Napisane przez sphinx100
Wytlumaczcie mi po co grac zooma skoro na zwyklych stolach mozna krecic 2 razy wiekszy winrate niz na zoomie, niekoniecznie zmniejszajac volume co daje 2 razy wiecej $/h. Moim zdaniem zoom ponizej nl25 to po prostu strata czasu. Od nl25 mozemy sobie wgrac kilka milionow handow i powolnie exploitowac przeciwnikow. Oczywisice ponizej nl25 tez to mozemy zrobic, ale to juz strata czasu. Na zwyklych stolach zawsze bylo i zawsze bedzie wiecej value.
Komfort gry na zoomie jest duuuzo wiekszy :
+ nie musze co 5 min zmieniac stolikow
+ jesli mam akcje to maks na 3 stolach (tyle gram) a nie powiedzmy na 8 na raz jak na zwyklych stolach. Przez co mozna sie bardziej skupic na akcji
+ w kazdej chwili moge przerwac gre i do niej powrocic
+ wiecej niz 9 normalnych stolow mi sie na ekranie nie miesci aby je wygodnie widziec a w kaskadzie mi sie gra zle.
Przy 9ciu stolach i ciaglej ich rotacji nie zrobisz takiego volume jak przy 3 zooma.
+ jak widzisz u przecinwika spory leak to mozesz go cisnac bo sie nie zorientuje szybko
- zdecydowanie fiszki i czasami regowie graja bardziej tight preflop przez co bijemy sie vs zdecydowanie wezszy range.
Jest to spory minus ale plusow jest duzo wiecej.
Napisane przez innocent2102
Witaj,
Nie chciałbym oceniać tego wykresu po 25 rękach. Poza tym chyba nie bierzesz pod uwagę FE 4betując QQ w blindwar. Co do 3betowania vs EP, to zdarzaja się light4bety, ale gracze już nie stackują gorzej niż QQ, więc jeśli nie widzisz value w 3betowaniu, albo nie czujesz sie komfortowo stackując PF to just calluj. W mojej opinii jeśli nie masz próbki o graczu, może to świadczyć o tym, że jest to gracz rekreacyjny i często będzie callował zdominowane układy, więc nie widzę innej opcji niż 3bet na unka.
Pozdrawiam
"Poza tym chyba nie bierzesz pod uwagę FE 4betując QQ w blindwar"
Oczywiscie ze biore, jak napisalem, gdy ktos w blindwar gra 4bet to jest to dla mnie easy stack off bo jego zakres 4bet jest duzo szerszy i zbieramy deadmoney, ktore wynagradza nam przegrane vs KK AA.
Majac JJ gdy siedze np na SB i gdy otwiera EP,MP gram ja poprzez 3bet/fold. Na pewno 3bet/5bet jest zly a 3bet/call bedac oop moze nas tylko wprowadzic w bardzo ciezkie spoty na ktorych na bank nie bedziemy EV+.