Witam,
Mam pytanie odnosnie sqeezu. Jak czytac ta wartosc i jak ma sie ona do 3bet% ? Czy np. 17% sqeezu to duzo czy malo?
Z gory thx za odpowiedz.
Witam,
Mam pytanie odnosnie sqeezu. Jak czytac ta wartosc i jak ma sie ona do 3bet% ? Czy np. 17% sqeezu to duzo czy malo?
Z gory thx za odpowiedz.
A bet B call C raise = squeeze
To znaczy jak był call po otwierającym i my przebijamy. Zazwyczaj gość z wysokim 3bet powinien mieć wysoki squeeze, ale nie zawsze. Niektórzy light 3bet blefują, a nie robią tgo squeezując. Teoretycznie nie są te statystyki w ogóle powiązane.
17% na dobrej próbce to jest bardzo dużo.
17% to bardzo dużo. Dla mnie tak 9% to już dużo z perspektywy jaki range musisz bronić przed 4 betem.
Napisane przez wafflecop
17% to bardzo dużo. Dla mnie tak 9% to już dużo z perspektywy jaki range musisz bronić przed 4 betem.
Moglbys wytlumaczyc to szerzej? Oznacza to ze z 9% zakresem gos squezujje czy jakos inaczej sie to oblicza?
Napisane przez YogasPL
Napisane przez wafflecop
17% to bardzo dużo. Dla mnie tak 9% to już dużo z perspektywy jaki range musisz bronić przed 4 betem.Moglbys wytlumaczyc to szerzej? Oznacza to ze z 9% zakresem gos squezujje czy jakos inaczej sie to oblicza?
No trudno to inaczej wytlumaczyć, jeśli ktoś 9% sytuacji squeezuje to robi to z tak szerokim range. Nie koniecznie jest to top 9%, ale z 9% nadal trudno jest mieć silny range który się stackuje, a który nie jest exploatowany przez light 4bet.
to tez jeszcze zalezy czy FR czy SH i trzeba to dostosowywac do sytuacji bo na FR gosc majacy 4-5% moze squeezowac bardzo duzo light, tylko, ze umiejetnie dobierajac spoty