Witajcie kochani
Zastanawia mnie jak interpretować statystykę w$sd when check/raised flop?
Ktoś może mi to objaśnić :)?
pozdr
Witajcie kochani
Zastanawia mnie jak interpretować statystykę w$sd when check/raised flop?
Ktoś może mi to objaśnić :)?
pozdr
Jak wygrywa sporo tzn, ze nie gra x/r bez value, ewentualnie equity drawow oraz ciezko go zrzucic np. z overpary jak jest raisowany. Jak malo tzn, ze jest bluff heavy w raisowanych potach.
Przynajmniej ja to tak widze. Mysle, ze nie jest to jakas zanczaca statystyka, raczej dodatkowa, bo po samych fold2raiseF; x/r F; aggF ; wwsf i wtds+w$sd widac tendencje.
Rozumiem, że jeśli wygrywa po x/r to nie robi tego z air, ale interesuje mnie ile to jest dużo? 50%? 70%?
Co to za statystyka fold2raiseF? Mógłbyś ją rozwinąć
?
Napisane przez kustra
Rozumiem, że jeśli wygrywa po x/r to nie robi tego z air, ale interesuje mnie ile to jest dużo? 50%? 70%?Co to za statystyka fold2raiseF? Mógłbyś ją rozwinąć
?
Strzelam w fold to raise flop :D, czyli ile % folduje na flopie kiedy dostał raise od przeciwnika, tzn jestem pewien rozwiniecia
Też tak myślałem, czyli wchodzi w to fold cb to raise, fold to x/r etc. a tu chyba przydałaby się statystyka fold flop to reraise czy coś ;d
Do takiej statystyki potrzebujesz dużej próbki, żeby była ona miarodajna. Ja jej używam jedynie w sytuacjach kiedy mam close spota i jeśli widzę 50% to zazwyczaj wrzucam stacka. Powyżej 60% to już skłaniam się ku foldowaniu.
ta stata niewiele daje, bo mowi jak czesto wygrywa na SD po x/r a nie jak czesto barreluje z air po x/r ani jak duzo air gra x/r
w sensie, ze gosc, moze np. x/r gutshoty ale kontynuuje tylko jak trafia a reszte czasu gra c/f
dodatkowo trzeba bardzo duzej probki bo jak czesto dojdziesz na SD po x/r flopa? a nawet wtedy jest kilka roznych sposobow dojscia na SD a sama informacja o lepszej/gorszej rece jest malo przydatna bo gosc mogl zestackowac draw vs gorszy draw albo trafic swoj miracle card itp.
jak dla mnie praktycznie bezuzyteczna stata, za czasow HM1 mozna bylo tego z braku laku uzywac ale HM2 ma duzo wiecej lepszych statow