Przejdź do forum
SSS - tracę bankrol...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] SSS - tracę bankroll, nie mogę znaleźć przyczyny.

81 Posty
28 Użytkownicy
0 Reakcje
9,071 Wyświetlenia
bialas910
PokerStrategist

Witam.Ja tez trace BR i mam takie pytanie.Jak mam wam pokazac moja historie rak?Pokolei co i jak.Chcialbym zeby doswiadczeni gracze ocenili ja.Pozdrawiam

Gomez224
PokerStrategist

Na jakiej platformie grasz ??? Jak potrafisz nagraj filmik ze swojej sesji to poszukamy błędów. A rozdania odszukaj w folderach HandHistory z roomu na którym grasz. Wpakuj do rara i podeślij mi na maila Gomez

Pozdrawiam

mchmielo
PokerStrategist

@aember spotykam cie dosc czesto przy stołach i dalej nie trzymasz sie strategi, siedzisz przy stole gdy jest na nim ponad 3 shortów ostatnio grałes dalej z 3$, a potem płacz ze czemu tracę bankroll

aember Autor wątku
aember
PokerStrategist

mchmielo napisał
@aember spotykam cie dosc czesto przy stołach i dalej nie trzymasz sie strategi, siedzisz przy stole gdy jest na nim ponad 3 shortów ostatnio grałes dalej z 3$, a potem płacz ze czemu tracę bankroll

Izi, mejt ;)
Jeśli wpłaciłem blindy, to nawet jeśli się dosiądzie chwilę później 6 shortów, to zawsze czekam do powrotu blindów. Jeśli znowu przegapię blindy (szczególnie na stolikach speed mi się zdarza) to czekam kolejną rundę. Mimo to, akurat do stolików się nie przywiązuję, uciekam jak jest więcej niż dwóch poza mną.
Co do grania z >25BB - tak, zdarza mi się. Potrafię mając 3-3,5$ zagrać AQ z późnej, albo QQ ze środkowej, ale staram się nie przeginać - może to nie wg strategii ($2,51 i tylko KK i AA), ale gram tylko mocne karty i z pozycją.
Aha, czasem mając pozycję limpuję niskie pary i suited connectory.

Nie bój się, że będę miał pretensję do kogoś za to że SSS nie działa - bo działa... ew. kombinacje na własną odpowiedzialność :)

Aha, jeśli spotkałeś mnie wczoraj, to nie wyciągaj wniosków - wczoraj miałem zupełnego plus-tilta, wszystko mi wchodziło. 800 rąk, 18 BB/100. Co zresztą widać na wykresie ;)

mchmielo
PokerStrategist

Spoko, wiesz czasem warto pouczyc kogos bo moze tego niewidzi, szczegolnie ze grałem sss i wiem ze table selection to podstawa. Myslałem nawet ze na manisonie sobie szybko bonusa strzele na NL 10 ale tam nie ma opcji na kazdym stoliku min 3 shortów kolejki po 12 osob ogolnie ten room to jakas masakra do sss wiec zostawiłem sobie te 50$ na pocwiczenie Bss Sh jak cos to niewielka strata.

Mozliwe ze nawet i wczoraj, choc ja wczoraj nie miałem dobrego dnia wiec gratulejszyn bo mi nic ni cholery nie wchodziło, a dzis ciag dalszy wazne ze przez te 2 dni tylko 1BI w plecy :)

aember Autor wątku
aember
PokerStrategist

Konstruktywna krytyka zawsze wskazana... rzeczywiście ostatnio się poloozowałem, muszę trochę się opanować. Zdarza mi się np. wejść all-in z flushdrawem albo OESD przy freeplay - a chyba jeszcze ani razu takiego nie wygrałem. Do tego nie wiem na ile jest zyskowne takie limpowanie niskich par i konektorów jakie uskuteczniam, a na ile to upswing (kochana statystyka w końcu oddaje co zabrała ;)).

Niestety dopadlo mnie cos przed czym nie moglem uciec (cos co sie nazywa 'brak wiedzy' - za duzo gralem a niemal nic nie czytalem) i w dosc krotkim czasie stracilem wiekszosc BR (spadlem do poczatkowych 50$). Wobec tej sytuacji zaczalem grac sss aby sie nieco odbic, ale chyba cos robie zle gdyz dzis zanotowalem jeden z najbardziej stratnych dni. Przerwalem oczywiscie gre jak dobilo do -100bb (to chyba najwyzszy czas na przerwe) spakowalem ostatnie 3 dni w plik rar i prosze o pomoc.

Czy ktos z Was zgodzilby sie przejrzec chocby pobieznie moje rozdania i powiedziec co robie zle?
Z pewnoscia musi to byc jakis oczywisty blad gdyz grajac poprzednio niemal "na czuja" wychodzilem w miare na zero.

Moglbym tez wkleic moje rozdania, ale jestem dopiero na etapie przegladania tych, ktore juz sa wklejone/skomentowane i nie chce dublowac i zasmiecac forum.

Dinde
Oldschool Grinder

Wklej tutaj link, na pewno ktoś zajrzy.
A jak nie to załóż temat w strategia sss - pytania.
Co do tego, że grałeś w pełni sss - to z tym może być różnie jak wcześniej grałeś bez wiedzy, to na prawdę trudno jest się zastosować w pełni do strategii. Wklej link do wszystkich rozdań, albo pojedyńcze do których masz wątpliwości, to się zobaczy.
Pozdrawiam.

aember Autor wątku
aember
PokerStrategist

Polecam wrzucić wszystkie, a nie wybrane. Gdybym tego nie zrobił, do dziś bym grał źle.

Ok, tu link do ostatnich moich rozdan:

http://www.megaupload.com/?d=EZKUCTO7

i mirror:
http://www.wrzuta.pl/pliki/jYMQ2buj3w/

Wczesniejszych nie wklejam bo to totalny dziki zachod bez ladu i skladu.

Moze ktos akurat cos doradzi, zwlaszcza ostatni dzien staralem sie grac najdokladniej sss jak to mozliwe. Niestety stare nawyki czasem biora gore.

Bede wdzieczny za kazda opinie/pomoc !

Gomez224
PokerStrategist

Witaj

Właśnie pobieram Twoje HH przejrzę je i dam znac gdzie są błędy w rozegraniu.

Pozdrawiam

Dzieki Gomez !

Ja poki co jeszcze raz czytam wszystkie artykuly i wydrukuje sobie te tabelki.
Nie moge grac poki nie podbuduje sie teoretycznie bo jeszcze 4 takie dni jak ostatni i mam po bankrollu.

Najbardziej wkurza to, ze jak juz mam te AA to akurat wszyscy pasuja ;)

pzdr

Gomez224
PokerStrategist

Wrócę z uczelni bo jadę papiery na obronę złożyc przejrzę na spokojnie te rozdania i wszytko opisze co i jak. Zapraszam na swojego bloga Tajemnice NL50 mam umieszczone kilkadziesiąt rozdań z komentarzem+filmik może wyłapiesz pewne błędy i coś podpatrzysz jak ja gram.

Pozdrawiam

Czytam sobie Twoj watek/blog i widze, ze tez ciezkie chwile miales nieraz.
Ogolnie czytanie o walce i postepach dziala motywujaco, podszkole sie troche i wracam do walki.

Ogolnie chcialbym jak najszybciej zrobic odpowiedni BR i przejsc na BSS.

Gomez224
PokerStrategist

Witaj

Zapraszam do działu sss. Umieściłem już prawie wszystkie rozdania co do których mam zastrzeżenia. Oznaczyłem je jako NL10 - nazwa ręki.

Pozdrawiam

Wielkie dzieki za poswiecony mi czas Gomez!

Niektore rozdania jak np. J2 to az nie wierzylem ze to ja gralem.
Musial mnie ktos zagadac albo cos ;)

Ogolnie wnioski jakie wyciagnalem i zarazem modyfikacje, ktore zamierzam wprowadzic do mojego sss:

-grac na pelnych stolach zeby nie placic za czesto blindow
-wlaczyc autouzupelnianie !!
-zrezygnowac ze steali z any two ;)

w ogole musze poczytac wiecej o stealowaniu, obronie blindow itp bo czesto na tym wtapiam.

Co ciekawsze rece bede tez umieszczal na forum.

pozdrawiam !

Gomez224
PokerStrategist

Witaj

Generalnie na NL10 możesz stelowanie i re-stelowanie odpuścic. Poza tym zwracaj uwagę na dobór stolików aby oglądalnośc flopa była powyżej 30% no i żeby przy stoliku nie było więcej niż 2-3 shortów.

Pozdrawiam

Gomez224

Dzieki kilku prostym zmianom w grze mam juz druga krotka sesje na plus (razem 30BB). Gdyby nie pare oczywistych bledow i blefowanie z niczym to byloby 60BB ;)
Ogolnie o calej sesji decyduje tu kwestia paru rozdan, dlatego sss sie wydaje strasznie monotonne. Irytuje mnie np. zrzucanie 55 jak zaraz potem na flopie wypada trzecia 5, no ale pewnie matematycznie jest to uzasadnione.
Czuje, ze moja gra to BSS short handed gdzie mozna grac o wiele szerszy zakres rak, no ale do tego jeszcze dluga droga.

Obejrzalem tez Twoj filmik i polecam jak ktos nie widzial.

thx i pozdro

Witam,

Nie chce zakladac nowego watku a mam pytanko dotyczace sss. Jak wiecie zmienily sie artykuly w sekcji basic, teraz nie bierzemy pod uwage stosunku
pozostalych pieniedzy do podbicia tylko wg nowej tabelki gramy all in w zaleznosci od tego ile osob przed nami podbilo.

Moje pytanie brzmi czy stosujecie sie do starej metody czy tej nowe??

Pozdrawiam.

stosujemy się do nowej. Skoro PS zmieniło tabelkę, musiało mieć przycznę