Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] SH czy FR ?

4 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
890 Wyświetlenia

Witam.
Od poczatku mojej kariery pokerowej gram BSS FR. Uwazam ze jest tam mniej akcji , gra jest bardziej tight co dla poczatkowego gracza jest Okej. Ale jesli chodzi o winrate, mysle, ze dobry gracz wyciagie duzo wiecej grajac SH niz FR. Dlatego chce zmienic swoja gre na SH. Czy moja teoria jest sluszna? Czy moze mam zostac na FR skoro mam z tego jakis profi? Prosze o rady dotyczace gry SH, czym sie rozni, oprocz wiekszej agresji i startowego rangu.

3 odpowiedzi
Fafarafa
Elite Grinder

Przede wszystkim cała masa marginalnych spotów i trudnych decyzji. Większa agresja, więcej 3betowanych pul, dużo większe swingi.

Z drugiej strony trafiają się na SH sytuacje, których nie uświadczysz na FR. Przy odpowiednim table selection gra może być dużo bardziej EV+, jak trafisz dobrgo fisza po prawej to masz go praktycznie na wyłączność, gdzie na FR musisz się liczyć z cała zgrają TAGów, szortów i innych cudaków, którzy chcą zdobyć jego stacka :)

Przy wyborze musisz się kierować włąsnymi odczuciami, jeśli jesteś nitem to na pewno na SH nie będzie Ci łatwiej, jeśli czujesz że SHC dla FR Cię dosyć mocno ogranicza to może czas spróbować. No i pamiętaj żeby naukę SH zacząć na niższych stawkach niż te na których grasz FR, bo średnio pule są dużo (1,5x) większe

Franczo
PokerStrategist

SH o bardziej loose, dużo 3-bet(ów), 4-bet(ów), wiele marginalnych spotów. Tak jak Fafarafa napisał(a) jak znajdziesz Fiszka po prawej bo jego stack jest praktycznie Twój. SH jest dużo bardziej agresywniejsza. Pograj kilka K rąk i sam się przekonaj czy Ci się to podoba czy nie. Ja osobiście nie przepadam za SH _evil:

18071987
Oldschool Grinder

SH jest bardziej agresywne i duzo sie uczysz bo masz duzo w miare trudnych spotow, ba FR czekasz prawie na Nutsy na SH musisz umiec grac bardziej postflop, aczkolwiek nie chcialbym tutaj urazic Full ringowcow. Wychowalem sie na nl SH i powiem ze jak przylozysz sie do tego to jestes w stanie sie z tego utrzymac oraz pozniej zbijackokosy, ale trzeba naprawde sie skupic.