Przejdź do forum
Table Selection

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Table Selection

4 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
526 Wyświetlenia

Hejooo, z góry przepraszam i proszę o konkretne komentarze, w których mnie nie zjedziecie :D
Chciałbym się dowiedzieć czym kierować się przy wyborze stolików, dodam że zaczynam grać na FTP SH NL5.
Dzięki za pomoc :)

3 odpowiedzi

Kobiecą intuicją!!!

Wiem, wiem - głupi i zmęczony dziś jestem... _smile:

4greg4

Jeśli to FTP to ja mam swoją sprawdzoną metodę :

Ustawiam filtr stołów według,

- rodzaju gry (NL10, FR, minimum players seated, itp.). Czyli musisz sobie to ustawić pod SH NL5

- średniej stawki (czyli minimum average pot). W moim przypadku (NL10 FR) to ok. 1.90 - 2.00.

- procent graczy uczestniczących w rozdaniu (czyli minimum players per flop)
ok. 25% - 30%

Potem to wszytko dodaję do ulubionych. Teraz w sekcji ulubionych daję opcję szukaj i soft sam wyszukuję mi stoliki o zadanych kryteriach. Prawie zawsze na takim stoliku znajdzie się jeden, lub dwa fishe - tutaj bardzo przydaje się jakiś program do śledzenia statystyk graczy (typu HM, PT3, Elephant). Jeżeli go nie posiadasz to pozostaje Ci obserwacja graczy. Chyba większość trenerów uważa że na tych stawkach (NL5, NL10, NL25 i chyba wyżej) można grać bez tego typu oprogramowania, ale ja osobiście uważam że im wcześniej się wdrożymy z interpretacją tego typu parametrów tym lepiej. Pozostaje jeszcze kwestia liczby stolików, ja gram maksymalnie 4-6 - bo lubię trochę pomyśleć a nie grać jak automat. Wiem, że większość uważa że na NL5, NL10 ludzie nie myślą ;) ale jestem innego zdania.

Należy zwrócić uwagę że generalnie im późniejsza pora tym lepiej, i wtedy można parametry delikatnie podbić.

Można też trochę poeksperymentować - np. wyszukiwać stoliki bardzo tight (zjechać z parametrem minimum players per flop) i wtedy pobawić się na takim stoliku w eksploatację regów, lub przede wszystkim granie z większym zasięgiem otwarcia.

To mówiłem/pisałem ja : taki pro fish :)

hellYeahEnT

ja patrze czy jest fish przy stole zazwyczaj jest ich 4 (stoliki 5 handed) _thumbsup: