Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] QQo NL2

7 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
815 Wyświetlenia

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (2 handed)

Known players:
[tg]SB (Hero)$2.00:///////;BB$1.00:///////;[/tg]

Preflop: Hero is SB with Q:s, Q:c.
BB calls $0.01, Hero raises to $0.08, BB calls $0.06.

Flop: ($0.16) 5:h, K:c, 2:s (2 players)
Hero checks, BB checks.

Turn: ($0.16) 3:s (2 players)
Hero bets $0.12, BB calls $0.12.

River: ($0.4) 8:c (2 players)
Hero bets $0.28, BB calls $0.28.

Final Pot: $0.96.

Dane o graczu:

VPIP: 78
PFR: 11
AF% 27
FCB:-
FvFCB: 100

6 odpowiedzi
dragoste

Coś tu chyba nie tak, dlaczego BB wykonuje call 0.01$ tak jakby był na SB i to przed SB, czyli Hero preflop?
edit
A bo to HU skonwertowane jako FR.
HU to chyba nie ten dział. ;P

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

party poker w grze heads up dealera ma raz maly, raz duzy blind, a nie tak jak zwykle zawsze maly blind

Czyli jesteśmy oop w ręce.

Preflop jak najbardziej ok, raise jest dla value, poza tym jestesmy bez pozycji, oraz ciężko się gra taką rękę jeśli spadnie K lub A, stąd raise każe płacić A2, K5 etc za zobaczenie flopa.

Zagralas(es) flop check ze względu na króla, czy dla kontroli wielkości pota? Bez pozycji bet jest imo lepszy. Bo mamy made hand, dostajemy info o sile ręki i chronimy się przed A oraz 3 lub 4 (drawy). C/r jest lepszy z drawami, bo jesli villain zagra c behind to widzimy karte za darmo, a jesli zabetuje mamy semi blefa.

Na turn spada niedobra karta i tutaj nie majac informacji z flopa o sile naszej reki jest to troche guessing game. Nie mam nic przeciwko pojsciu na showdown i zagraniu c/call. Dla value nie gram, bo sprawdzi mnie tylko 5x, moze 2x, lub mniejszy pocket. Niby w jego range'u są takie karty, ale jestesmy bez pozycji i nie warto budowac puli. Gdy villain zagra c/r na turnie musimy poddac rękę, jeśli da call na riv znow jestesmy firts to act a pula jest nabudowana.

Na river podobnie staram sie o tani showdown.

majstereo

przeciwko kolesiowi na NL2, ktory za bardzo nie wie co to zakres to ja gram tutaj bet flop bet turn jam river i spodziewalm sie calla od par gorszych od QQ.

nie podawaj vpip i pfr w HU bo to jest bezuzyteczne,podawaj SB_vpip i BB_vpip

Norbert4

majstereo:
Naprawdę? Zdecydowanie się nie zgadzam, że sprawdzi z czymś gorszym niż QQ 3 streety. Przeciwnicy na nl2 są bardzo słabi, ale są słabi na różne sposoby i slowplay'owanie top pair należy do bardzo popularnego zagrania. To, że sprawdzi z czymś gorszym 3 zakłady to może się zdarzyć, ale raczej rzadko. Akurat check/bet/bet jest moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem, bo to już może sprawdzić spokojnie z czymś gorszym.

hellYeahEnT

ja tez bym gral bet bet bet