Czy warto włączyć te opcję i jak sie powinna zmienić taktyka gry. Dzis nad tym długo myślałem i doszedłem do wniosku że wszystko zależy od agresji i tak przy graniu z dobrymi układami jest to nieopłacalne ponieważ będziemy dawać dodatkowe szansę na wygrane przeciwnikom inaczej jest grając agresywnie jeżeli będziemy często flipowac to powinnósmy doświadczać zmniejszyć wariancji. Dodatkowo poprzez agresję będziemy generowac dodatkowe fold equity. Jakie jest wasze zdanie?
Są już o tym co najmniej 2 wątki. Z tego co pamiętam jeden w dziale Pokerstars, a drugi FTP.
Co twój post wniósł konkonstruktywnego do tego wątku. Czy pytałem gdzie są tematy czy to jaka obrad strategię. Jeżeli uważasz że tematy były to napisz mi w którym miejscu toczyła się dyskusja na temat strategii. Z tego co wyczytalem to było tylko poruszone że taka opcja jest. Zero dyskusji na temat opłacalności
Nie ma znaczenia, poprostu zmniejszasz wariancje. czy będziesz flipował ritem czy bez efekt ten sam. tak samo jak grasz PF AA vs KK masz 80/20 nie wazne czy z ritem czy nie poprostu zagrasz tą rękę 2 razy.
Moim zdaniem RIT nie wiele zmienia. Może minimalnie zmniejszy wariancje... Na pewno by się opłacało brać RIT w przypadku flipowania i trzymania pocket pary, bo wtedy będą miały znaczenie martwe outy przeciwnika na pierwszym boardzie i na drugim będziemy mieli automatycznie lepsze equity. W przypadku overpara vs 2 underkarty jest podobnie, ale przewaga na pierwszym boardzie jest tak miażdząca, że nie powinno to zbyt wiele zmienić. Osobiście nie używam RIT w grze online, ale dość często mi się zdarza używać jej live, ale jedynie gdy flipuje i mój przeciwnik musi dobrać.
Napisane przez pozdroANDpocwicz
Moim zdaniem RIT nie wiele zmienia. Może minimalnie zmniejszy wariancje... Na pewno by się opłacało brać RIT w przypadku flipowania i trzymania pocket pary, bo wtedy będą miały znaczenie martwe outy przeciwnika na pierwszym boardzie i na drugim będziemy mieli automatycznie lepsze equity. W przypadku overpara vs 2 underkarty jest podobnie, ale przewaga na pierwszym boardzie jest tak miażdząca, że nie powinno to zbyt wiele zmienić. Osobiście nie używam RIT w grze online, ale dość często mi się zdarza używać jej live, ale jedynie gdy flipuje i mój przeciwnik musi dobrać.
Mylisz się, rozkład prawdopodobieństwa jest ten sam, nie ma znaczenia co kto trzyma ani w jaki sposób board się uzupełni.
Racja. Wrzucenie jakiegoś outa do dead cards nie zmienia equity co mnie szczerze mówiąć zdziwiło. Dodam jeszcze od siebie, ze używanie RIT z regami ma jakiś sens, ale z fishami już nie. Flipowanie z fishem jest profitowe bo jak go nie trafimy to ktoś inny to zrobi i zabierze pieniądze ze stołu.