Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

semi-bluffy

7 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
500 Wyświetlenia
adasko99

Siema.
Mam ogólne pytanko dotyczace konceptu semi blefowania grajac MSS:

Jakie moga byc czynniki lób przeslanki aby nie betowac/nie raisowac/ nie stackowac sie - majac mocnego Flush Drawa lób mocnego OESD (na rainbowowatym boardzie) , w puli heads-up , grajac ~50bbs?

Pytam bo naprzyklad ja, kiedy trafiam dobrego drawa - to z automatu betuje/raisuje/barreluje i stackuje :f_ugly: (raz na flopie raz na turnie - róznie to bywa :P)

Mysle sobie ze przeciez moge semiblefowac flopa, i przez to na turnie zawsze konczy sie to commitem i stackoffem i nie wiem czy to dobrze czy zle :P

chyba zle, bo cos mi niebieska linie w podloge wbija :f_mad:

zawsze tlumacze sie pot oddsami ale chcialbym sie dowiedziec w jakich spotach niepowinno sie tego robic.

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
jevgienij

Napisane przez adasko99
lób

Omajgad :rage:

Odpowiedz
Cytat
ryhukox

Imo nie mają sensu - bo jeśli nic nie ma to i tak na turnie floatujesz, a jeśli coś ma to i tak nie zrzuci tylko będzie stackował

Odpowiedz
Cytat
yoovan

A ja zawsze się zastanawiałem, kto qrna wrzuca staki mając 1/3 szans na trafienie.
Dzięki.

Odpowiedz
Cytat
ryhukox

powyżej miałem na myśli oczywiście sytuacje z pozycją bez inicjatywy. Bez pozycji z inicjatywą gram prawie zawsze bet/bet/decide. z pozycją cbet/xback

no i oczywiście problem jest taki, że grając raise commitujesz się z pulą, będąc z tyłu, inaczej niż w bss

Odpowiedz
Cytat
adasko99 Autor wątku
adasko99

Napisane przez ryhukox
Imo nie mają sensu - bo jeśli nic nie ma to i tak na turnie floatujesz, a jeśli coś ma to i tak nie zrzuci tylko będzie stackował

a co jest zlego we floatowaniu? :)
jesli ja mam np. K high FD to przeciwnik zawsze bedzie mial cos lepszego ( druga parka, top parka , dwie parki, czy nawet A high) i jesli zpasuje na Turnie lób Riverze po moim barrelowaniu - to chyba dla mnie dobrze w long runie tak?

a dodatkowo, gdy raz na 3 zkompletuje tego Flusha to go zniszcze.

Odpowiedz
Cytat
ryhukox

nie no nic nie ma, właśnie lepiej floatować niż semi-blefować gdyż masz więcej info (rywal gra check turn) a tym samym większe feq. Jako semi-blef rozumiem przede wszystkim raise do cbetu.
Jak pisałem z fd bez pozycji również barreluje turna, ale nigdy rivera

Odpowiedz
Cytat