Przejdź do forum
strategia SSS - pyt...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] strategia SSS - pytania

385 Posty
107 Użytkownicy
0 Reakcje
32.7 K Wyświetlenia
flogum

Siemka. Witam wszystkich. Jestem tu nowy. Zarejestrowałem się kilka dni temu.
Po przestudiowaniu tego co pisało w sekcji dla początkujących o strategi SSS i otrzymaniu bonusa zacząłem grać trzymając się tego co tam pisało. Rozegrałem ok. 6 tyś. rąk od tego czasu i niestety jestem na minusie (niewiele bo $2.5 ale jednak :( ). No ale nie ma co tylko trzeba ulepszać swoją grę żeby w przyszłości było lepiej :P I tu właśnie chciałbym zadać kilka pytań starym wyjadaczom zanim cokolwiek zmienię w swojej grze. Mam nadzieję, że moje pytania nie będą nikogo denerwowały swoim niskim poziomem :) Przeczytałem wszystkie tematy z działu "Poker (ogólnie)" i nie ma tam odpowiedzi na nie a jeżeli gdzieś była to przepraszam i proszę o odesłanie do odpowiedniego tematu. To może teraz pytania ;):

1. Geniuszem prawdopodobieństwa nie jestem i nie mi oceniać system który penie został stworzony przez kogoś o takim doświadczeniu do którego będę dożył kilka albo kilkadziesiąt lat o ile w ogóle kiedyś osiągnę ten poziom ale zastanawia mnie jedno. Według SSS do gry wchodzi się tylko z ok. 6% (mogę sie mylić) rąk jeżeli nie weźmiemy pod uwagę pozycji i tego czy przed nami ktoś podbijał. Biorąc to pod uwagę zostanie nam pewnie ok. 3% rąk z którymi będziemy grali (tu już czysty strzał w te 3% nie chciało mi się już liczyć. Za dużo by było). Z tego wynika że na 100 rozdań 3 razy gramy. Przyjmując, że nie gramy z blindów na 100 rozdań tracimy (na moim poziomie czyli NL 2/4 ($0.02/$0.04)) $0.6 czyli na nasze 3 gry musimy wygrać co najmniej to co straciliśmy plus oczywiście coś jeżeli chcemy być na plus. Moim zdaniem to wcale nie jest takie proste. Ludzie dość szybko się uczą, że wchodzimy tylko z mocnymi kartami i niechętnie wchodzą po naszym podbiciu. Czy nie uważacie, że ta ilość rąk z którymi się gra jest za mała? Czy na przykład podbicie z "late position" z KJ, QJ czy Axs (nie wiem czy dobrze to napisałem. x - dowolna karta, s- suited) jeżeli nikt nie wszedł lub np. jedna osoba jest złym zagraniem?

2. Jak grać jak się jest na blindach? Bo o tym nie ma nic na stronie przy opisie systemu.

3. Czy mógłby ktoś mi wytłumaczyć kiedy mam spasować z AA lub KK? Wiem, że ciężko w to uwierzyć ale KK jest u mnie najbardziej stratną ręką (może to po prostu pech nie wiem ?( )

Dobra na razie to tyle. Niedługo pewnie pojawią się następne pytania w miarę rozwoju (miejmy nadzieję mojej gry) Mam nadzieję, że ktoś odpowie na te zamieszczone tutaj bo chciałbym siadając następnym razem do stolika popełnić przynajmniej jeden błąd mniej ;) Sorry za rozmiar posta. Mam nadzieję, że nikt nie zanudził się czytając moje wypociny.

PS. Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam

EDIT: Sorki nie zobaczyłem, że jest dział poświęcony NL. Proszę moda o przeniesienie tematu jak można.

384 odpowiedzi
lokomotif

Powinieneś pasować AA i KK kiedy widzisz po zachowaniu gracza,że ma lepszą kartę....nie wiem jak to wytłumaczyć musisz po prostu dać tu pare swoich rozdań. Ogółem shortstack nie pozostawia wiele możliwości działania.Jak bym ja grał tylko tymi kartami co w tabelce shc to byłbym na sporym minusie :)

macromia

To nie wiem jak ty grasz :P Ja trzymam się SZTYWNO tabelki i nie gram NIC więcej. Sporo na takiej taktyce ugrywam i moim zdaniem obecna tabelka SSS jest genialna, szczególnie te zmiany z blindami i ograniczenie jeszcze bardziej rąk startowych. Gra strategią SSS jest banalnie prosta, a potrafi dla nas zarabiać :D

ja moze Ci poradze cos innego. gram pelnym stackiem po tym jak nie potrafilem grac SSS. moze Tobie tez taka zmiana jest potrzebna. zyski mam i to calkiem spore jak na limity ktore gram. niewiem jak to jest z tymi artykulami bo sam nie mam dostepu do sekcji srebro, gry uczylem sie z innych zrodel ostatnio. jakbys chcial to moge pomoc, moje gg: 232772

tyriel

Moze podacie jakie macie jaki macie rozmiar proby shc. Ja rowniez stosuje sie do jej zalecen i nie liczac chwilowych upswingow oraz downswingow po 15k rak wyszlo mi .071BB/100rak.

Macromania ile masz juz rozegranych rak i ile ci wychodzi BB/100rak?

macromia

Kolejna osoba pisze na mnie macromiania %-) Jestem macromia :P Nie mam jeszcze programów mierzących takie rzeczy, bo na razie nie gram na PP, więc nie liczy mi party pointsów, przez co nie mogę dostać PT :/ Ale niedługo powinienem go mieć, wtedy zajmę się liczeniem :P

flogum Autor wątku
flogum

Nie bardzo mam jak wrzucać rozdania bo nie mam Texas Grab'a a nie moge go zainstalować bo nie mam miejsca na C: na zainstalowanie .NET Framework'a który jest wymagany :(

macromia

Mam pytanie do specjalistów w dziedzinie SSS - do jakich limitów można cisnąć zyskownie tą strategię ?? Widziałem, że do NL200 spokojnie grają, a wyżej ?? I czy jest jakiś sposób grania SSS na SH ?? :P :P Raczej nielogiczne to jest, ale można zapytać :P

Original od macromia
Mam pytanie do specjalistów w dziedzinie SSS - do jakich limitów można cisnąć zyskownie tą strategię ?? Widziałem, że do NL200 spokojnie grają, a wyżej ?? I czy jest jakiś sposób grania SSS na SH ?? :P :P Raczej nielogiczne to jest, ale można zapytać :P

alaton - twórca oraz ojciec strategii SSS, gra nią skutecznie na NL5000... :]

macromia

To on jest twórcą ?? Byłem na jego treningach parę razy, coś ostatnio go nie ma w rozkładzie :/ Ale na NL 5k ? O fuck :D Ja na razie trzaskam do NL50, także trochę mi jeszcze brakuje :P

Dokładnie to samo pomyślałem, jak się o tym dowiedziałem: o fuck :D

macromia

Tylko wtedy chyba ciężko znaleźć przeciwników :P Bo żeby znaleźć taki full ring to trzeba się naczekać pewnie, nie ma mowy o porannej grze :P Czyli SH nie wchodzi w grę ?

Z tego co wiem to nie... ale wątpie, że na NL5000 znajdują się jeszcze stoły FL. Alaton dopasował oczywiśce swoją strategię do tego limitu, więć i gra może jakąś dziwną odmianę SH ?(

macromia

No jak, przecież NL5000 to blindy 25/50$, czyli na party poker są takie FL :P

No to spoko, pewnie pyka na stołach FL. :)

gralem tylko SSS przez pare dni, potem bylem shortstackiem ale gralem wieksza ilosc rak, potem bralem pol BI do stolu(caly czas czulem sie jeszcze niepewnie przy pokerowym stole),nastepnie gry juz czulem, ze popelniam coraz mniejsza ilosc bledow, a short minimalizuje moje zyski, przesiadlem sie na full stack i tak juz zostalo:D nie wyobrazam sobie zeby nie grac full stackiem :) i to tez polecam wszystkim :)

macromia

A ja dobrze sobie radzę shortstackiem i to tez polecam wszystkim :P :P Każdy lubi co innego, jedni wolą omahe inni fixed itd. Nie ma co się licytować która strategia jest lepsza, bo każdy radzi sobie lepiej inną taktyką :D

racja, ale tka czy siak chyba i tak w koncu kazdy przechodzi na gre fullstackiem bo short jakby troche... ogranicza:D

macromia

Pisał przecież simoo, że alaton ciśnie SSS na NL5000, także jak się chce to można :P I wcale tak nie ogranicza :P

nie bardzo tylko kumam jak moge grac SSS
na NL 10 moge wplacic minimum 5$?
to jest 50 BB i wyklucza te strategie, chyba ze czegos nie kumam
no chyba ze mam na poczatek troche przegrac...;)