Siemka. Witam wszystkich. Jestem tu nowy. Zarejestrowałem się kilka dni temu.
Po przestudiowaniu tego co pisało w sekcji dla początkujących o strategi SSS i otrzymaniu bonusa zacząłem grać trzymając się tego co tam pisało. Rozegrałem ok. 6 tyś. rąk od tego czasu i niestety jestem na minusie (niewiele bo $2.5 ale jednak
). No ale nie ma co tylko trzeba ulepszać swoją grę żeby w przyszłości było lepiej
I tu właśnie chciałbym zadać kilka pytań starym wyjadaczom zanim cokolwiek zmienię w swojej grze. Mam nadzieję, że moje pytania nie będą nikogo denerwowały swoim niskim poziomem
Przeczytałem wszystkie tematy z działu "Poker (ogólnie)" i nie ma tam odpowiedzi na nie a jeżeli gdzieś była to przepraszam i proszę o odesłanie do odpowiedniego tematu. To może teraz pytania ;):
1. Geniuszem prawdopodobieństwa nie jestem i nie mi oceniać system który penie został stworzony przez kogoś o takim doświadczeniu do którego będę dożył kilka albo kilkadziesiąt lat o ile w ogóle kiedyś osiągnę ten poziom ale zastanawia mnie jedno. Według SSS do gry wchodzi się tylko z ok. 6% (mogę sie mylić) rąk jeżeli nie weźmiemy pod uwagę pozycji i tego czy przed nami ktoś podbijał. Biorąc to pod uwagę zostanie nam pewnie ok. 3% rąk z którymi będziemy grali (tu już czysty strzał w te 3% nie chciało mi się już liczyć. Za dużo by było). Z tego wynika że na 100 rozdań 3 razy gramy. Przyjmując, że nie gramy z blindów na 100 rozdań tracimy (na moim poziomie czyli NL 2/4 ($0.02/$0.04)) $0.6 czyli na nasze 3 gry musimy wygrać co najmniej to co straciliśmy plus oczywiście coś jeżeli chcemy być na plus. Moim zdaniem to wcale nie jest takie proste. Ludzie dość szybko się uczą, że wchodzimy tylko z mocnymi kartami i niechętnie wchodzą po naszym podbiciu. Czy nie uważacie, że ta ilość rąk z którymi się gra jest za mała? Czy na przykład podbicie z "late position" z KJ, QJ czy Axs (nie wiem czy dobrze to napisałem. x - dowolna karta, s- suited) jeżeli nikt nie wszedł lub np. jedna osoba jest złym zagraniem?
2. Jak grać jak się jest na blindach? Bo o tym nie ma nic na stronie przy opisie systemu.
3. Czy mógłby ktoś mi wytłumaczyć kiedy mam spasować z AA lub KK? Wiem, że ciężko w to uwierzyć ale KK jest u mnie najbardziej stratną ręką (może to po prostu pech nie wiem
)
Dobra na razie to tyle. Niedługo pewnie pojawią się następne pytania w miarę rozwoju (miejmy nadzieję mojej gry) Mam nadzieję, że ktoś odpowie na te zamieszczone tutaj bo chciałbym siadając następnym razem do stolika popełnić przynajmniej jeden błąd mniej
Sorry za rozmiar posta. Mam nadzieję, że nikt nie zanudził się czytając moje wypociny.
PS. Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam
EDIT: Sorki nie zobaczyłem, że jest dział poświęcony NL. Proszę moda o przeniesienie tematu jak można.