Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Pytaniko sss?

7 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
864 Wyświetlenia
jerzypan

CZy jak powiekszymy stocka do ponad 25BB to odrazu wychodzimy ze stolu czy mozemy czekac do nastepnych BB by zagrac tych kilka rak??

6 odpowiedzi
Sting1983

Jeżeli masz 25BB to możesz czekać do następnego BB ale w tym czasie grasz tylko z AA albo KK na ręce

magic83

Zwlaszcza na poczatku swojeje kariery jerzypan stara sie grac tylko AsAs KK jak czekasz. Staraj sie jednak zawsze potem wychodzic nawet jak masz 2.51$ bo gdzies trzeba postawic granice a poker to gra zasad!!Czesto jest tak ze grajac sss jeden all in wejdzie drugi nie a twoim realnym zyskiem staja sie momenty w ktorych wstales od stolu wlasnie majac troche powyzej 25 BB dlatego nalezy tego tak bardzo przestrzegac!!

Zapraszam na treningi!!

w/g mnie to trzeba nawet spokojnie czekac do nastepnego BB. Ludzie graja flopy za Ciebie, a Ty za darmo otrzymujesz punkty. Tylko nie rob sitout'a (wtedy nie liczy punktow) ... po prostu folduj karty (no chyba ze AA lub KK).

jerzypan Autor wątku
jerzypan

mysle podobnie udalo mi sie wyciagnac troche dodatkowej kasy jak juz czekalem tylko na BB i wyjscie, oczywiscie zdaje sobie sprawe ze gram mocne rece tzn bardzo mocne i zadne trashe po flopie. Jak myslicie 11 miejsce w turnieju to niezle jak dla takiego fisha hehehe.

jerzypan Autor wątku
jerzypan

a mam jeszcze pytanie bo to mnie tez zastanawia jak trzymam sobie AQ na late position albo BB i jakis big stock zagrywa raise ale najmniejszy jaki moze byc czyli 0.10 BB przebija na 0.20 to my z sss foldujemy ???? taki raise to dziwnie wyglada.

magic83

Puki masz maly budzet lepiej nie kombinowac i nie wdawac sie z takimi przeciwnikami w rozgrywke jak uda sie tobie powiekszyc budzet i bedziesz gral powiedzmy nl50 to pewnie bezie okazja powiedziec tobie jak cos takeigo powinno sie grac!!