otwierać? Z góry dzięki
Zoomy zamurowane są średni pot dużo niższy niż na regularnych poza tym to ta sama gra.
Większą ilość hendow się przerzuca Można grać bardziej ciasno choć ja gram Nl10 sh 23/18 24/18 bardziej trzeba się skupiać
Plusy:
Stoły regularne:
- możliwość table selection, krótko mówiąc wyszukiwanie słabych graczy i siadanie przy odpowiednich stołach
- relatywnie niższy poziom niż na stolikach zoom
Zoomy:
- brak table selection, dzięki czemu grasz przeciwko wszystkim graczom z danych stawek
- szybciej nabijasz punkty i zdobywasz StarsCoiny.
Jak dla mnie zoom to lepsza opcja, ze względu na przełożenie czasu spędzonego przed kompem a korzyści ze StarsCoinów.
Powodzenia.
Jeśli chodzi o moje doświadczenie, uważam że łatwiej jest grać regularne stoły dlatego polecam Ci taką zmianę, zoom jest bardziej interesujący ale moim zdaniem trudniejszy poza tym na stołach typu zoom łatwiej o tilt np. jak w przeciągu minuty stracisz kilkakrotnie buy-ina. Generalnie założenia są podobne, tendencje są takie że na stołach regularnych gracze bardziej przywiązują się do swoich rąk grają z szerszymi zakresami (co jest imo dużym plusem) i na to szczególnie warto zwracać uwagę