Przejdź do forum
Quiz SSS: jak obcho...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Quiz SSS: jak obchodzić się z damami?

41 Posty
22 Użytkownicy
0 Reakcje
3,722 Wyświetlenia
PanDuzePE
Elite Grinder

Preflop: Hero is MP2 with Q, Q
4 folds, Hero raises to $0,40 , 2 folds, BU calls $0,40, 2 folds

Flop: ($0,95) J, 7, 2 (2 players)
Hero bets $0,60, BU calls $0,60

Turn: ($2,15) A
Hero ???

ze niby allin? bezsens.

tak samo mozna z innymi pocketami niby grac ze niezaleznie od turna allin? smieszne :D

Aimboy
PokerStrategist

Na turnie pula = 2,15$ a twoj stack 1$, wiec wchodzisz all-in :<

PanDuzePE
Elite Grinder

no i co z tego ? xD

praktycznie zawsze tak bedzie z kazdym pocketem co ma pula na turnie do stacka, lol.

Aimboy
PokerStrategist

Tylko z tymi, ktore podbijales na pf, czyli 77+, poza tym jak ty bys to rozegral na turnie? Check/fold?

SamRadziwill Autor wątku
SamRadziwill
Elite Grinder

Na turnie Hero jest już w tym przykładzie pot commited, ma zbyt mało pieniędzy w stacku w porównaniu do kasy w puli. Decyzja o wrzuceniu całego stacka w tym rozdaniu została podjęta już na flopie, gdzie Hero prawdopodobnie był na prowadzeniu.

Pozdrawiam :)

PanDuzePE
Elite Grinder

pot commited w sss, hmm. to jest ciekawa rzecz. pot commited to praktycznie po kazdym cbecie jest ;)

POWTORZE.

zgodnie z tym zaleceniem nalezaloby grac tak z kazdym pocketem 77+

przykladowo podbijamy 4 bb dostajemy call

flop 362

gramy bet dostajemy call

turn Q

i co ? niby all in? bzdura.

ALBO KQ na rece

flop Qxx turn A

i co allin? nie kaleczcie taktyki :<

spytajcie magika, on nigdy sie jednoznacznie nie wypowie ale raczej wydaje mi sie ze kiedys takie rozdanie bylo podobne i nasza reke na turnie okreslalo sie wtedy jako TRASH i gralo sie c/f.

dobra albo sie nie znam, lamer ze mnie

albo odwracajac sytuacje

trzymamy AQ .

pre 4 bb 1 call

flop Kxx. GRAMY CBET.

turn Q

i co robimy ? Zgodnie z rada Radziwilla ALLIN ! przeciez jestesmy pot commited.

taa.

PanDuzePE
Elite Grinder

Party Poker No-Limit Hold'em, $0.50 BB (9 handed) - Party-Poker Converter Tool from FlopTurnRiver.com

Hero (MP1) ($10.45)
BB ($46.50)
UTG+1 ($17.67)
MP2 ($53.10)
MP3 ($78.35)
CO ($53.60)
Button ($51.55)
SB ($19.50)
UTG ($51.25)

Preflop: Hero is MP1 with J, J
2 folds, Hero bets $2, 4 folds, SB calls $1.75, 1 fold

Flop: ($4.50) 5, 7, 9 (2 players)
SB checks, Hero bets $3, SB calls $3

Turn: ($10.50) Q (2 players)
SB checks, Hero raises to $5.45 (All-In), SB calls $5.45

River: ($21.40) 9 (2 players, 1 all-in)

Total pot: $21.40

i jak myslicie co mial ? ;]

Hero $2,00
Wszyscy inni gracze mają ponad 2,00$

0,05/0,1 No-Limit Hold'em (10 handed)

Preflop: Hero is MP2 with K, K
4 folds, Hero raises to $0,40 , 2 folds, BU calls $0,40, 2 folds

Flop: ($0,95) J, 7, A (2 players)
Hero bets $0,60, BU calls $0,60

Turn: ($2,15) 8
Hero ???

A w takiej sytuacji też check/fold?
Bo w quizie z QQ tak jest, ale z królami to w sumie zacząłem wątpić, osobiście uderzałbym ALL IN

I co jeśli będę z układem QQ lub KK, przeciwnik na turnie zrobi check, a na riverze co powinienem zrobić? Podejrzewam, że jak zrobię znów check, to on minimalnym podbiciem wyrzuci mnie z rozdania na sam koniec, więc byłoby dobrze zaatakować na koniec jako pierwszy.

Aimboy
PokerStrategist

Jaka jest roznica w tym przypadku czy trzymasz krole czy damy? Jest as na stole, wiec masz trash hand, grasz cbet i dalej c/f. Co do rivera, mozesz sprawdzic w zaleznosci od tego jak duze jest jego "minimalne podbicie".

Aimboy napisał
Jaka jest roznica w tym przypadku czy trzymasz krole czy damy? Jest as na stole, wiec masz trash hand, grasz cbet i dalej c/f. Co do rivera, mozesz sprawdzic w zaleznosci od tego jak duze jest jego "minimalne podbicie".

Dzięki, no tak właśnie wątpiłem co z tymi królami, to pytam =)

now everything's clear

szok38
Elite Grinder

Siemka. No i co dziś sądzisz PDP na temat tego ostatniego zadania? Twój przykład z AQ logiczny .Ale... Nie ma prawie żadnej różnicy czy trzymaliśmy na flopie rękę ,która została trashem na turn a przykładem z AQ.Mimo wszystko prawie robi różnicę. Bo w przykładzie z AQ możemy być dead na flopie i przeciwnik sprawdza nas dla value, natomiast to ,że w zadaniu testowym pada na turn wyższa karta wcale nie oznacza ,że przeciwnik właśnie do niej dobierał i ją trafił.Dodatkowo jest to karta idealnie z naszego range ,więc nie najgorsza karta. Dla mnie to jest push na turn.Myślę ,że właśnie to ,że mieliśmy gotową rękę na flopie powoduje w tym przypadku ,że na turn jesteśmy uwiązani do puli.W przykładzie z AQ nic nie usprawiedliwia pusha na turn. A jakie jest zdanie innych??? W przykładach z podbiciami i przebiciami , głownie mi chodzi o przykład w którym mieliśmy wątpliwości z Gomezem...Na dzień dzisiejszy przestały istnieć.Bez statystyki readów easy allin z QQ.Jak podbiliśmy QQ to nie pasujemy _thumbsup: > Natomiast mając informacje, statystyki, notki na przeciwników decyzję podejmujemy w oparciu o nie właśnie.Czy zdanie kogokolwiek na temat rozegrania poszczególnych przykładów się zmieniło??Panów sędziów zapraszam do definitywnego rozstrzygnięcia tych wątpliwości , które powstały przy rozwiązywaniu testu.Niby to wszystko nie jest trudne, ale diabeł tkwi w szczegółach.A w sss one decydują o tym jakim jesteśmy graczem. Pozdrawiam

JanuszEfectW3
Oldschool Grinder

Czyli podsumowując:

Pyt 1: Czy w końcu gramy agresywnie QQ, kiedy na turnie spadł As?

Pyt 2: Czy po 2 raisach za naszymi QQ też powinniśmy wejść All-In?

Sytuacja z AQ była dosyc prosta, bo nie mieliśmy made hand od samego początku, a Q na turnie nie poprawiła naszego układu. Więc tylko Cbet na Flopie i check/fold na turnie.

Proszę o konkretną odpowiedź.

JanuszEfectW3
Oldschool Grinder

Pyt 2 nie jest już aktualne bo znalazłem odpowiedź wcześniej :)

bastian081
PokerStrategist

Ja chciałbym się upewnić jak to jest z podbiciami przed nami. Podbicie przez jednego i sprawdzenie przez innego przeciwnika traktujemy jako jedno podbicie ? Do tej pory myślałem, że jako dwa. Poza tym też się na ostatnim wyłożyłem.

szok38
Elite Grinder

To jest tylko jedno podbicie.Jesli siedzisz za nimi to z JJ+ , AK wchodzisz allin.To , ze sie czasem wykladamy to norma =) .Nie ma czym sie przejmowac. Pozdro

bastian081
PokerStrategist

Chodziło mi o ostanie pytanie w quizie :) z tym asem na turnie. Tam się wyłożyłem.

szok38
Elite Grinder

W po�cie wy�ej masz co s�dz� na temat tego rozdania.Czekamy czy s�dziowie wyja�ni� ostatecznie w�tpliwo�ci , ale skoro milcz�;). To gramy tutaj zawsze push!

Aimboy
PokerStrategist

bastian081 napisał
Ja chciałbym się upewnić jak to jest z podbiciami przed nami. Podbicie przez jednego i sprawdzenie przez innego przeciwnika traktujemy jako jedno podbicie ? Do tej pory myślałem, że jako dwa. Poza tym też się na ostatnim wyłożyłem.

Masz QQ na ręce, jeden przeciwnik raisuje (2bet), drugi robi reraise (3bet) -> wtedy pasujesz.

Jeden przeciwnik raisuje, drugi sprawdza, trzeci sprawdza, czwarty sprawdza -> easy push

Co do ostatniego rozdania, tak w tym wypadku gramy push, ponieważ ten as niewiele już zmienia, jesteśmy mocno związani z pulą i nie możemy zakładać, że przeciwnicy sprawdzali naszego cbeta z overkarta.

PatriceMilev
Oldschool Grinder

Aimboy napisał
Co do ostatniego rozdania, tak w tym wypadku gramy push, ponieważ ten as niewiele już zmienia, jesteśmy mocno związani z pulą i nie możemy zakładać, że przeciwnicy sprawdzali naszego cbeta z overkarta.

W miarę mnie to przekonuje, ale w takim razie, czy uważasz, że sytuacja nie zmienia się również, jeżeli w sytuacji takiej znajdziemy się z niższymi parami? JJ, TT... a co z 77?

PanDuzePE
Elite Grinder

Quiz SSS: jak obchodzić się z damami?

ODP.

Z damami nalezy obchodzi sie jak najdelikatniej.

EOT
!