Czy ktos moglby mi dokladnie napisac jak analizowac ta statystyke -wwsf%.
jakie wartosci sa ok a jakie nie
pod katem mikrostawek I 6 os.
jaka jest roznica w stosunku do WonSd%
Troche pogrzebalem ale tylko mi sie w glowie zamieszalo I dalej nie wiem co jest ok a co nie I jak to interpretowac......
Z gory dzieki
jest to % wygranych jeśli dany gracz zobaczy flopa. Najlepiej miec taki %wwsf żeby mieć dodatni winrate.
wonsd jest % wygranych showdownów
dzieki, ale co te statystyki oznaczaja to mniej wiecej wiem.
chodzi o to jak je interpretowac , jakie wartosci sa poprawne a jakie nie itp...
Witaj KKK555,
Założyłeś temat w dziale No limit, a czy przeczytałeś podwieszone tematy w tym dziale?
Projekt Leakfinder -> PostFlop ♠_wink:
Pozdrawiam.
Napisane przez KKK555
dzieki, ale co te statystyki oznaczaja to mniej wiecej wiem.
chodzi o to jak je interpretowac , jakie wartosci sa poprawne a jakie nie itp...
nie ma czegoś takiego jak poprawna wartość w pokerze na jednym stole poprawny bedzie 3 bet 20 na innym 6. na jednym stole poprawne vpip bedzie 40 na innym 14
przykładowo wwsf 50% znaczy ze na co 2 flopie wygrywa
Wiem, ze zalezy od stolika itp....
ale chodzi mi np. na probce np. 10k (wiem ze nie wielka ale mimo wszystko)
WWSF 46.9
WTSD 31.3
WSD 50
co to oznacza? Dobrze, zle, przecietnie ?
Napisane przez KKK555
Wiem, ze zalezy od stolika itp....
ale chodzi mi np. na probce np. 10k (wiem ze nie wielka ale mimo wszystko)
WWSF 46.9
WTSD 31.3
WSD 50
co to oznacza? Dobrze, zle, przecietnie ?![]()
Ale w odniesieniu do czego ?
jak już wyżej jest napisane
46% wygrywa rozdań gdy zobaczy flop
31% z jego vpip dochodzi do sd
50% ilość rozdań które wygrywa na sd
jak ten koleś wygrywa to znaczy że to są dobre wartości jeśli nie wygrywa znaczy ze nie są.
Od biedy jak ktoś ma skrajne wartości w dół jest nitem badz fit or fold jak ma skrajnie w góre jest fishem. Ale to tego wystarczy vpip i agg
po statytykach czesto mozna wywnioskować jak czesto ktś blefuje river
wtsd w$sd agg riv jak
ale te staty to nie wszystko musisz wszystko odnieść do dynamiki i do bordu akcji pf jakiś notek czy semi blefuje czy betuje nie trafione drawy sizini ip oop
statystyki bez tej wiedzy za duzo ci nie pomogą
WTSD imo za wysokie, ciężko raczej o dobrego gracza z taką wysoką wartością. WWSF też nie porywające, czyli po statach raczej bym powiedział że pasywny i callujący sporo.
dlaczego uwazasz ze 30% wtsd jest za wysokie ? może koleś gra na stoliki gdzie sa fishe po 40vpip gra vpip 12 i zarabia 30bb/100 ?? to moze i jeszcze za niskie być.
Jak trafisz na dobry stolik na micro najlepiej jakieś deepy nl25 to mozna i grać 12/10 miec wtsd 45 i ciągnąć mega value.
Największym błędem graczy, przynajmniej tak mi sie wydaje to jakaś standaryzacja. 20 3betu za duzo gra 25/22 zbyt tight folduje 80 do 3 betu za mało. naprawdę bardzo dużo ludzi sugeruje się statystykami które im nic nie mówią.
Tzn można jakoś standaryzować ale wydaje mi się że żeby znaleźć fisha na micro i low wystarczy spojrzec na vpip 3 bet. Jak szukamy gdzieś wyżej to już raczej regfishy i po statystykach ciężko poznać.
Sam kiedyś miałem w hudzie pełno statystyk które jedynie przeszkadały obecnie mam
vpip/pfr 3 bet ft3bet 4bet range ft4bet ftcb3betpot agg factor
to w zupełności wystarcza podczas sesji naprawdę sporadycznie muszę zaglądać w popupa wole sie nie mieszać w trudne spoty. nie wiem moze to wynika z micro stawekna których gram ale do low nl200 nie potrzeba sie mieszać grasz abc straight forward. na nl400 już ciężej. ;p
Mówisz tu o ekstremach zupełnie moim zdaniem, a poza tym gdzie Ty go widzisz grającego 12% vpip z samymi fishami jak ma WWSF 46,9?
Z tym że nie można się sztywno sugerować to zgoda pełna, ja mówię tylko co najprawdopodbniej ten zestaw statów będzie oznaczać bo o to się KKK555 pytał.
tu masz racje, chodzilo mi o to że staty sa jdnym tylko z czynników i to wcale nie najwazniejszym jesli chodzi o podjecie decyzji.