Przejdź do forum
Sposób na zarobieni...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Sposób na zarobienie kilku $.

9 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
909 Wyświetlenia

Witam. :f_biggrin:

Wiadomo jak każdemu studentowi przyda się parę $$ na jedzonko, opłaty za stancje, siłownie, szkołę...
Zastanawiam się czy nie spróbować w pokerze, ponieważ był bym w stanie poświęcić na pokera około 1,5h do 3h dziennie. Tak jedna dwie sesje.
Czytałem temat w którym chłoptaś pisał, że chce zarabiać na SSS grając 6h dziennie no i wszyscy go tam ostro pojechali.
Moje pytanie brzmi czy grając przykładowo BSS NL10 przez te 1,5- 3h jest się w stanie ugrać 1BI? Takie 29zł dziennie to zbawienie dla takiego studencika.

Kurde głupie trochę to pytanie. Wiadomo dobry gracz ugra zły nie ugra...
No ale może warto by było spróbować wydrukować tabelki i grać 100% strategii.
Co wy na to?

P.S. Jeżeli już taki temat był to przepraszam, szukałem ale chyba za słabo bo nic nie znalazłem.

8 odpowiedzi

a kolego jak nie spróbujesz to się nie dowiesz.
Jak już sam napisałeś jeden ugra, drugi nie ugra, a w rzeczywistości potrzebna jest nauka i praktyka żeby osiągnąć sukces.
Samo nie przyjdzie nic.

Ja powiem jedno - nie licz, że 29pln to wypas i że nawet jak będziesz ultra tight to ugrasz 1BI na dobę.
Jak zaczynałem grę to tez tak liczyłem - super 30 dyszki, potem 75plnów, jest nieźle, potem wyżej i wyżej, ale realia strącają na ziemię - raz wygrasz 1BI, raz stracisz 6BI, żeby za kilka dni wyjść 12BI do przodu.

Da radę zarabiać niewielkie kwoty bez jakiegoś ogromnego wysiłku, ale nie można sobie w żadnym wypadku zakładać, że "musisz ugrać 1BI dziennie". Raz karta idzie, raz nie. Czasem wyjdziesz sporo na plus, czasem sporo na minus - ważne, żeby na koniec miesiąca było więcej niż na początku ;)

eSGe
Elite Grinder

Do grania na NL10 potrzebujesz 20 BI czyli 200$, a na początku dostajesz 50$ także do NL10 trzeba będzie trochę pograć na niższych limitach ;)

shin0bi69
PokerStrategist

Napisane przez Visten
ważne, żeby na koniec miesiąca było więcej niż na początku ;)

jeden miesiac rowniez niczego nie przesądza:) Sa miesiace gdzie mimo super ultra A game bedziesz niestety do tyłu...

Napisane przez shin0bi69

Napisane przez Visten
ważne, żeby na koniec miesiąca było więcej niż na początku ;)

jeden miesiac rowniez niczego nie przesądza:) Sa miesiace gdzie mimo super ultra A game bedziesz niestety do tyłu...

to prawda, ale nie brnijmy za daleko z long runem :) bo nam życia braknie na odpowiednią próbkę hyhy

bebek
Poker Player

Dasz radę:)Oczywiście zależy to od Twoich umiejętności itp. itd. Ja w tej chwili utrzymuję się z gry na nl25.Średnio wychodzi mi 7-10$/h.

tresor123
PokerStrategist

złe podejście ;p

nie zakładaj sobie, że zaczniesz grać i od razu będą dolary na cahout. Zdarzy się tak, że zacznie dobrze iść będzie ok, zaczniesz kombinować itp, nie będzie dobrze szło wkurzysz się stiltujesz i przegrasz co miałeś.

Załóż sobie, że masz np 5 miesięcy na nauczenie się gry w pokera na zadowalającym poziomie i jak już osiągniesz taki poziom, to wtedy myśl o regularnych wypłatach.

Podejście, że się będzie utrzymywać, może źle na Ciebie wpłynąć i mając nawet potencjał na dobrego gracza, pierwszy lepszy downswing, korekta, etc. zniechęci Cię ostatecznie do kart. ;D

- przemyślenia fisza z fixa, oparte na własnym podejściu i doświadczeniu.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzięki za odpowiedź!