Przejdź do forum
z sng stt na bss

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] z sng stt na bss

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
372 Wyświetlenia
sasinex
PokerStrategist

gralem sng stt na ftp (6.5$ 12 stołów ~10% ROI), teraz dostałem kapitał startowy 50$ na everest, pograłem tam trochę donów superturbo, ale ze względu na soft, ciężko się to gra :/ Chciałbym spróbować pograć trochę cash'y (próbowałem narazie NL2 na everescie grajaca okolo 1k handów) - grajac raczej w ramach rozwoju niz powaznie myslac o cashu (chociaz kto wie ;)). I tutaj prosze o pomoc: ktore filmiki na starcie najlepiej obejrzec ? Poza tym wszystkie wskazówki mile widziane (najlepiej od osob ktory zmienialy juz sng na cash).

3 odpowiedzi
arekm88
PokerStrategist

Tak samo zaczynam przejcie z sng na cash na everescie od nl 2 sh.Polecam filmiki Crushing microstakes muckinfella. Powodzenia przy stołach :f_thumbsup:

sasinex Autor wątku
sasinex
PokerStrategist

tylko chyba bardziej preferowałbym fr ;)

Siema.

Jak wiesz, również na ftp tyrałem sng stt i po first aid na everku zaczalem cisnac NL10 i wbiłem juz na NL25. BRM był przy tym agresywny, wszedłem wyżej już z 15 BI i mialem zamiar zejsc nizej po stracie 3 stacków. Na szczescie nie musiałem :) NL 10 grałem po swojemu, później zacząłem oglądanie filmików z NL 25, Waffla, sweaty z Ninjai'em. Myśle, że kluczowe jest zrozumienie korzystania ze statsów i readów. Imo duzym błędem jest wrzucanie każdego gracza do jednego z 4 worków. Wazne jest indywidualne dostosowanie do przeciwnika. No i szedłem zdecydowanie w jakość a nie w ilość grając 4-6 stołów max. Warto też czytac i samemu probowac oceniac rozdania no i trzeba myslec nad grą. Spróbowac zrozumiec co stoi za każdym zagraniem. Wydaje mi sie, ze tędy droga. Have fun :)