Przejdź do forum
Stoję w miejscu... ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Stoję w miejscu... sss

13 Posty
8 Użytkownicy
0 Reakcje
955 Wyświetlenia
karlick

Witam wszystkich!

Chciałem podzielić się swoimi "osiągnięciami". Otóż od pół roku gram na PS i ZERO efektów. To znaczy nie jest tragicznie, ale stoję w miejscu. Cały czas utrzymuję bankroll na poziomie 10-20 dolarów. Gram sss, szukam przyczyn, więc będę wdzięczny jak ktoś spojrzy na te statystyki ostatniej sesji:

213 gier z 1406 rozdań - 15 %
Wygrane po pokazaniu 16 z 47 - 34 %
Wygrane bez pokazywania - 144

Te przegrane to często bad beaty, jak mam QQ to mnie A3 pokona...

Będę wdzięczny za wszelką pomoc.

12 odpowiedzi
Puczek

1400 rozdan w pol roku.
Zwolnij stary, to nie jest dobre grac tyle rak.

karlick Autor wątku
karlick

Napisane przez Puczek
1400 rozdan w pol roku.
Zwolnij stary, to nie jest dobre grac tyle rak.

Gdybyś umiał czytać ze zrozumieniem, to byś wiedział, kiedy było te 1400 rozdań....

shovi

Siema! :)

Po pierwsze takie "staty" jakie podałeś nic nam ("oceniającym") nie powiedzą o Twojej grze. Rozumiem, że nie używasz żadnych programów typu poker tracker? Ale spoko, to się da obejść...

Kilka pytań ode mnie na początek:
:diamond: na jakim roomie grasz strategią sss z 10/20$?
:diamond: podaj zakresy z jakimi otwierasz na poszczgólnych pozycjach (będzie można ocenić, czy np. grasz zbyt luźno).
:diamond: grasz pół roku i nie wrzucałeś do tej pory rąk do działu oceny rąk? To najlepsza i najszybsza metoda na wychwycenie błędów i podciągnięcie skilla.

Poza tym proponowałbym Ci naukę BSS. Sam zaczynałem przygodę z pokerem od strategii, którą grasz obecnie i trzeba być na prawdę dobrym graczem, żeby wyciągać spore profity z tego stylu. Często musisz grać w spotach, gdzie masz blisko 50-50 a co za tym idzie wariancja robi tu dużo zamieszania.
- dlatego proponuję przerzucenie się na BSS, która daje większe możliwości orazz przede wszystkim zwiększenie kapitału. Graj freerolle, nawet wpłać trochę kasy. Bo nie mając dużego doświadczenia to z tych 20$ szybko większej sumy nie zrobisz.

Pozdro i zajrzę tutaj jeszcze:D

karlick Autor wątku
karlick

Dzięki za zainteresowanie :)

Gram na NL2 Pokerstars, full ring;
Zakres z sss, no może czasami AJ, AT z wczesnej pozycji, ale ogólnie trzymam się tabelki.
Co do wrzucania rąk, masz rację, chyba będę musiał to nadrobić.

Gram czasami freerolle, SnG, czasami coś wpadnie, jednak ze względu na brak czasu (sesje częste ale krótkie), preferuje cashówki, które można zawsze wyłączyć.

Witam,
Po pierwsze jak już zostało wspomniane te statystyki nic nie mówią więc prosze o wstawienie według schematu: Jak wstawiać statystyki do oceny

Po drugie polecam wstawianie rozdań do oceny na forum.

Urbi23

Na PokerStars nie da się grać SSS na NL2

karlick Autor wątku
karlick

Witam,

Po różnych zawirowaniach i skakaniach po limitach i rodzajach pokera, mój bankroll spadł do niewiarygodnych $2,67 :D Postanowiłem jednak, że nic nie będę wpłacał, bo jak tak mam grać, to szkoda kasy. Nie inwestuje póki co w programy, to zrobię dopiero wtedy, jak zobaczę, że coś tam potrafię.

Póki co gram (odrabiam pańszczyznę) na FL FR 0,01/0,02 i pod żadnym pozorem nie zmieniam limitu. W tej chwili mam na koncie 18 dolarów i zamierzam zmienić limit dopiero przy $ 25.

W tej chwili mój wynik to 9,1 BB/100 (okres 3 tygodni), wiec chyba całkiem nieżle. Poluźniłem grę, uczę się zrzucać "dobre" karty i mam nadzieję, że może jeszcze w tym roku dokonam pierwszej wypłaty :)

karlick Autor wątku
karlick

Po 3 miesiącach solidnej gry wreszcie doszło do wypłaty. Wszystko dzięki turkowi za 2 dolce. 2 miejsce i 147 dolarów wygranej. Na drugi dzień powtórka - 5 miejsce i 67 dolarów.

W cash trzymam się Fixed Limit, gdzie przechodzę kolejne szczeble i w tej chwili gram na 0,10/0,25 i BB na plusie.

Jako że turnieje to Pot Limit Holdem, to powoli zaczynam być znaFcą limitowanego pokera, a nie o to w końcu chodzi.

autic

widzę, że tam brm obowiązuje ^^, HF & GL

koval1990

mi tam idzie jak strzala.

karlick Autor wątku
karlick

Na razie nie zdechło i jeszcze daleko, ale od ponad tygodnia jest źle, i to nie tylko downswing.

400 dolców wygrałem w turniejach, więc w zasadzie przegrałem już prawie wszystko co miałem z cash. W ostatnim tygodniu zamiast przyłożyć się do Limit i solidnej gry, łapałem tilt i latałem a to na NL, a to na S&G, ale nic dobrego z tego nie wynikło.

Jak dziś oglądałem swoje statystyki z limitu FR, to ogólnie nie wygląda to strasznie, mimo że do rewelacji też daleko:

FL 0,01/0,02 18151 rozdań - 8,7 BB/100
FL 0,02/0,05 18063 rozdania - 2,66/100
FL 0,05/0,10 19314 rozdań - 1,37/100
FL 0,10/0,25 20676 rozdań - 1,20/100
FL 0,25/0,50 11299 rozdań - 0,25/100
FL 0,50/1,00 824 rozdania - -6,49/100

Po nieudanym ataku na 0,5/1 zszedłem niżej i się zaczęło. Na tym limicie przegrałem ponad 100 dolarów, mimo że jeszcze 2 tygodnie temu był on na +

Byłem pełen podziwu dla samego siebie, że tak ładnie pilnowałem BRM, ale ostatni tydzień to typowy przykład tiltu i ten post pisze chyba też po to, aby:
- uchronić pozostały kapitał przed stratą
- kontynuować rozwój w tej kapitalnej grze.

I jeszcze nie wiem czemu ale obrazek nie działa...

magic83

hej karlick,

smuci mnie jak czytam ze zminiles sss na inna strategi, bo ciagle uwazam ze to dochodowa strategia ale z drugiej strony kazdy musi znalezc "... swoja droge..." tak wiec jesli odnlalzlez sie w fix limit to moge tobie poradzic juz globalanie abys mial wiecej cierpliwosci is systematycznosci do gry bo twoje wpisy i to jak szybko cos zarabiasz i przegrywasz pokazuja ze jestes strasznie chaotyczny

zycze powodzenia

pzdr