Przejdź do forum
QQ preflop zoom SH

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

QQ preflop zoom SH

17 Posty
9 Użytkownicy
1 Reakcje
1,606 Wyświetlenia
MuskTfujWruk

siemano

gram ostatnio nl10 zooma juz jakis czas i do tej pory stackujac QQ preflop jestem :

Wykres

Jak wy rozgrywacie swoje QQ pre ??

BBvsSB, BBvsBU czy SBvsBU to raczej powinien byc stackoff pre ze wzgledu na wieksza frekwencje 4bet bluffow u przeciwnikow na tych pozaycjach ale gdy to my gramy 4bet i dostajemy SHOVE ?? Ani razu nie widzialem grajac 60k rozdan aby jakis reg zestackowal sie z JJ pre.

Dodatkowo co robicie grajac 3bet i gdy dostajecie 4bet od przeciwnika, ktory otwiera z EP czy MP ??

Nie piszcie, ze to zalezy od gracza bo wlasnie mi chodzi o to jak sie zachowac przy nieznanym graczu..
wiec prosze bez zbednych odpowiedzi tego typu

Odpowiedz
Cytat
16 odpowiedzi
audiak

To i tak masz fajny wykres z qq, ja tylko w wtorek chyba z 6 albo 7 staków z qq wjebałem w wiekszosci przeciwko kk+, ale i przeciwko ak czy nawet i a2:-), najlepszy szpil jak na 3bet zagrałem coll ja utg a gośc mp, board spadł 10,j,q se pomyslałem mam cie cwaniaczku:-) no i oczywiscie ak miał ale na riv i tak sprawdziłem żeby sie upewnic:-) no i myszka chyba na pół metra sie od stoła odbiła, ja jestem za słaby by ci doradzic jak tą super rączke rozgrywac.

Odpowiedz
Cytat
MuskTfujWruk Autor wątku
MuskTfujWruk

skoro Ty widujesz przy stackoffie nawet A2 na 100bb to ja sie dziwie... mi chodzi wlasnie o to, ze zazwczyaj albo KK+ albo czaaasami AK widze u przeciwnikow i zastanawiam sie czy wrzucanie tego pre jest dobre

Odpowiedz
Cytat
Aimer87

Witam

Mam podobnie. W wiekszości przypadków moje QQ jest zdominowane. Tyle, że ja gram nl5 zoom aktualnie. Z tego co zaobserwowałem to na Zoomie ludzie stackują się w wiekszosci z KK/AA i AK (rzadziej). Czasami się jakiś kretyn zdarzy, że z jakimś syfem się odwinie, ale to rzadkość.

Pozdr

Odpowiedz
Cytat
innocent2102

Witaj,

Nie chciałbym oceniać tego wykresu po 25 rękach. Poza tym chyba nie bierzesz pod uwagę FE 4betując QQ w blindwar. Co do 3betowania vs EP, to zdarzaja się light4bety, ale gracze już nie stackują gorzej niż QQ, więc jeśli nie widzisz value w 3betowaniu, albo nie czujesz sie komfortowo stackując PF to just calluj. W mojej opinii jeśli nie masz próbki o graczu, może to świadczyć o tym, że jest to gracz rekreacyjny i często będzie callował zdominowane układy, więc nie widzę innej opcji niż 3bet na unka.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
allinntopsad

Siema dlaczego piszesz

Ani razu nie widzialem grajac 60k rozdan aby jakis reg zestackowal sie z JJ pre.

Twoim celem w stackowaniu tej łapy nie są regowie tylko jak pisze innocent2102 fiszki , bo to ich zakres stackoffa pre dominujesz :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
Moderator
Elzo2012

Kiedyś z ciekawości sprawdziłem jak wychodzę na All-In preFLOP z kartami AK, QQ, JJ (AA i KK stackuje praktycznie zawsze i wszędzie) na późnych pozycjach (znaczy ja i przeciwnik na CO, BT, SB lub BB) w zależności od stawek. I ciekawostka:
na Zoom NL 5 i NL10 byłem około 1000BB/100H w plecy, a na stawkach NL25 i NL50 ponad 1000BB/100H do przodu.
Chyba grasz za niskie stawki z tego wynika :)

Odpowiedz
Cytat
DiableMarseillais

Nl2-10 nie widziałem od dawna nic gorszego niż AA i KK na stack off pre. W blind v blind zdarza się, że pokazą AK. Moje AI pre z KK sa juz paleniem kasy w dluzszym okresie czasu, bo zawsze nabijam sie na AA, a o QQ/AK nawet nie mysle stakowac.

Odpowiedz
Cytat
sphinx100

Wytlumaczcie mi po co grac zooma skoro na zwyklych stolach mozna krecic 2 razy wiekszy winrate niz na zoomie, niekoniecznie zmniejszajac volume co daje 2 razy wiecej $/h. Moim zdaniem zoom ponizej nl25 to po prostu strata czasu. Od nl25 mozemy sobie wgrac kilka milionow handow i powolnie exploitowac przeciwnikow. Oczywisice ponizej nl25 tez to mozemy zrobic, ale to juz strata czasu. Na zwyklych stolach zawsze bylo i zawsze bedzie wiecej value.

Odpowiedz
Cytat
MuskTfujWruk Autor wątku
MuskTfujWruk

Napisane przez sphinx100
Wytlumaczcie mi po co grac zooma skoro na zwyklych stolach mozna krecic 2 razy wiekszy winrate niz na zoomie, niekoniecznie zmniejszajac volume co daje 2 razy wiecej $/h. Moim zdaniem zoom ponizej nl25 to po prostu strata czasu. Od nl25 mozemy sobie wgrac kilka milionow handow i powolnie exploitowac przeciwnikow. Oczywisice ponizej nl25 tez to mozemy zrobic, ale to juz strata czasu. Na zwyklych stolach zawsze bylo i zawsze bedzie wiecej value.

Komfort gry na zoomie jest duuuzo wiekszy :
+ nie musze co 5 min zmieniac stolikow
+ jesli mam akcje to maks na 3 stolach (tyle gram) a nie powiedzmy na 8 na raz jak na zwyklych stolach. Przez co mozna sie bardziej skupic na akcji
+ w kazdej chwili moge przerwac gre i do niej powrocic
+ wiecej niz 9 normalnych stolow mi sie na ekranie nie miesci aby je wygodnie widziec a w kaskadzie mi sie gra zle.
Przy 9ciu stolach i ciaglej ich rotacji nie zrobisz takiego volume jak przy 3 zooma.
+ jak widzisz u przecinwika spory leak to mozesz go cisnac bo sie nie zorientuje szybko

- zdecydowanie fiszki i czasami regowie graja bardziej tight preflop przez co bijemy sie vs zdecydowanie wezszy range.

Jest to spory minus ale plusow jest duzo wiecej.

Napisane przez innocent2102
Witaj,

Nie chciałbym oceniać tego wykresu po 25 rękach. Poza tym chyba nie bierzesz pod uwagę FE 4betując QQ w blindwar. Co do 3betowania vs EP, to zdarzaja się light4bety, ale gracze już nie stackują gorzej niż QQ, więc jeśli nie widzisz value w 3betowaniu, albo nie czujesz sie komfortowo stackując PF to just calluj. W mojej opinii jeśli nie masz próbki o graczu, może to świadczyć o tym, że jest to gracz rekreacyjny i często będzie callował zdominowane układy, więc nie widzę innej opcji niż 3bet na unka.

Pozdrawiam

"Poza tym chyba nie bierzesz pod uwagę FE 4betując QQ w blindwar"

Oczywiscie ze biore, jak napisalem, gdy ktos w blindwar gra 4bet to jest to dla mnie easy stack off bo jego zakres 4bet jest duzo szerszy i zbieramy deadmoney, ktore wynagradza nam przegrane vs KK AA.

Majac JJ gdy siedze np na SB i gdy otwiera EP,MP gram ja poprzez 3bet/fold. Na pewno 3bet/5bet jest zly a 3bet/call bedac oop moze nas tylko wprowadzic w bardzo ciezkie spoty na ktorych na bank nie bedziemy EV+.

Odpowiedz
Cytat
sphinx100

.

Odpowiedz
Cytat
MuskTfujWruk Autor wątku
MuskTfujWruk

20 stolow na jakim limicie ??
Grasz mechanicznie, nie lubie takiej gry.

Odpowiedz
Cytat
sphinx100

.

Odpowiedz
Cytat
sojowyjarz

Może jego mechanika jest lepsza niż wasze deliberacje ;)

Epicki temat. Postuluje nie przenoszenie do działu ocen :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
MuskTfujWruk Autor wątku
MuskTfujWruk

kto powiedzial ze jest lepsza ?
Sphinx skoro grasz 20 stolow i tak Ci dobrze idzie to w 2 tygodnie powinienes byc na nl25 ??
Jaki masz winrate i jak dlugo siedzisz na tych nl5 nl10 ?

Zaczalem od nowa ostatnio i przeszedlem nl5 w 57k rozdan z wynikiem 7,5bb/100 na zoomie

Przed chwila odpalilem normalne stoly i zagralem ich "tylko" 12 i w godzine zrobilem 1000k rozdan. Trzeba bylo oczywiscie grac w kaskadzie...
Nie bylo nawet chwili na to aby zrobic notatke czy oznaczyc gracza. Gralem tak naprawde poniekad ABC.
Wiec nie mow mi ze grajac 20 stolow nie grasz mechanicznie bo to jest sciema jak nic :P

Ty sie sojowy ze mnie nie smiej :f_drink:

Ogolnie to prosze nie schodzic na boczny temat jaki sie wywiazal rozmowy a zastanawiac sie nad rozgrywaniem QQ na unkow.

Sojowy jak Ty bys "tirowki" rozgrywal ?? :f_p:

Wrzuc ktos solidna probka z QQ stackoffa preflo z zooma

Odpowiedz
Cytat
sojowyjarz

Ja tam nie stackuje na rega QQ pre. Obczaj sobie jak można rozegrać KK+ i AK na różnych flopach zależnie od IP/OOP. Przemyśl sobie 'na spokojnie' tych parę możliwych linii przeciwników i tym tropem dojdziesz do pomysłu na rozgrywanie dam post.

Odpowiedz
Cytat
sphinx100

.

Odpowiedz
Cytat