Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Sss

4 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
439 Wyświetlenia

Witam, od około tygodnia mam konto na PokerStrategy i PartyPoker. Przeczytałem trochę artykułów, zgodnie z zaleceniami gram teraz strategią Short Stack. No i tutaj pojawia się mój problem: powinienem grać na stawkach 0.05/0.10$, jednakże cała masa początkujących działa podobnie, stąd nie sposób znaleźć stolika z minimalnym buy-inem 20BB, na którym by nie siedziało co najmniej czterech ludzi ze stackami ~2$, więc najprawdopodobniej grających shortem. No i nie wiem czy naginać trochę przepisy w jedną stronę i grać z kilkoma innymi graczami SSS na jednym stole, czy może wejść na odrobinę większe stawki, gdzie już takiego problemu nie ma. Można prosić bardziej doświadczonych graczy o radę? ;)

3 odpowiedzi
cobrettti

Na party poker jest wogole malo stolikow z bi 20bb wiec zaloz przez pokerstrategy konto np na FTP. Chociaz z tego co widze to wiekszosc shortstakow i tak nie przestrzega SSS.

Na stołach shallow to że ktoś ma 20bb to jeszcze o niczym nie świadczy. Zdecydowanie lepiej naginać w tym miejscu niż wchodzić na wyższe stawki i tym samym naginać bankroll.

gram sss na partyp i na tych stołach min20bb(nl2-nl10), graczy trzymających się sss nie spotkałem. chociaż mam dwie notki na gości, którzy próbują...

co do ilości stołów... jak nie grasz na więcej niż 6, to jest raczej te minimum, żeby pograć, ale o selekcji raczej nie ma mowy.

btw jaki masz nick na pp ?