Wiedzialem ze ma AA ale co mogłem zrobić?
https://www.boomplayer.com/32621678_80F29B0CBC
Skoro wiedziałeś, że ma asy to mogłeś spasować. A po takich triki sizingach był to całkiem dobry read, więc można grać fold na flopie. Poza tym, raise na flopie tragiczny. Izolujesz się tylko na AA, KK.
tez mam z tym problem , bo czasem sam uzywam sajzingow jak bym mial asy i wkrecam sobie ze inni tez tak robia ... i potem wsowam do min 5 beta swoje kk
chyba tylko notka dziala i dopiero za 2gim razem zrzucisz
Napisane przez Jeeex
Napisane przez dziob
Wrzuta preflopdlaczego?
Sizing nie wskazuje na ogarniętego gracza. Wrzuta QQ prawie nigdy nie będzie błędem patrząc na zakresy.
Nie wiem o nim nic (hero podał 0 info) i nie będę wiedział jak to rozegrać post.
Dla mnie easy wrzuta i next hand.
Napisane przez dziob
Sizing nie wskazuje na ogarniętego gracza. Wrzuta QQ prawie nigdy nie będzie błędem patrząc na zakresy.
Nie wiem o nim nic (hero podał 0 info) i nie będę wiedział jak to rozegrać post.
Dla mnie easy wrzuta i next hand.
1. To jaki dajesz mu zakres skoro mowisz ze nic o nim nie wiesz?
2. Skoro wydaje Ci sie ze nie jest ogarnietym graczem to czemu nie chcesz grac tego IP i miec przewage skilla?
ja gram tu po prostu call IP, nie widze wiekszego value we wsuwce
jesli wiem, ze ten koles to jakis łak, to wole 2x 5bet niz wsuwke i tak
Napisane przez Jeeex
Napisane przez dziob
Dla mnie easy wrzuta i next hand.1. To jaki dajesz mu zakres skoro mowisz ze nic o nim nie wiesz?
2. Skoro wydaje Ci sie ze nie jest ogarnietym graczem to czemu nie chcesz grac tego IP i miec przewage skilla?
Taki, że spokojnie QQ jest ahead.
Bo spadnie A, K i nie jest już tak kolorowo.
Sizingiem daje mi fajne opcje na call, ale nie robie tego z QQ. Jest dużo fajniejszych kart do tego.
Dla mnie easy call preflop w tej sytuacji. Koleś czasem będzie miał AQs, TT-JJ może 99 może KQs i te ręce chcemy zachować w range a nie wywalać je allinem