Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] steal BB

11 Posty
8 Użytkownicy
0 Reakcje
764 Wyświetlenia

Witam,
Gdzieś przeczytałem, że steale powinny się tak kształtować jak w tytule tematu.

I mam pytanie jak to będzie wyglądało? Bo jeżeli na przykład steal BU to 50%, CO 40 a SB 30 to wydaje mi się, że z SB wyjdzie jednak za mało. Ja na przykład mam o wiele większą statystykę steal from SB.

To jest pierwsze pytanie.

A drugie to jak powinna się kształtować statystyka fold to steal? Bo wielu graczy ma ją 80+ a żeby stealować kogoś ze SB z anytwo to musi mieć bodajże fold to steal BB 70+%. Tylko, że ciężko nie zrzucać rąk na BB po raise.

Rozumiem, że fold to steal to bardzo ogólna statystyka ale najważniejsza wydaje się być fold BB to SB steal i ona chyba powinna być max 70% żeby nie stealowali nas z czymkolwiek tak?

10 odpowiedzi
Demiurg12

jaki limit i czy SH czy FR? bo na FR Nawet 30% z SB to mysle ze za duzo , zbyt czesto dostajesz call i grasz bez pozycji

maciejush

Z tego co widzę to giancardi na nl10 na FTP gra. 30% na SB to tutaj zdecydowanie za dużo imo. Ja mam 25 i tak za dużo dostaje re-steali i calli, po których strasznie ciężko jest mi zagrać profitowo. Owszem znajdziesz tu trochę murków i tag'ów którzy na blindach są strasznie tight i wtedy ich okradasz z any2 ale musisz mieć jakąś tam próbkę rąk na nich.

Nie możesz ustalić jakiegoś tam sztywnego ratio pomiędzy steal z CO,BTN,SB.

Ta zależność że SB<CO<BTN jest orientacyjna i nie zawsze musi się sprawdzać, ale generalnie do tego należy dążyć. SB to najgorsza z pozycji do stealowania.

hellYeahEnT

ja mam 27/36/24 fold sb 78 fold bb 74 ale najlepsi redzy maja ze sb 15-20 z tego co zauwazylem i czesto podbijaja tez o 3,5bb nawet pomimo dosc tight zakresu i to jest dobre. Mozna tez stealowac dosc szeroko (np 30%) wtedy lepiej podbijac do 3bb tylko no i trzeba umiec robic ciezkie calldowny czesto bo inaczej zostaniemy wyblefowani

(5 handed)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Zgadza się, NL10 FR, Demiurg12 często Cię widuję, chyba dużo stołów grasz skoro nie pamiętasz nicków z PS. :D

Kurcze to ja mam dużo powyżej tego co powinno być. Przyznam, że jest to ponad 60% nawet..
Generalnie stealuje wszystkich co mają 80+ po minimum 5 próbach z anytwo. Ale czasem się nie udaje i trzeba blefować na flopie..

@up
Czyli u Ciebie ta zależność jest zachowana? I taki fold BB to steal powoduje, że nie opłaca się Ciebie stealować z anytwo praktycznie.

No ja z CO i BTN podbijam zawsze 3.5BB, ze SB zawsze 3BB a reszta 4BB i na razie mi to odpowiada.

maciejush

Spoko, sprawdź sobie w HEM'ie czy w PT czy z czego tam korzystasz jaka jest efektywność Twoich steali i czy przynosi Ci to profit. Jeżeli przynosi to wszystko jest ok, po prostu eksploatujesz leaki innych, jeżeli tracisz to masz odpowiedź na swoje pytanie.

Napisane przez maciejush
Spoko, sprawdź sobie w HEM'ie czy w PT czy z czego tam korzystasz jaka jest efektywność Twoich steali i czy przynosi Ci to profit. Jeżeli przynosi to wszystko jest ok, po prostu eksploatujesz leaki innych, jeżeli tracisz to masz odpowiedź na swoje pytanie.

to że jesteś na plus to nie znaczy, że jeszcze grasz optymalnie

magda25uk

Jezeli stealujesz za 3bb, to jest to oplacalne do momentu, gdy bb broni sie w mniej niz 40% przypadkow (nawet, gdybys zawsze poddawal sie juz na flopie). Nikt sie tak nie broni, szczegolnie tight regowie na mikro, wiec dopoki sie nie adjustuja to nie istnieje takie cos jak wartosc optymalna i mozna zalozyc, ze nawet 100% steala jest oplacalne.

maciejush

Napisane przez SzKKKK

Napisane przez maciejush

to że jesteś na plus to nie znaczy, że jeszcze grasz optymalnie

Grasz tylko po to żeby grać optymalnie czy po to by być na plus?

Tutaj trzeba się dostosowywać do przeciwników, jak widzisz, że dostajesz dużo calli, re-steali, kradniesz ciaśniej. Foldują ponad 70% kradnij więcej. Dynamika gry.

za duze stealowanie z sb to spory leak niezaleznie czy grasz fr czy sh.. to jest dokladnie ta sama sytuacja. Moze na nl10 czy nl5 na nitow warto stealowac szeroko z jakimis trashem, ale wyzej bardzo czesto bedziesz dostawal flaty od 30-40% range'u i 3bety od top 10-15%, w obu przypadkach grasz oop i palisz kase.
Pozycja jest zlotem :)
steal z sb 4 value imo

szok38

Napisane przez magda25uk
Jezeli stealujesz za 3bb, to jest to oplacalne do momentu, gdy bb broni sie w mniej niz 40% przypadkow (nawet, gdybys zawsze poddawal sie juz na flopie). Nikt sie tak nie broni, szczegolnie tight regowie na mikro, wiec dopoki sie nie adjustuja to nie istnieje takie cos jak wartosc optymalna i mozna zalozyc, ze nawet 100% steala jest oplacalne.

Po ostatnich wydarzeniach na forum... wolę nie zadzierać z Madzią ;) .

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.25(BB) Replayer
Hero ($8.55)
BB ($12.89)
UTG ($35.42)
UTG+1 ($8.02)
UTG+2 ($53.75)
MP1 ($21.85)
MP2 ($10)
CO ($29.65)
BTN ($25.95)

Dealt to Hero 4♣ J♠

fold, fold, fold, fold, fold, fold, fold, Hero raises to $0.75, fold

Hero shows 4♣ J♠

Hero wins $0.50

Hero ($9.85)
BB ($12.52)
UTG ($28.66)
UTG+1 ($10)
UTG+2 ($25.86)
MP1 ($174)
MP2 ($15.56)
CO ($25)
BTN ($34.86)

Dealt to Hero 2♣ 9♠

Hero shows 2♣ 9♠

Hero wins $0.50

Hero ($9.63)
BB ($18.10)
UTG ($35.44)
UTG+1 ($40.18)
UTG+2 ($9.63)
MP1 ($57.47)
MP2 ($12.07)
CO ($44.43)
BTN ($13.24)

Dealt to Hero 2♣ 4♥

Hero shows 2♣ 4♥

Hero wins $0.50

Mam niewielką próbkę w cashu (9k) , po odpaleniu filtrów wynik przy steal z SB 162bb/100h . Nie wiem czy to dużo czy mało , ale minusa nie ma .

ps.
Przeciwnicy na razie się nie dostosowują do mnie .Ogólny wynik chwilowo 3,44bb/100h z Sb.