Przejdź do forum
rygorystyczne SSS

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] rygorystyczne SSS

12 Posty
11 Użytkownicy
0 Reakcje
821 Wyświetlenia
Demiurg12

mam problem z graniem według SSS czy trzymanie się rygorystycznie tabelki podbić a potem podbijanie gdy sie trafi minimum middlepare to ma sens?
i zwróci sie i czy jak gracie SSS to zmieniacie swoja gre np wchodzcie czasem z JT w kolorze itp?albo Aj w kolorze

11 odpowiedzi
Juniorski90

Trzymaj sie w 100% strategii i jej nie modyfikuj, a sie nie zawiedziesz :f_thumbsup:

stachu789

Na początku nie ma mowy o udoskonalaniu strategi! Nawet jak będziesz trzymał się jej sztywno może dać ci po dupie wariancja. A co dopiero jak będziesz ją udoskonalał

oj szczerze odradzam - stracisz szybko bankroll

pozdro

herekPL

nawet jak się trzymasz "strategii" to i tak możesz przegrać rolla, bo swingi po 30 BI to nic nowego

TCzeslaw

Demiurg12 -> na PokerStrategy masz dwie strategie do gry w pokera BSS i SSS. Tak naprawdę te strategie to jest rozpisany plan jak wygrywać, oczywiście poker to gra bardzo losowe przez co w dłuższym okresie czasu dopiero będzie widać rezultaty. Podstawą każdej strategii jest dobór kart, dlatego powinieneś się trzymać 100% tabelki startowej i nic nie zmieniać. Pewnie zapytasz dlaczego, ano dlatego, że w grze zdarzają swingi (raz w górę raz w dół) to oznacza, iż dobór kart startowych pomoże ci w dłuższym okresie czasu (100.000 rąk) wyjść na plus. Druga podstawa to grać postFlop zgodnie ze wskazówkami, co powinno przyczynić się na większe odpuszczanie rozdać przez twoich przeciwników.

SSS jest bardzo sztywna, bo grasz tylko 5% wszystkich rąk, a ponadto mając pokety wyższe niż to co się na stole znajduje, możesz przegrać bo przeciwnikowi się przyfarci i zdarzy się, że wygra pomimo 20% (czy nawet mniej) szans. Ta strategia ma właśnie cie zabezpieczyć, przed stratą bankrolla przy podejmowani właściwych decyzji.

Z mojej strony mogę ci polecić blog GoodReason, on właśnie na swoim blogu opisywał co trzeba grać i jak trzeba grać. Pokazywał też wykresy ze swoich gier, którym powinieneś się przyjrzeć i przeanalizować je.

daj sobie spokoj z sss

kazdy juz zna ta strategie praktycznie , a jak wiesz , jezeli juz kazdy o tym wie mowi i pisze to sie do niczego nie nadaje

no ale powodzonka ... zreszta obejrzyj filmik ostatni z p* wlasnie gra sss

ledwo na 0 byla sesja , albo i na minus przy ostrym multitalingu

Rumak87

Napisane przez cichodajka
daj sobie spokoj z sss

kazdy juz zna ta strategie praktycznie , a jak wiesz , jezeli juz kazdy o tym wie mowi i pisze to sie do niczego nie nadaje

no ale powodzonka ... zreszta obejrzyj filmik ostatni z p* wlasnie gra sss

ledwo na 0 byla sesja , albo i na minus przy ostrym multitalingu

Nie badz smieszny ze SSS jest juz nie dochodowe bo pekam. Graczy SSS jest tak naprawde nie wielu do NL50 wlacznie. Wiekszosc mysli ze gra SSS albo wcale nie wie co to za twór i graja najmniejszym wpisowym.

mi sie wydaje ze kiedys bylo lepiej, w sumie gram teraz po przerwie znow SSS i nie jest najgorzej...

pozdro

szok38

Demiurug podbicie JTo na Bu to standard nie tylko w sss.Po prostu dochodowe zagranie.Pozdro

Napisane przez Demiurg12
mam problem z graniem według SSS czy trzymanie się rygorystycznie tabelki podbić a potem podbijanie gdy sie trafi minimum middlepare to ma sens?
i zwróci sie i czy jak gracie SSS to zmieniacie swoja gre np wchodzcie czasem z JT w kolorze itp?albo Aj w kolorze

Tabelki są dla mięczaków!

Moja wczorajsza sesja sss nl25 "na czuja":

Endurx

Życzę powodzenia na SSS z takimi statami Cron, próbka też jest zajebista, złapałeś up swinga nic więcej, jeśli to jest shallow to sporo by tłumaczyło ale nadal gra z takimi statami na 20bb po prostu nie może w long runie przynosić profitów