Przejdź do forum
Pytanie o c-bet

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Pytanie o c-bet

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
570 Wyświetlenia

Party Poker No-Limit Hold'em (NL$50) (10 osób)

Statystyki PT: Button - 14.2 / 8.1 / 3.2 / 17.9
BB - 17.3 / 10.8 / 1.3 / 19.8

Button ($45.45)
BB ($55.22)
Hero ($109.30)

Przed flopem: Hero na CO ma Q:S, J:S.
6 pasuje, Hero podbija do $2.00, Button sprawdza za $2.00, 1 pasuje, BB sprawdza za $1.50.

Flop: ($6.25) 5:S, A:d, T:C (3 graczy)
BB czeka, Hero ...

Jeśli miałbyś tutaj pozycję (podobnie do 4 rozdania w poprzednim rozdziale), prawdopodobnie zagrałbyś continuation bet. Brak pozycji ma ogromną wadę: continuation bet bez pozycji raczej nie pozwoli Ci obejrzeć darmowej karty na turnie. Oprócz tego, sekwencja przebijania przed flopem jest inna i conajmniej jeden z przeciwników mógł coś trafić. Wtedy musiałbyś liczyć się ze sprawdzeniem, podbiciem lub nawet zagraniem check-raise. Nie jest to wymarzona sytuacja na continuation bet.

nie rozumiem tego ze brak pozycji nie pozwoli mi zobaczyc darmowej karty na turnie... i ta sekwencja podbic etc...
pare przykladow wczesniej w identyczniej sytuacji tylko bedac ostatnim do betowania zagralismy c-bet wiec i tak nie obejrzymy turna za darmo , nie czaje troszke... moze zmeczony jestem ;P

Bede wdzieczny za oswiecenie mnie :)

3 odpowiedzi
murkins

przed flopem ty zagrywasz przed twoimi przeciwnikami buttone i BB po flopie pierwszy jest bb potem ty a potem button - inna sekwencja podbijania
co do oglądania darmowej karty na turnie to decyduje o tym button ty zagrasz cont beta a on cie przebije i nie dostaniesz freecard na turnie... nie wiem co tu skomplikowanego =)

toony122

To chodzi chyba o to, że na turnie możesz zaczekać i zobaczyć za darmo river

założmy że button ma seta 555 którego chce slowplayować

Flop: ($6.25) 5, A, T (3 graczy)
BB czeka, Hero bets 4.5$, BTN calls, BB folds

Turn 5 A T 2

Hero checks, BTN bets 12$, Hero folds

a teraz taka sama sytuacja z pozycja (jestesmy na BTN w tym rozdaniu, BB ma seta)

Flop: ($6.25) 5, A, T (3 graczy)
BB checks, Co checks, Hero bets 4.5$, BB calls, Co folds

Turn 5 A T 2

BB checks, Hero checks

River 5 A T 2 K

BB bets 12, Hero raises all-in , BB calls

Widać różnice ? :D

chociaż w tym konkretnym rozdaniu grałbym prawie zawsze c-bet

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzieki za odpowiedzi,
musze to przetrawic, jakos strasznie duzo miejsca poswiecono temu w artykule a ja nie widze jakiejs specjalnej glebi w tym poza faktem posiadania, badz nie, pozycji.