Witam, ostatnio grajac SSS, wstawiajac rozdania na forum dopatrzylem sie kilku bledow w swojej grze, pomimo że wychodziłem na plus. Postanowilem wiec jeszcze raz wydrukowac "sciage" zrobiona przez axeld333 i podczas tego weekendu grac scisle wg tego schematu. Jednak ku memu zaskoczeniu sesje te nie wypadly zbyt pomyslnie.

Wydaje mi się, że jak na NL20 to dość spory downswing. Interesuje mnie jak duze wahania sa mozliwe (prawdopodobne) grajac ta metoda. Tak kiepskiej serii jeszcze nie mialem jak dotad.
jak będziesz miał 30k hands do oceny to wróc...
NIE MOŻNA wyciągać wniosków z 2k hands
to nie sa moje kompletne statystyki. na NL20 mam troche ponad 12k rozdan i +$21 ale te 1,5k rozdan temu to bylo +$73. Dziwi mnie to zwłaszcza dlatego że postanowiłem bardziej skrupulatnie przestrzegac strategii właśnie od momentu od ktorego pokazane sa zalaczone statystyki
jeśli idzie Ci tak dobrze to graj dalej według zasad...i przygotuj się ewentualnie na gorsze czasy...
Swingi to przy SSS normalka... i trzeba sie do tego przyzwyczaic i psychicznie nastawic - nie popadac w tilt i grac konsekwentnie swoje. Co prawda dopiero co skonczylem nl10, ale napewno kilkanascie tysiecy handow mam juz za soba (ciagle brak PT) i juz do tego przywyklem ze trace seria 8 BI tylko po to by za kilka godzin w krotkim czasie zarobic 10 BI. Trzeba trzymac sie BM i strategii i przezwyciezyc te chwile slabosci.
Jako ciekawostke moge podac ze wlasnie jestem w trakcie lekkiego upswingu. Godzine temu postanowilem zmienic NL10 na NL20 i na nowym limicie nie przegralem jeszcze OLA (2 razy mialem lucky river) i w tak krotkim czasie mam tam +8 BI. Staram sie jednak nie podniecac i dalej gram konsekwentnie.
Tak wiec reload i go go go...!
z tych statystyk wynika że grasz
raise/check/fold a powinno być raise/bet ewentualnie fold
musisz grać bardziej agresywnie continuation bet w sss to podstawa
( nie licząc bm i shc
)
troche mala probka jak do oceny!!
tutaj masz moje statsy z 10k z NL50 ktore zrobilem jakis czas temu podczas nagrywania filmow:
wiem ze to denerwuje ale w sss bardzo czesto zdarzaja sie momenty w ktorych wlasnie nagle spadamy nie wiedzac dlaczego ale skrupulatne trzymanie zasad sprawi ze potem przyjdzie moment wzrostu!!mi tez nieraz sie zdarzylo ze musialem zmienic limit bo mialem tak wielkie wachania!!
BI to z tego co zrozumialem 20BB ja uzywam pojecia stack co dla shorta zawsze oznacza 20BB czyli jesli ktos pisze ze przegral 8BI tzn ze przegral 8 all inow np.
BM Bankrol managment zarzadzanie kapitalem!!