Przejdź do forum
uzupelnijcie moja w...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] uzupelnijcie moja widze :)

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
735 Wyświetlenia
pawel1410

witam pytanie odnosnie gry po c bet jesli trafilismy trush hand na flopie (mamy jednego przeciwnika) zainwestowalismy czesc kasy jednak mniej niz polowe stacku jednak na turnie pula juz jest wieksza niz nasz stack 2 razy wlazimy od razu all in ??

pytanie zadaje gdyz wydaje mi sie ze opis strategi sss w dziale strategie byl inaczej sfromulowny i byly inforamcje na temat gry na turnie i na rive aktualnie nie widze takich onformacji ... ( btw gram abc sss -staram sie chodz codziennie stawiam sobie kolejne pytanie co teraz) sprawdza i poprawiam bledy) na pocatku grania sss byly same sukcesy z 5 euro 52 w ciagu moze 30 godzin gry jakos tak na oko , jednak teraz stoje w miejscu czesto po grze cofam sie o 2 euro .... gram na bet-at-home .... gdyz mialem tam troche budzetu z zakladow bonus przegralem na party poker gdyz wtedy kierowala mna ulanska fantazja przgralem tam jakies 300$ planuje jednak wrocic do platform ktore wspopracuja z pokerstrategy ,, gdyz bet-at-home nie daje pokerzyscie praktycznie nic dodatkowo a punkty fpp nie nadaj sie do niczego tam poza smiesznymi voucherami czy jak im tam ktore

1 odpowiedź
tismor

Nie, w takiej sytuacji wchodzisz all-in tylko z made hand.
Przez c-bet oczekujesz spasowania ze strony przeciwnika, a jezeli sprawdził Twój c-bet to znaczy, ze coś trafił albo ma drawa, dlatego na turnie grasz juz check/fold.

W sekcji basic masz to wyjaśnione:

"Podbijałeś przed flopem, a na flopie masz tylko jednego przeciwnika. Wtedy, i tylko wtedy, robisz bet wielkości 2/3 puli. Podobnie tutaj: Jeśli musisz na to wyłożyć więcej niż połowę swoich pieniędzy, od razu wchodzisz all-in. Z drugiej strony, gdy twój przeciwnik zrobi raise lub nawet sam call, rozdanie się dla ciebie skończyło. Nie będziesz inwestował więcej pieniędzy i odpuścisz to rozdanie, gdy napotkasz jakikolwiek opór. "