Przejdź do forum
TANKroll Management

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

TANKroll Management

21 Posty
15 Użytkownicy
0 Reakcje
4,200 Wyświetlenia
dlrzz

Witajcie!

W tym wątku możecie dyskutować o naszym nowym TANKroll Managemencie i dzielić się już zdobytym doświadczeniem. Nie bójcie się też zadawać pytań na temat TANKroll Managementu.

TANKroll Management jest matematycznym modelem stworzonym przez naszego trenera i pokerowego eksperta – Arne KTU Gewerta. Model sugeruje, żeby maksymalizować twoje $EV (wartość oczekiwaną w gotówce) poprzez grę na wyższych limitach. Według tego BRM-a będziesz często shotował stawki oraz wracał niżej, gdy sprawy przybiorą zły obrót.

Więcej informacji o TANKroll Managemencie

News

Artykuł

Film

Życzymy powodzenia i szybkiego pomnażania bankrolla!

Odpowiedz
Cytat
20 odpowiedzi
wincentf

Napisane przez dlrzz
Nie bójcie się też zadawać pytań na temat TANKroll Managementu.

Od kiedy wspieracie hazard?
Ogólnie to gratuluje "tematu" >luźnego< BMR, imo jedna z gorszych rzeczy (poza tym co się czasem w dziale stakingowym wyprawia) jakie widziałem na tej stronie.
Proponuję ciąg dalszy: "łan tajm- szpiujemy sandej milion z Rollem 1,03 BI"
GG!

Chyba że chodzi o to żeby więcej graczy wskakiwało powyżej swoich sensownych stawek bo posucha wyżej? :thinking:

:facepalm:

Odpowiedz
Cytat
sojowyjarz

W sumie nie kumam, dlaczego ta koncepcja uwzględnia stawki tylko do nl100... :thinking:

Odpowiedz
Cytat

Już czekam na ten płacz w dziale mindset, że "stosowałem TANKroll Management i storbiłem i nie wiem co z sobą począć " :D

Odpowiedz
Cytat
Janosikgdy

Świetny pomysł, tylko dlaczego ograniczać to tylko do nl cash? w ht, mtt, i omaszce też się sprawdzi :truestory:

Odpowiedz
Cytat
ryhukox

Naprawde niektórzy z was tego nie rozumieją?? :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
el1v4is

Ogólnie każda koncepcja ma swoje plusy i minusy, w tej pokerowej dziedzinie nie mamy żadnej prawdy absolutnej której by ktoś nie obalił, na micro znajdą się nawet tacy którzy stwierdzą że nie podbijają już monsterow przed flopem, bo potem są pot commited do puli przy trafionym przez viliana secie. Nie mniej jednak napisanie na początku tego artykułu ze to dla playerow którzy nie grali długo i chcą szybko zwiększyć bankroll, wygląda mi na próbę bazowania na ich chęci odniesienia szybkiego sukcesu, co tutaj często kończy się tragicznie.
Skoro nie grał długo to jego edge nie jest już tak duzy jak wcześniej, jeśli wogole jeszcze jakiś ma, bo ta gra rozwija się dość dynamicznie.
Wogole jeśli ktoś zakończył grę i został z małym br to z reguły nie był w stanie go powiększyć na danym limicie, bądź wszedł na wyższy i spadł z wysokiego konia. Czy w takim razie napewno ta forma zarządzania hajsem jest adresowana do takich zawodnikow?

Odpowiedz
Cytat
crueleq

Kwestia bankrolla to sprawa indywidualna.

Jeden gracz będzie w stanie shotować stawki z 5-10bi i umiał schodzić niżej a inny będzie potrzebował 50.
Jeśli ten cały czołg ma kogoś czegokolwiek nauczyć to chyba torby.
Btw 25nl - 6-11bi, a od nl50 maleje, srsly.
Sam zamysł agro brm rozumiem, ale chyba zabraliście się za to nie do końca prawidłowo w tym "tutorialu".

Odpowiedz
Cytat
sojowyjarz

Myślę, że jeżeli ktoś 'umie grać' i faktycznie jest pewny skilla to:

1. ogarnia jakiś hajs i zaczyna od wyższych stawek niż nl5
2. stosuje agresywny BRM, przez co rozumiem coś z zakresu 15-25BI i przedewszystkim UMIE schodzić niżej.

Odpowiedz
Cytat
erefkey

WITAM CHCIAŁBYM SIĘ PODZIELIĆ DOŚWIADCZENIEM BO

WIDZIAŁEM JUŻ

TAKIE RZECZY NA FILMACH, W SKRÓCIE

NIECH WAS NIE ZMYLI WALUTA, DOLAR JEST DALEJ ŚWIATOWY,

TYLKO IPOKER MA € :coolface:

SHOW ME THE RAKE - STRATEGIA 1:0 :coolface: I LOVE BLACK MEMBERS 11!!!!

Odpowiedz
Cytat
wincentf

Napisane przez sojowyjarz
Myślę, że jeżeli ktoś 'umie grać' i faktycznie jest pewny skilla to:

1. ogarnia jakiś hajs i zaczyna od wyższych stawek niż nl5
2. stosuje agresywny BRM, przez co rozumiem coś z zakresu 15-25BI i przedewszystkim UMIE schodzić niżej.

Tylko tu jakiś mądrala wyprodukował kupę zgodnie z którą 20BI to "ofensywny BRM" i to jeszcze na zoomie (gdzie polecają grać) :spit:
A już totalnie rozwalające jest pisanie żeby "szukać fiszek" na NL100 jak się robi "agresywny szot" z 5,5BI :thinking: Fiszka przy takim stole się znajdzie- z założenia. :coolface:

Odpowiedz
Cytat
tras

Stosuję podobną metodę co jakiś czas, jak mi się znudzi ciągle granie na jednych stawkach.

W każdej chwili mógłbym zostać trenerem i ekspertem pokerstrategii.

Odpowiedz
Cytat
crueleq

Mając 400usd można shotować 1k nl ( koniecznie musi być ryba przy stole ), po stracie 50bb zejście niżej na nl200. 5bi to std solid br, żadna rewelacja.

Odpowiedz
Cytat
ryhukox

Moze przeczytajcie artykuł i obejrzyjcie film, jak nie rozumiecie...

Odpowiedz
Cytat
wincentf

Napisane przez ryhukox
Moze przeczytajcie artykuł i obejrzyjcie film, jak nie rozumiecie...

Zrozumieliśmy-> gambol + głupota+ dokarmianie regów wyższych stawek. Tylko dziwne że PS coś takiego firmuje :thinking:

Odpowiedz
Cytat

Dobry sposób dla rega NL100, który nie wiem... został okradziony i teraz szuka najlepszego sposobu, aby szybko wrócić na swoje limity.

Aggro BRM można stosować jedynie gdy niszczymy dane stawki. Inaczej najzwyczajniej zabraknie skilla, aby utrzymać się wyżej.

Odpowiedz
Cytat
ryhukox

Napisane przez wincentf
Zrozumieliśmy-> gambol + głupota+ dokarmianie regów wyższych stawek. Tylko dziwne że PS coś takiego firmuje :thinking:

Jak widać nie :facepalm:

Dobry sposób dla rega NL100, który nie wiem... został okradziony i teraz szuka najlepszego sposobu, aby szybko wrócić na swoje limity.

Aggro BRM można stosować jedynie gdy niszczymy dane stawki. Inaczej najzwyczajniej zabraknie skilla, aby utrzymać się wyżej.

I to jest podstawowym założeniem tego tankrolla. Już wygrywamy do nl100, tylko w danej chwili brakuje rolla, więc poniżej idziemy bardzo aggrro, mając bezpieczny stoploss w postaci nl5 czy też nl2.

Jak widać da się to zrozumieć.

Odpowiedz
Cytat
ciaciak1

I tak nie da się przejść nl5 :yaoming :

Odpowiedz
Cytat
Michasia

Hmmm. Może wystawię staking na tankroll. Zysk inwestorów 425$. Aż 76% skuteczności.

Odpowiedz
Cytat
shovi

Co śmiechłem gromko xD xD xD

Odpowiedz
Cytat