Przejdź do forum
Range pusha przy st...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Range pusha przy stacku 35-50bb

11 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
952 Wyświetlenia
elo3200
Elite Grinder

Gralem wczesniej sss NL25-50, teraz, z okazji downswinga i zmienionego minimalnego buyinu na everescie, gram sss 35bbmin NL10. Zastanawialem sie, jaki jest standardowy range na unka do pushowania, kiedy nasz raise jest 3betowany. W jakim stopniu zmienia sie to w zaleznosci od ilosci posiadanych bb? Wiecie moze kiedy na pokerstragy pojawia sie artykuly na temat strategii 35bb min lub gdzie moglbym cos na ten temat znalezc? chetnie obejrze jeszcze jakis filmik PDP :f_grin:

10 odpowiedzi
rumbacz
PokerStrategist

poszukaj sobie na rosyjskiej stronie filmów.
tylko szukaj w dziale mss

preludiumm
PokerStrategist

Pomyłka - proszę skasować ;)

thefoe
Oldschool Grinder
Urbi23
Oldschool Grinder

Witam,

Wiadomo, wszystko zależy od pozycji. Z czym taki typowy unk będzie Cię 3betował? Jakie ręce z tego zasięgu zrzuci na push? Jak stoją Twoje JJ, QQ, czy AK przeciwko range'owi, który calluje pusha? Odpowiadając sobie na te pytania, sam dojdziesz do wniosku jaki powinien być standardowy range u Ciebie

Pozdrawiam

elo3200 Autor wątku
elo3200
Elite Grinder

Niech bedzie MSS.
Tak ogolnie, to umialbym te rzeczy sam policzyc, gdybym mial dane. Glownie chodzi mi o dane typowego gracza na NL10-NL25 (sytuacja, w ktorej mamy 10rak na przeciwnika, ktory nas 3betuje), czyli 3bet i fold do mojego shove. Myslalem, ktos moze zna jakas regulke, tak jak to bywa w przypadku podstaw strategii sss czy bss.

thefoe
Oldschool Grinder

najpierw zmienilbym strukture betowania. Na pf pop staremu 4bb+1 na limp. Ale na flopie ladowalbym beta o pule. A na turnie konczymy sprawe (chyba ze dostaniemy free carda a mamy trasha). W idealnym przypadku wygladaloby to tak: PF 4bb Flop 9 bb Turn 22bb. Chodzi o to zeby na Riverze nie zostac z jakims polowiczna kase, ktora przeciwnikowi da jakies implied odsy a Tobie nie da mozliwosci zarobku na drawach. Grajac agresywnie i nie majac kasy juz na riverze mozna zarabiac krocie na mniej roztropnych graczach ktorzy mimo wszytko beda drawowac. Z naszego punktu widzenia to czsyty zysk, niezaleznie czy trafi tego FD, OESD na riverze czy nie. Dlatego mozemy smialo wyrzucic z naszego arsenalu karty spekulacjne typu Axs, KQ, JT, QJ, KJ itp... Za to sile pokazuja pp jako set. I te mozemy rozgrywac agresywniej bo znika masa implied odsow jakie maja drawy do strita czy koloru ktory w wiekszosci przypadkow doplenia sie wlasnie na riverze.

szok38
Elite Grinder

Wiem że gracze mss pownni znikać i zmieniać otoczenie.Jednemu ruskiemu się dziś nie udało- Miał prawie 60 BB i otworzył z wczesnej za 3.5bb będąc nitem,Z łatwoscią sprawdziłem na Bu .Miałem prawo strawdzić.
Oddał stracka i [Treść edytowana].I właśnie....Nic Ci gracze nie słuchają swoich Profesorów.Oni grają dalej , a matma się dla nich nie liczy...
Pozdro

elo3200 Autor wątku
elo3200
Elite Grinder

Napisane przez thefoe
najpierw zmienilbym strukture betowania. Na pf pop staremu 4bb+1 na limp. Ale na flopie ladowalbym beta o pule. A na turnie konczymy sprawe (chyba ze dostaniemy free carda a mamy trasha). W idealnym przypadku wygladaloby to tak: PF 4bb Flop 9 bb Turn 22bb. Chodzi o to zeby na Riverze nie zostac z jakims polowiczna kase, ktora przeciwnikowi da jakies implied odsy a Tobie nie da mozliwosci zarobku na drawach. Grajac agresywnie i nie majac kasy juz na riverze mozna zarabiac krocie na mniej roztropnych graczach ktorzy mimo wszytko beda drawowac. Z naszego punktu widzenia to czsyty zysk, niezaleznie czy trafi tego FD, OESD na riverze czy nie. Dlatego mozemy smialo wyrzucic z naszego arsenalu karty spekulacjne typu Axs, KQ, JT, QJ, KJ itp... Za to sile pokazuja pp jako set. I te mozemy rozgrywac agresywniej bo znika masa implied odsow jakie maja drawy do strita czy koloru ktory w wiekszosci przypadkow doplenia sie wlasnie na riverze.

MSS jak dla mnie to bardzo sytuacyjna strategia, nie da sie tak jak w przypadku SSS wymyslic schematu (a przynajmniej, musialby byc bardzo skomplikowany, aby nasza gra byla naprawde skuteczna). Szczegolnie, ze 35bb, a 60bb to bardzo duza roznica. Czesto to ja semiblefuje z FD czy OESD. Wazne, zeby grac z inicjatywa.

Wracajac do problemu, to gralem przez pewien czas jakies vpip 25 pfr 22, ale zaczalem dostawac mase 3betow, z ktorymi sobie nie radzilem. Szukam magicznego rozwiazania, a tymczasem gram po prostu bardziej tight ( vpip 20 pfr 17). :f_p:

XerofaN
PokerStrategist

to jak gras tak loose to wyglada mi jakbys gral poprostu Big stackiem bez duzego stacka ;] czyli chyba srednie roziazanie :P ale ja tam sie raczej nie znam.

elo3200 Autor wątku
elo3200
Elite Grinder

Grajac mss glownie opieram sie na filmiku PDP i wlasnych doswiadczeniach z titana gdzie gralem sss 30bb :f_tongue: