Przejdź do forum
SSS call po becie n...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] SSS call po becie na flopie

6 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
741 Wyświetlenia

Witam,
Nie mogę znaleźć tego w artykułach a bardzo często nie wiem co robić w takich sytuacjach:

Załóżmy że mam AA, wypada flop, ja jako że mam overpair betuje za 2/3 puli, przeciwnik sprawdza. Właśnie. I co dalej? Jak grać? Check/call, check/fold a może wrzucić resztke stacka na turnie?

5 odpowiedzi
hellYeahEnT
Elite Grinder

No pomysl troche..

edit: A jezeli nie wymyslisz to przeczytaj jeszcze raz artykuly, ze zrozumieniem, bo inaczej szybko przegrasz kapital startowy.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

no ja myślę że mając top pair/overpair po takiej sytuacji to należy wrzucić resztkę stacka, ale założyłem ten temat żeby się upewnić, w końcu jestem początkujący...

I co jeśli mamy KK i na Turnie pada as, jak wtedy zareagować? Wiem że co lepszych graczy takie pytania mogą naprawdę irytować, ale mimo to proszę o wyrozumiałość dla nowego

hellYeahEnT
Elite Grinder

Przegladnij sobie w artykulach jeszcze raz jak rozgrywamy Made Hand bo wlasnie Top Pair Top Kicker oraz overpair do takich naleza.

Jest tak jak mowisz, powinienes wrzucic reszteke stacka do pota.

Przy KK, jezeli dostaniemy calla na flopie i jezeli KK jest overpara na flopie to na turnie jestesmy juz pot commited (wrzucilismy wiecej niz polowe stacka do pota) dlatego tez dajemy all in.

Krasu
PokerStrategist

matahuan zachęcam do wrzucania rozdań na forum do analizy : dział SSS.

Jeżeli po twoim podbiciu ktoś wszedł do gry i masz zamiar wykonać bet na flopie to w większości przypadków 2/3 puli stanowią więcej niż połowa twojego stacka... Wtedy oczywiście all-in.