Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] szczerze o sss

37 Posty
23 Użytkownicy
0 Reakcje
2,555 Wyświetlenia
kesil

Napisane przez mik1984

Napisane przez Aimboy
Co wy z tą jedną ręką na tysiąc? xD

-2bb/100 to standard przy SSS
-20bb/ to jest BI do SSS
-jeśli zarabiasz 2bb/100 to ile bb zarobisz na tysiąc?
-KPW?

a z bonusa dostaniesz 4-5bb/100 a wyrobisz go na 12+ stolach w pare chwil...

gandzia

ja gram tą strategią od 5 tygodni średnio 2 godziny dziennie na p* 4 stoliki i z 50 $ startowego mam 85 $ chociaż też czasem robię błędy gdyby nie owe błędy maił bym już ponad 100 $ co wy na to ?

mik1984

Napisane przez kesil

Napisane przez mik1984

Napisane przez Aimboy
Co wy z tą jedną ręką na tysiąc? xD

-2bb/100 to standard przy SSS
-20bb/ to jest BI do SSS
-jeśli zarabiasz 2bb/100 to ile bb zarobisz na tysiąc?
-KPW?

a z bonusa dostaniesz 4-5bb/100 a wyrobisz go na 12+ stolach w pare chwil...

Bo ten bonus ci się zaraz skończy.

mik1984

Napisane przez gandzia
ja gram tą strategią od 5 tygodni średnio 2 godziny dziennie na p* 4 stoliki i z 50 $ startowego mam 85 $ chociaż też czasem robię błędy gdyby nie owe błędy maił bym już ponad 100 $ co wy na to ?

A ile rąk rozegrałeś? Bo jeśli mniej niż 50k, a jeszcze do tego sam przyznajesz, że robisz błędy, to jest to tylko upswing.

gandzia

jak mogę sprawdzić ile rąk zagrałem ponieważ jeszcze się zbytnio nie oriętuje w tej kwestji ?

Napisane przez mik1984

Napisane przez gandzia

A ile rąk rozegrałeś? Bo jeśli mniej niż 50k, a jeszcze do tego sam przyznajesz, że robisz błędy, to jest to tylko upswing.

Nie musi to być upswing. Na niskich limitach możesz mieć takich fiszy, że wypłacą się na naszą każdą lepszą rękę i wtedy nawet przy naszych błędach możesz być sporo na plusie.

rumbacz

to nie jest up swing, ani super dobra gra, to jest nl 10 POKER STARS
teraz jeszcze sie podszkól, pograj wiecej i powtórz to na ipoker lub na party

mik1984

Napisane przez SandraScoti

Napisane przez mik1984

Napisane przez gandzia

Nie musi to być upswing. Na niskich limitach możesz mieć takich fiszy, że wypłacą się na naszą każdą lepszą rękę i wtedy nawet przy naszych błędach możesz być sporo na plusie.

Wątpię, bo na mikro stawkach masz "karnego" rejka 6,5% a nie normalnie 5%. Przy BSS tego nie czuć, ale przy SSS jest to różnica jak kaplica. Poza tym SSS jest strasznie niewybaczalna jeśli chodzi o błędy.

A1varo

Musisz grać conajmniej pół roku żeby wiedzieć czy wygrywasz, początkujący gracze mają 50/50 - albo downswinga, albo upswinga i w zależności od tego chwalą sss siebie albo bankrutują

no ja nie wiem. mnie jakoś się udaje ostatnimi czasy. abc, żadnego kombinowania. 9 stołów i w 2 dni 9BI do przodu. BR wystarcza mi teraz na grę na NL25.

tak, gram na party :f_cool:

Urbi23

Napisane przez mik1984

Wątpię, bo na mikro stawkach masz "karnego" rejka 6,5% a nie normalnie 5%. Przy BSS tego nie czuć, ale przy SSS jest to różnica jak kaplica. Poza tym SSS jest strasznie niewybaczalna jeśli chodzi o błędy.

O jakim karnym rake'u mówisz? P* pobiera zawsze 0.05$ od każdego pełnego dolara w puli, czyli na mikro rake wynosi często nawet mniej niż 5%

Muszę wam powiedzieć, że ten wątek, to mnie straszy nieco. Ja gram nieco ponad miesiąc na PP i choć ciągle jeszcze zdarza mi się błędy jakieś małe popełniać, to jednak jakoś idę powolutku do przodu i mam nadzieję, że tak zostanie. Punkty też ugrywają się dość szybko. Jak czytam Wasze posty, to mam pietra, że zaraz wszystko się zmieni i zacznę na potęgę przegrywać. W końcu już nie wiem, czy dobrze robię grając to sss. Ale postanowiłem, że będę grał sss do bólu.

gandzia

ja też postanowiłem grać sss wystarczy być konsekwentnym i trzymać się zasad takie jest moje zdanie ale czas pokaże czy taki konkretny downswing nadejdzie mam nadzieje że nie

matelusz

Napisane przez rumbacz
to nie jest up swing, ani super dobra gra, to jest nl 10 POKER STARS
teraz jeszcze sie podszkól, pograj wiecej i powtórz to na ipoker lub na party

A po co? gra się tam, gdzie się zarabia.

mik1984

Napisane przez Urbi23

Napisane przez mik1984

O jakim karnym rake'u mówisz? P* pobiera zawsze 0.05$ od każdego pełnego dolara w puli, czyli na mikro rake wynosi często nawet mniej niż 5%

Ops, na FTP tak jest. i naliczanie jest co do centa. Ale za to na FTP masz 27% rakeback, przez co wychodzi ci i tak ten rake około, 4% na mikro, czy podobnie jak P* i 3,5% na niskich, czyli lepiej, bo tam ci wyjdzie około 4,5%. A do tego na P* na mikro praktycznie wcale nie wyrabiasz SP/VPP.

mike ja nie wiem co ty piszesz ale według mnie straszne głupoty :
1) gram sss koło 3 msc ,wczesniej próbowałem sng ,mtt .Jestem ponad 100 $ do przodu po 22k rak,mam ponad 3bb/100 i wcale nie uwazam tego za upswing...Nawet raczej bym sie skłanial ze idzie mi bardzo srednio mi idzie bo mialem takie dni ze 20% rolla przegrywalem.

2) teraz gram nl 25 i punkty leca dosc dobrze ,koło 12/100 rak wiec miesciecznie mozna ugrac koło 3500 VPP przy brozne na P* wiec nie ma tragedi.

mik1984

Nie, nie idzie ci średnio 3bb/100 to bardzo dobrze. Standard to 2bb/100. 22k to też już nie mała próbka, na pewno jesteś coś z przodu. A nl25 to już nie mikro stawki.