Przejdź do forum
SSS - pre-flop i po...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] SSS - pre-flop i podbicie po moim podbiciu

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
1,275 Wyświetlenia
darek75
PokerStrategist

Witam

Czytajac tekst strategi SSS po angielsku ( moj anglik jest slaby, ale tekst jest napisany prostym jezykiem ) zauwazylem niescislosc miedzy wyjasnieniem a tabelka dolaczona jako wyjasnienie.

Dokladnie chodzi o moment : pre-flop, ja podbijam a przeciwnik mnie przebija.

2

If your stack is at least three times as large as the original raise but no more than 4 times, then go all-in with AA - TT, AK and AQ

Ja to rozumiem tak: jeli twoj stack jest 3 x wiekszy ale nie wiecej niz 4x wiekszy niz twoje pierwsze podbicie, wtedy all-in z - AA - TT, AK and AQ.

W tabelce natomiast jest 2.5 - 4 razy. Skad te rozbieznosci miedzy tekstem a tabelka?

I dalej

If your stack is at most 3 times as large as your original raise, then go all-in unconditionally.

Ja rozumiem tak: jesli twoj stak jest co najwyzej 3x wiekszy wtedy all-in z kazda uprawniona reka ( czyli z tabelki SHC ).

Strategia sie zmienila? Jest zmodyfikowana pod nowsze dane?
Jakies bledy sie wkradly?

Prosze moderatorow o wyjasnienie mi, i pewnie innym ktorych to tez nurtuje.
Z gory dziekuje za wyjasnienie.

Pozdrawiam. Darek

2 odpowiedzi

Ja raczej trzymałbym się tabelki. W polskiej wersji takich rozbieżności nie ma - wszędzie jest 2.5x. Jeśli bardzo Cię to nurtuję, to zapytałbym o tym na angielskim forum.

magic83
Oldschool Grinder

jesli o mnie chodzi a troche sss gram to zawsze kategorycznie trzymam sie tej tabeli:
http://www.pokerstrategy.org.uk/pl/strategy/190/3/