Przejdź do forum
SH - PreFlopRange =...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

SH - PreFlopRange = proszę o pomoc

13 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
593 Wyświetlenia
Chmielu89

witam już wiem że przerzucam się na SH , grałem FR a jeszcze wczesniej sh więc coś o tym wiem, aktualnie gram nl25, i widzę sporo większą agresję pre flop i teraz mam pytania
ogarnąłem sobie pockety jak TT,JJ,QQ oraz AK jak grają na dany range przeciwnika i mam pytania

np.
TT - vs. 3,5% range (3bet,4bet) mamy 34%
vs. 6% = 44%
vs. 8.6% = 48%
vs. 12% = 53%

JJ - vs 3.5% = 43%
vs. 5.6 % = 53%
vs. 8.6 % = 53%
vs. 11.9% = 52%

QQ - vs. 3.5% = 52%
vs. 6% = 56%
vs. 8,6 % = 62%
vs. 12.2% = 65%

AK - vs. 3.5% = 41%
vs. 5,7% = 51.5 %
vs. 9% = 63%

to są sprawdzone range w equilabie jakie wrzucałem kto co może 3betować/4betować z uwzględnieniem niekiedy nie dawałem komuś pre 88 jako 3b/4b a np A5s+ także pobawiłem się w tym
i teraz mam do Was prośbę, proszę o dobre odpowiedzi i komentarze
jak się zachowywać gdy dostajemy na taki range co tutaj pokazuję (MNIEJ WIĘCEJ) ?
jak dostajemy 3bet ip oraz oop co zrobić?
jak my 3betujemy i ktoś ma TAKIEGO RANGEU 4bet, to co zrobić ?
proszę o pomoc będę bardzo wdzięczny ! :)

oczywiście dałem łapy z ktorymi chcę również grać call i grać na flopie jak i na agresywnych ludzi grać np 4b/broke, bądź 3b/ ship

DZIĘKI ZA POMOC !!

Odpowiedz
Cytat
12 odpowiedzi
Donikk

W pokerze to jest proste - jak nie wiesz co robić to folduj. Sprawdzanie 3betów OOP (i IP w dużej części przypadków) będąc 100bb deep i nie mając planu na grę postflop jest błędem, co innego gdy macie głębsze stacki.

Kolejna sprawa to ten 3beting range, zrób sobie w pop-upie 3bet vs każda pozycja, czyli jak np Villain 3betuje z BB vs EP, MP, CO, BU (dotyczy to każdej kombinacji), dzięki temu zauważysz, że np. ma z BU 3bet vs EP 3% ale już vs CO 8%, co ułatwi Ci grę. Ale też musisz pamiętać, że to tylko suche statystyki bo inaczej część graczy gra na fisha a inaczej na "regularsa", więc bardziej liczy się dynamika gry, dlatego na początku poradziłbym Ci grać 3, max. 4 stoły.

"jak my 3betujemy i ktoś ma TAKIEGO RANGEU 4bet, to co zrobić ?" - 3,5% tak ? wg. mnie to jest proste jak ściana, fold, chyba, że znasz przeciwnika i wiesz czego się spodziewać i jak mniej więcej z Nim grać.

Kolejną, bardzo ważną sprawą jest to, że zadajesz BARDZO ogólne pytania. Nie możesz pytać "co mam zrobić vs mniej więcej taki range ?", bo nawet jak 3betowałeś czesto kogoś kto ma 4bet 3% to jeśli jest choć trochę myślący, zacznie CI się częściej luźniej odwijać i trzeba się do tego dostosować.
Zamiast zadawać tutaj takie pytania (pewnie uzyskasz wiele odpowiedzi), moja rada to pooglądaj filmiki na PS odnośnie gry i 3betów na SH, zarówno tutaj jak i w angielskiej społeczności. Zobaczysz jak to wygląda w praktyce, da Ci to na początku na pewno więcej niż pisanie takiego postu :).

GL Bracie!

Odpowiedz
Cytat
Chmielu89 Autor wątku
Chmielu89

Napisane przez Donikk

Kolejna sprawa to ten 3beting range, zrób sobie w pop-upie 3bet vs każda pozycja, czyli jak np Villain 3betuje z BB vs EP, MP, CO, BU (dotyczy to każdej kombinacji), dzięki temu zauważysz, że np. ma z BU 3bet vs EP 3% ale już vs CO 8%, co ułatwi Ci grę. Ale też musisz pamiętać, że to tylko suche statystyki bo inaczej część graczy gra na fisha a inaczej na "regularsa", więc bardziej liczy się dynamika gry, dlatego na początku poradziłbym Ci grać 3, max. 4 stoły.

GL Bracie!

to mam zrobione, 3bety pozycyjne i 4bety:P

Odpowiedz
Cytat
babel92

kurcze, nie bardzo rozumiem o co pytasz :D mógłbyś jakoś jaśniej?

aha - weź pod uwagę, że Twoje equity vs 9% range OOP będzie zupełnie inne jak 9% range IP (gdy 3betuje Cie SB/BB), tak samo będzie inne gdy 3betuje SB i gdy 3betuje BB. bo range są zupełnie inne (inaczej są skonstruowane)

pzdr _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat

tu jest tab z ug 3bet vs rise first gdzie mamy około 50% eq vs open range

Odpowiedz
Cytat
HandOnFire

Nie zapominajcie, ze reka oprocz eq ma tez FE a to jest imo wazniejsze. Dlaczego kazdy stakuje AK skoro na calling range jestesmy z tylu ? wlasnie z tego powodu ktory podalem wyzej

Odpowiedz
Cytat
babel92

to co pisze HandOnFire to jest raz, a dwa że to mamy 50% vs open raise nie oznacza, że mamy rękę 3betować :rolleyes:

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez babel92
to co pisze HandOnFire to jest raz, a dwa że to mamy 50% vs open raise nie oznacza, że mamy rękę 3betować :rolleyes:

to jest tab do 3 bet all in na stłach cap vs open range ale tez ciekawie rozpisana jest jesli chodzi o bss

Na micro dobrze jest zwiększyć 4 bet range do około 4 % a 4bet ai mozna się tylko z QQ+ opłacalność KK+ rośnie znacząco wiekszośc ludzi ma 4 bet 0,9 - 1,2 a ft4bet około 80% jak zobaczą ze troche więcej 4betujemy zaczynają się stackować z 99+ ATs+ AJo+ jak widzą że nasz range 4 beta to KK+ to te rece znacząco traca na wartości.

do nl50 zauwazyłem 3 rodzaje graczy

1. 3 bet 3-6 4 bet 0,9 - 1,2
2. 3bet 1,2 4 bet 1,2 ;( ft4bet 90
3. 3bet 25 4 bet 25 ft4bet 0 :D

z 2 pierwszymi pf będziemy się przerzucac kasą w nieskończoność - reke
jak zwiekszymy 4 beta to większość będzie sie próbowała dostosować ale na tych stawkach zazwyczaj na nasza korzyść

Odpowiedz
Cytat
fidelloz

http://www.pokernerdz.com/semi-bluffing-wizard.php

nie zrozumialem pytania wiec wrzucam do linka, zebys sobie policzyl.
Jak villain folduje +50 do 5betow , to wrzuce cokolwiek KQs, A2s, 78s , 22 ... bo dead monies jest tak duzo, a zazwyczaj mam jeszcze z 30%+ na jego calling range.

Odpowiedz
Cytat
babel92

Napisane przez blelol

Napisane przez babel92

to jest tab do 3 bet all in na stłach cap vs open range ale tez ciekawie rozpisana jest jesli chodzi o bss

Na micro dobrze jest zwiększyć 4 bet range do około 4 % a 4bet ai mozna się tylko z QQ+ opłacalność KK+ rośnie znacząco wiekszośc ludzi ma 4 bet 0,9 - 1,2 a ft4bet około 80% jak zobaczą ze troche więcej 4betujemy zaczynają się stackować z 99+ ATs+ AJo+ jak widzą że nasz range 4 beta to KK+ to te rece znacząco traca na wartości.

do nl50 zauwazyłem 3 rodzaje graczy

1. 3 bet 3-6 4 bet 0,9 - 1,2
2. 3bet 1,2 4 bet 1,2 ;( ft4bet 90
3. 3bet 25 4 bet 25 ft4bet 0 :D

z 2 pierwszymi pf będziemy się przerzucac kasą w nieskończoność - reke
jak zwiekszymy 4 beta to większość będzie sie próbowała dostosować ale na tych stawkach zazwyczaj na nasza korzyść

oh really? 3bet 1.2 i fold to 4bet 90%?

generalnie nie zgadzam się z tym co piszesz, a już zwłaszcza o 5bet shipach z 99+ ATs+ AJo+ vs 4% 4bet range (przecież 4% to są same nutsy...)

Odpowiedz
Cytat

na nl10 nl25 wiekszość ma 4 bet range 1,2 albo jeszcze mniejszy

Odpowiedz
Cytat
babel92

mając 3bet 1.2% to są KK+ i od czasu do czasu AK, więc nie da się mieć fold to 4bet 90% przy takim 3becie
ps. wiem jak wyglądają staty na tych limitach, regularnie coachuje graczy z tych stawek ;)

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez fidelloz
http://www.pokernerdz.com/semi-bluffing-wizard.php

nie zrozumialem pytania wiec wrzucam do linka, zebys sobie policzyl.
Jak villain folduje +50 do 5betow , to wrzuce cokolwiek KQs, A2s, 78s , 22 ... bo dead monies jest tak duzo, a zazwyczaj mam jeszcze z 30%+ na jego calling range.

This.

Odpowiedz
Cytat