Przejdź do forum
rozgrywanie AK w ni...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

rozgrywanie AK w niepodbitej puli z BB

5 Posty
4 Użytkownicy
6 Reakcje
921 Wyświetlenia
roljon
PokerStrategist

Cześć kontynuując to co w temacie, zapytam siostro zapytam bracie jak według PS BBS to AK z BB w llimpowanej puli rozgrywacie? Pytam przy okazji opracowywania artykułu i wyłapałem brak info (po flopie- nikt nie ma inicjatywy).

-- "Jaką rękę chcesz trafić?

Ty, w przeciwieństwie do nich, limpujesz tylko wtedy, gdy masz dobrą rękę i jesteś na dobrej pozycji:

albo siedzisz na pozycji big blind i grasz check z dwiema dowolnymi kartami, z wyjątkiem TT, JJ, QQ, KK czy AA, z którymi podbijasz;" -- według Sh z AK też podbijam.

I tu moje "hmm... być może jest inne rozgranie, kilka razy już przegrałem sporego pota, to czas pogadać z bardziej doświadczonymi użytkownikami PS" .
:f_tongue: _rolleyes:

Co z tym AK z bigblinda w limp pot? what? what? AK in BB limp pot? P.S. Może nagram płyte motywującą do nauki z P.S. :P

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
yarish
PokerStrategist

Tracisz za dużo value. Zawsze podbijaj pre.

Odpowiedz
Cytat
rusher88
PokerStrategist

Problem rozgrywania AK w limped pot jest prosty
Nie podbijając preflop hamujesz stacka przyrosty

Stąd rozwiązanie dla Ciebie banalne
Podbijaj pre, by korzyści mieć maksymalne

Nie no, tak poważnie, to że przegrałeś jakiegoś tam, kiedyś tam dużego pota, nie oznacza, że sama idea podbicia preflop jest zła. Raz, że nie zawsze wygrasz, dwa, że postflop mogłeś (nie mówię, że tak było) popełnić błedy. Jednak z założenia check na BB z AK, to ogromna strata value. Miażdżysz range przeciwnika/ów z ta ręką.

Odpowiedz
Cytat
yoovan
PokerStrategist

Będę z tobą szczery - przejebiesz rolla limpując monstery.

Odpowiedz
Cytat
roljon Autor wątku
roljon
PokerStrategist

I o to chodziło :mdr: .
Dzięki za utwierdzenie w przekonaniu.

Odpowiedz
Cytat