Witam,
grywam NL50 na bossie, zacznijmy od problemu którym dla mnie są duże swingi często zdarza mi się zaczynać sesje od 3-4 BI wtopionych i wychodzić z niej na plus, ale zdarza się 6-8 BI przegrać i niestety trzeba soft wyłączyć bo to już nie jest dobra gra wtedy i zaczynam tiltować. Czy tego typu swingi są normalne? Czy poprostu powinienem zmienić soft na 6max stoły i może tam uniknę aż tak dużych wahań bo np 8 BI to już jest prawie 20% rolla i to chyba trochę dużo jak na 1 sesje.
Czy widać na tym wykresie oznaki tiltu, gdzieś się spotkałem z sugestią użytkowników po wykresie o tilcie danego gracza, jak taki wykres się przedstawia?
Teraz troche chciałem wspomnieć o matematyce, czy warto sugerować się takim wykresem jaki przedstawiam poniżej, wynika z niego, że jestem poniżej wartości oczekiwanej o kilkanaście BI dokładniej koło 18 czy to też norma czy kiedykolwiek to się jest w stanie wyrównać i czy na podstawie tego mogę być spokojny, że moja gra jest ok EV+, grać nadal swoje i nie przejmować się tą matematyką?
Z góry dziękuje za wszystkie pomocne komentarze.
Podobny post umiesiłem na innym pokerowym forum mam nadzieje, ze sie nie obrazicie, jak to na bossie jest z tymi wykresami EV bo dostałem odpowiedź ze nie mozna sie sugerować bo nie widzi się tam zmuckowanych kart?