Witam
Po kolejnej sesji pokerowej niestety mało owocnej:> w mojej głowie pojawiły się pytania ,które kieruje do bardziej doświadczonych graczy lub tych z mniejszym stażem ale z sukcesami( przez sukces rozumiem przejście chociażby jednego z mikrolimitów). Panowie czy granie w waszym przypadku opiera się o granie w 100% ABC pokera, siedzicie jak zombiaki:P przed kompem i czekacie na odpowiednie karty trafiony flop- jazda do przodu na flopie nic prosty fold i tyle.
Strategia "mówi"nie wchodzimy z Top parą w przypadku gdy kicker jest słabszy od waleta to choćby się waliło i paliło nie wchodzicie.
Strasznie nurtuje mnie to czy waszą drogą do sukcesu było właśnie w 100 % ABC. ilekroć coś przekombinowałem i odchodziłem od zamierzeń strategii byłem srodze karany. Gram MSS NL 5 na pokerstarsie.
Pozdrawiam!!
Też się kiedyś nad tym zastanawiałem czy tak trzeba grać. Teraz wiem że poker polega na analizie i myśleniu. Jeżeli ktoś jest mega fishem to i z TP i kickerem 2 możesz wrzucić stacka na flopie jeżeli będziesz wiedział że fishak gra np allina na flopie a air. Pytanie czy masz juz na tyle doświadczenia i obycia z pokerem aby takie rzeczy widzieć i umieć się do nich przystosować. Bardzo ważne jest także korzystanie z takich programów jak Elephant/PT3/HM oraz robienie notatek.
pozdrawiam
Nie wątpię w twoje słowa.
Staram się myśleć i analizować. Z tym że gra przeciwników na mikrolimitach jest częstokroć nieprzewidywalna i jak częstokroć kontynuowałem swoją grę na kolejnych streetach bo myślałem iż ktoś tam blefuje niestety w większości przypadków sie myliłem czego wynikiem jest niestety linia powolna w dół.
Druga sprawa jak gram 4 stoły nie jestem w stanie robić notatek na graczy. Programów nie posiadam. miałem Poker Trackera ale i tak za bardzo nie wiedziałem jak używać statystyk.
Czy ktoś tam z MSS-owców grając ABC poszedł do przodu??:P czy pozostaje mi czekać na niedzielny trening??
countit po 250k handach mial nie maly plusik na srednich stawkach, poszukaj na forum.
ogolnie MSS na micro nie sprawdza sie za dobrze jak to bylo z SSS. imo do MSS trzeba troche byc ogranym juz i wiedziec kiedy 3betowac i to nie tylko dla value, zeby korzystac z tego ze ma sie nie pelny stack. drugim problemem jest fakt ze na micro jest za duzo slabych graczy ktorzy nie pasuja i nie da rady ich wyblefowac, a czasem trzeba bo nie zawsze trzymasz monstera.
takze jak ci nie idzie moze sprobuj BSS na NL2 na poczatku i jak dojdziesz do NL10 to pomysl o MSS chociaz to i tak moze byc za nisko
Na mikro najlepiej sprawdza sie ABC, najszybciej ta drogą pokonasz mikro limity, nie ma co do tego watpliwości. Dużo grindu przed Tobą, jak ja grałem na 8 stołach to byłem pełen podziwu dla graczy którzy grindują na 12 stołach i więcej, dzisiaj bez problemu gram na 16 stołach robiąc przy tym notatki i używam oczywiście PokerTrackera, też na początku przygody z pokerem miałem trudności z wyciąganiem wniosków ze statystyk z PT, teraz sobie nie wyobrażam podejmować decyzje bez PT.
Jeśli można to napiszę trochę o moich doświadczeniach.
Z kapitału początkowego 50$ udało mi się dość szybko dojść do 70$, wtedy pomyślałem, że moje szczęście się kiedyś skończy więc zacząłem grać MSS a potem SSS. Przy MSS straciłem w ciągu jednego dnia 10$ (NL2!!!). Następnie postanowiłem wypróbować SSS, nie dość, że straciłem już praiwe 5$ to jeszcze jest problem ponieważ na mikro nie ma prawie shallow stołów.
Dodam że gram dokładnie tak jak radzicie, ABC bez żadnego wychylania się poza tabele.
Czy powinienem teraz spróbować BSS? Czy ta strategia na mikro też nie zadziała?
Bardzo bym prosił o jakieś rady jak należy grać na mikro żeby się z nich wyrwać.
Z góry dziękuję.
Napisane przez sz3sz
tak w skrocie odnosnie mikrostakes:nl2-nl10
masz = napierdalasz
nie masz = cbet blef i sie poddajesznl25
masz = napierdalasz
nie masz - cbet blef, second barrel blef i sie poddajesznl50
masz = napierdalasz
nie masz = napierdalasz
No tak, super dokładnie rozpisana taktyka;) Czyli jak się mają MSS, SSS i BSS do tego? Są nic nie warte tak?
Napisane przez Darek6789
No tak, super dokładnie rozpisana taktyka;) Czyli jak się mają MSS, SSS i BSS do tego? Są nic nie warte tak?
To człowiek gra , nie trzy - literowe skróty . Ponad 90% pokerzystów jest stale przegrywającymi graczami(ale jedni przegrywają więcej a inni mniej) . Póżniej są gracze będący na zero , następnie Ci na niewielkim plusie itd.
Zdaję sobie sprawę, że to człowiek gra a nie tabelka danej taktyki ale przecież początkujący jakoś musi się nauczyć powoli wspinać po limitach. Z twojego postu można wywnioskować, że nie należy stosować żadnej z tych taktyk tylko bardziej polegać na instynkcie, co w przypadku początkujących zawsze kończy się utratą bankrollu.
Więc... czy ktoś może doradzić coś sensownego?
Nic takiego wcale nie wynika . Gdzie TY tam wyczytałeś o instynkcie
?
Każda strategia prezentowana na PS jest dochodowa . Możesz wybrać co chcesz .Najmniej sensowne wydają się SNG jedno stolikowe przy kapitale 50$ , ponieważ na micro trzeba płacić złodziejski rake . Przeważnie Ci doradzą bss , więc może to o ile wybierzesz room z NL2 ??
Z tym instynktem to taki mój wniosek z twojej poprzedniej wypowiedzi ale widać, że nie trafiony;)
Gram na FTP właściwie tylko cash games. Właściwie nic innego mi nie pozostaje.
SSS się nie sprawdziło, MSS głównie na zero ale czasem także na minus więc ogólnie też nie idzie. Spróbuję więc BSS.
A o instynkcie na razie zapomnę;)
Pozdr