Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Sss

57 Posty
31 Użytkownicy
0 Reakcje
5,814 Wyświetlenia
lucXsus

lukasz728 napisał
albo narazie korzystaj z darmowego PT3 który jest o ile się nie mylę jeszcze w fazie testów i dają go za darmo.

nie mylisz sie

lukasz728 napisał
Pozatym jeśli dostajesz check raise od kogoś i nie masz made hand, ZAWSZE ale to zawsze pasuj, bo chyba nigdy nie zdażyło mi się zeby check raise oznaczał blef,

tylko czasami to jest blef, ale ty masz trash on tez a turn lub river moze byc lucky dla niego. Ale podkreslam ze tylko czasami a w duzej wiekszosci przypadkow zdarza sie ze przeciwnik ma cos mocnego (ja osobiscie nie wierzylem i sprawdzalem a kosztowalo mnei to az 80$ ciezko zarobione zarobione na nl10)

ogolnie thened to radze Ci wziasc do serca posty powyzej bo lukasz728 bezblednie wyjasnil ewenement "downswingu" poczatkujacych sss

jeszcze tylko powtorze, ze wstawianie i ocenianie rak to jeden z fundamentow zarabiania :)

Gomez224

Ja mogę powiedzieć że po rozegraniu 1K rąk sss jestem 11,2 $ do przodu, maksymalna wartość gdzieś koło 800-900 ręki to 14,9 $

Ja również podtrzymuje tutaj wypowiedzi niektórych graczy że ważne jest aby oprócz trzymania się sss trzeba myśleć :). No i generalnie ja również nie gram stołów gdzie jest dużo short stacków. Trzeba przełknąć gorycz porażek i grać dalej :)

Ja zrobiłem raz grając ścisłe SSS 10$ wciągu 112 rąk na NL10 ;]. Fart jakich mało

Krasu

Ja raz straciłem 50$ grając SSS w ciągu 300 rąk na NL25 ;] Pech jakich mało.

magic83

krasu szacunek!!:) :) :)

Magic jedno pytanko mam do ciebie.

Oczywiście wiem, ze każda samodzielna zmiana strategi jest na forum od razu jechana, ale ja troszeczkę ją zmieniłem.
Mianowicie, do rąk startowych dodałem KJo i KJs z late, po około 40k rozegranych rąk obydwie ręce w PT są na zielono a zarobiły mi praktycznie tyle samo co KQ, więc chyba to nie jest przypadek, tym bardziej, ze próbka rąk całkiem okazała.

Więc czy nie uważasz, ze umiejętne rozgrywanie tych rąk moze stanowić dodatkowy plus na twoje konto podczas gry SSS i można je dodać do SHC??

magic83

jak miales okazje zobaczyc pewnie na treningach nl50 sss ja tez rozszerzam uklady o ktore gram ale jest to zwiazane z sytuacja przed nami i tym ile osob gralo czy nie podbijali zaduzo. granie takich ukladow wiaze sie jednak z wiekszymi wymaganiami jakie sa stawiane zawodnikom trzeba juz wiedziec jak sie gra:):) :) jak czujesz sie na silach to prosze!

hellYeahEnT

Hehe ja sie czulem chyba za bardzo na silach i zaczalem grac K8s + ;)

elo2

Po tygodniu gry "ortodoksyjnego" SSS i rozegraniu około 2.5k rąk -24$.
Coraz bardziej wydaje mi się, że jednak ta strategia jest lekko -EV.

Jak dla mnie zbyt "sztywna" i przewidywalna. Grając z kimś kto zna tę strategię jesteśmy w niezbyt komfortowej sytuacji. Przeciwnik znając nasz zakres rąk może zawsze podejmować idealne decyzje (zakładając, że gra przynajmniej średnio). Jeżeli jeszcze na dodatek gramy bez pozycji to ta przewaga staje się już monstrualna.

Na przykład:
Dostajemy na UTG AdAs (NL25: stack:4.70$)
podbijamy zgodnie z SSS 1$
2MP call; CO call; BU call

pot: 5.35$
flop: Kc Jc 9c

Według SSS mamy made hand i przy tej wielkości puli powinniśmy grać all-inn.
Ale to klasyczny przypadek gdy zostaniemy sprawdzeni tylko przez lepsze ręce.
Na takim flopie nasze AdAs jest warte tyle co nic. Grając pełnym stackiem nie grał bym tu nawet c-bet'a.

Takich przykładów można by znaleźć dużo więcej, ale i tak już się chyba za bardzo rozpisałem.

Wniosek (to moja subiektywna opinia): Strategia SSS może być + EV jedynie gdy gramy przeciwko graczom ślepym co najmniej na jedno oko lub przynajmniej z lekka upośledzonymi umysłowo.

Pozostaje więc tylko dobry table selection (tylko PT tych statystyk chyba nie ma), no i nadzieja, że nasze AA nie zostanie "wykrzaczone" przez all-inn pre-flop jakiegoś jasnowidza z Q3o ( ongame rulez!)

pzdr.

lucXsus

staraj sie nie grac rano, najlepiej w przedziale 19-23

wrzucaj rozdania na forum, moze nie wiesz ze robisz bledy. Ja zaczynalem na ongame (mansion) i moje sss bylo BARDZO +EV

No niestety SSS jest na tyle rozpowszechnione, ze więdzą jak grać przeciwko tej strategi.

Ale ciągle na niskich limitach jest na tyle dużo donków, ze płacą i płacić będą :)
Więc graj swoje i tyle :) 2.5k rąk to śmieszna próbka pograj ze 30k i jak bedziesz dalej w plecy to zostaw i graj Bss.

pozdro

lucXsus

jak po 30k bedzie w plecy to znaczy ze nie gral sss albo ma najwiekszego pecha na swiecie

elo2

wrzucaj rozdania na forum, moze nie wiesz ze robisz bledy.

Oczywiście, że robię błedy.
Tylko, że moim zdaniem wynikają one ze zbyt "sztywnej" i przewidywalnej gry jaką nakazuje SSS. Poza tym trzymam się ściśle SSS, a większość $ wtopiłem na bad-beats (niestety).

W pokera gram od 2 lat i wg. mnie największa słabość SSS to gra na flopie.

lucXsus

elo2 napisał
Oczywiście, że robię błedy.
Tylko, że moim zdaniem wynikają one ze zbyt "sztywnej" i przewidywalnej gry jaką nakazuje SSS.

no to jestes nieprzewidywalny i jestes na -
ja bylem przewidywalny i jestem na +

elo2 napisał
W pokera gram od 2 lat i wg. mnie największa słabość SSS to gra na flopie.

widac ze nie lezy Ci SSS, przemecz sie grajac 100% sss aby wyrobic bakrolla (albo wplac) i zacznij grac BSS - wtedy bedziesz w swoim zywiole

easygracz

sss to nic innego jak solidne ABC,które na początkowych stawkach działa.Znaczy działa ABC ,kto jednak coś czytał więcej wie że dobranie do koloru mając draw to ok 35% turn i river trzeba liczyć , żeby nie dołożyć przy all inn więcej niż te 35 % do puli bo to nie opłacalne.Nie wydaje mi się również żeby jak pisze kolega(na niskich stawkach)ktokolwiek liczył zakres rąk przeciwnika bo wystarczy zagrac na takich stawkach i zobaczyć że gracze nie wiedzą jaką pozycję zajmują.SSS to wbicie do głowy podstaw czyli początek drogi -oduczenie leszczy ,że z wczesnej pozycji nie wchodzi się K7o bo to nieopołacalne.Nie wiem jak dla was dla mnie po zapoznaniu się z podstawami czyli ABC p okera,ręce startowe ,oddsdo pod odds,zakres rąk najważniejsze stało się posiadanie programu PT i AHUD ,klucz w ciągnięciu kasy nie ma to jak wiedzieć z kim siadamy do gry czy kolo jest loko :)czy reka mu spada na call raz za razem,jaki procent rak gra a warto wiedzieć ,że należy grać 15-20 % rąk startowych ,a gdy przy naszym przeciwniku widnieje liczba 45 to znaczy że jest on dobrym przeciwnikiem.Pozdro nie wyrabiam tu bonusa. :)

MichaU1337

Dla mnie PAH to oszustwo dlatego ze a)nie kazdy o nim wie b)nie kazdego stac zeby go kupic. Gdyby byl wbudowany w softa to ok a takto slabsi gracze moga byc lepsi dzieki jakiemus programowi. Poker roomy dbaja tak bardzo zeby nie bylo zmowy przy stolikach czy turniejach a najwiekszym Wspomagaczem sie nie zajma.

magic83

nic sie nie przejmuj MichaU zdoswiadczenia wiem jak obserwuje wielu moich przyjaciol ze oni totalnie nie potrafia wykorzystywac statystyk i nie wiedza po co one sa!! Czescie przez nie traca niz zyskuja!!