Przejdź do forum
WTSD, WWSF, W$SD, s...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] WTSD, WWSF, W$SD, shorthanded

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
973 Wyświetlenia
ichimeee

nie wiem czy w dobrym dziale pisze, jakby co to prosze o przeniesienie

dopiero niedawno wrzucilem sobie WTSD na huda i na razie ze tak powiem zaznajamiam sie z uzywaniem tej statystyki jak i W$SD, WWSF podpatruje rzadko z popupa

gram NL10 SH i NL25 SH i korzystam z HMa

moje pytania sa takie:
w jakich sytuacjach uzywacie tych statystyk?
czy dzieki nim macie jakies konkretne ready?
co mniej wiecej oznaczaja jakie zakresy tych statsow, tez w polaczeniu z pozostalymi, jak i innym statsami (moze VPIP, AF czy AF%)?
jaka probka rak jest przy tych statystykach istotna?
WWSF - kiedy tego uzywacie i czy warto to wrzucac na huda?

na hudzie ustawilem WTSD i W$SD obok siebie i tyle co na razie widze to polaczenie tego kto jak czesto i z jaka skutecznoscia idzie do showdownu, to co mi sie nasuwa na mysl to na przyklad przeciwnik ktory ma duze WTSD i niskie W$SD jest idealnym celem na value bety, nawet na overplayowanie jakichs top parek czy czegos podobnego

fajnie jakby komus sie chcialo na przykladach mi to troche rozjasnic, np wrzucic reke z komentarzem :) ale kazda inna pomoc takze mile widziana

3 odpowiedzi

Bardzo krótko - na ten temat z głowy można napisać książkę-

WTSD - jak często villain dochodzi do showdown (24-29%)
Użycie: czy villain calluje na river, czy lubi bluffcatching

W$SD - wygrane $ na showdown (51-55%)
Użycie: czy villain wygrywa/przegrywa, jak często wygrywa na showdownie (mówi o charakterze gracza i jego podejściu do SD)

WWSF- Won When Saw Flop
Użycie: jak często wygrywasz gdy widzisz flopa; mówi o podejściu do cbeta IP/OOP, ale musi być rozpatrywane w kontekście innych statów (tak jak poprzednie); zazwyczaj ok. 38-49% (zazw. 44%)

Próbka statystyczna, idealnie kilka k rąk (dla orientacji), ale lepiej więcej (jakkolwiek szybko widzisz czy ktoś ma WTSD=40 czy 20)

WWSF- warto wrzucać w momencie w którym dobrze operujesz na podstawowych statach

Przepraszam, że tak krótko, ale odpowiedź rzetelna i długa zajęłaby mi więcej niż tydzień (tu podaję podstawy podstaw, a właściwie 10% podstaw podstaw).

pzdr

babel92

https://polska.pokerstrategy.com/video/17097/ pod koniec filmu Grindcore omawia wspomniane przez Ciebie staty :)
ogółem serdecznie polecam obejrzeć cały film, bo to rewelacyjna produkcja _thumbsup:

ichimeee Autor wątku
ichimeee

po tych wszystkich recenzjach film na pewno obejrze