Przejdź do forum
pytania leszcza dot...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] pytania leszcza dot. rusha

20 Posty
10 Użytkownicy
0 Reakcje
1,346 Wyświetlenia
kustra
Elite Grinder

Aloha

Mam kilka pytań dot. rusha, (gram NLT) a więc:

1. Co jest lepsze, 4 stoły bez huda, czy 2 stoły z hudem i granie straight forward? (Komputron mi zamula na 4 stołach z hudem).
Po ok. 20k handów wciąż nie mam żadnej wymiernej próbki na graczy, max. 300 rąk na 2-3 "regów", także wiele mi on nie powie.
Jestem przyzwyczajony do multitablingu, więc raczej 4 stoły nie zrobią większej różnicy niż np. 2.

2. Jaki winrate jest możliwy, dla kogoś przeciętnego w cashu(rashu) na NLT?
W ogóle nie mam pojęcia jakie wyniki tutaj są możliwe do osiągnięcia bez huda dla kogoś grającego cash od 2 tyg. (wcześniej 8 miesięcy sng, więc mniej więcej jakąś podstawową wiedzę dot. pokera mam).

pozdrawiam,

19 odpowiedzi

napisz jeszcze co grasz, FR czy SH? i jaki limit?

kustra Autor wątku
kustra
Elite Grinder

fr, nlt tak jak pisałem wcześniej

Ja gram SH nl10. Ogólnie na rushu można obie poradzić bez huda. Valkyros radzi sobie na nl200 SH bez niego więc na nl10 też sobie poradzisz tym bardziej że to jest FR ;) Ja bym gral bez huda i oznaczał kolorkami wg schematu: 4 stoliki-reg, niepełny stack-fish, turbo fishy oznaczam trzecim kolorkiem no i robie notatki na bierząco ;)

casalinga87
Oldschool Grinder

Bez HUDa jak bez ręki. Jeśli nie będziesz grał ze statystykami, to będziesz tak naprawdę grał w ciemno, bo zbierać ready na Rushu jest ciężko. Teoretycznie ABC TAG się sprawdzi zawsze i wszędzie, ale przynajmniej w moim przypadku przy grze bez statów czułem, że cofam się w rozwoju jak pokerzysta i zaczynam grać mechanicznie.
Do tego dochodzi to, że Rush jest niesamowicie swingowy i tiltogenny. Czasem naprawdę niewiele trzeba, że stracić na chwilę panowanie nad sobą i przewalić momentalnie kilka buy-inów, przy grze na normalnych stolikach łatwiej sie kontrolować i łatwiej odejść we właściwym momencie.

Podsumowując, myślę, że dla początkującego gracza cashowego, lepiej zacząć od zwykłych stolików. Ale nie jesteś początkującą rybą, więc myślę, że te kilka BB/100 na NL10-NL25 jesteś bez problemu w stanie ugrać.

Polecam ten artykuł: http://www.pokerlistings.com/strategy/should-you-make-the-switch-to-rush-poker

kustra Autor wątku
kustra
Elite Grinder

Mhm, artykuł jest ok. Tylko mnie przekonał bardziej do rusha :)
Zwykły cash jest dla mnie za nudny, tu mam sporo akcji i jest fajnie.

Kilka bb/100, tzn? Mniej więcej ile? 5-6?
I jak jest w końcu z tym hudem?

casalinga87
Oldschool Grinder

Nie powiem Ci ile dokładnie, ale nie widzę powodu, dla którego ogarnięty gracz może mieć łatwo te 5bb/100 na zwykłych stołach, a na rushu nie. Fisze są wszędzie, a na Rushu może nawet więcej (ale trudniej ich exploitować).

HUD jest imo konieczny jeśli chcesz grać w pokera a nie w karty. Ale i tak wybrałbym na Twoim miejscu 6-8 zwykłych stołów niz dwa Rusha :)

Ja polecam grać jednak z HUDem - im wcześniej się tego nauczysz tym lepiej i ze względu na to, że rush i tak szybko idą ręcę starałbym się grać 2-3 stoły jeśli przy 3 Ci nie zamula.

Co do winrate - sądzę, że na tych stawkach nie jest problemem 6bb/100 dla początkującego gracza jeśli stara się grać poprawnie i uczy się gry.

Napisane przez casalinga87

HUD jest imo konieczny jeśli chcesz grać w pokera a nie w karty.

:facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :ayfkm: :ayfkm: :ayfkm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:
Uwaga. przed nami nowy pokerowy geniusz

vindir
PokerStrategist

Napisane przez JoeBlack55

:facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: :ayfkm: :ayfkm: :ayfkm: :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Daruj sobie.

casalinga87
Oldschool Grinder

Napisane przez JoeBlack55

Możesz rozwinąć swoją wypowiedź? Zawsze to miło czytać peany na swoją cześć.

Nie jestem moderatorem, ale opiekuje się tym działem i jakoś nie widze, żeby ta dyskusja miała w nim sens z punktu widzenia strategii, więc prosiłbym o jej zaprzestanie.

letsgamble92
PokerStrategist

tl;dr
HUD>BEZ
co do przedstawionego przez Ciebie wyboru, imo 2 stoliki+HUD - ale jeżeli wchodzi w grę kupno jakiejś DDRki do komputrona i jazda na 4 stołach z HUDem to będzie najbardziej EV+.

Pozdrawiam!

kustra Autor wątku
kustra
Elite Grinder

mhm, jaki komputron potrzeba do grania z hudem na 4 stołach? Mam zamiar coś kupić, a komputera używam praktycznie tylko do pokera i mało wymagających pierdół, więc nie chcę wydawać 5k na jakiegoś turbojeta :P

Po pierwsze za 2k masz już bardzo dobry stacjonarny komp ktory na luzie uciągnie pokera i jeszcze kilka innych rzeczy na nim pośmiga. Polecam to forum: http://forum.pcformat.pl/Co-kupic-co-zlozyc-f

masterxaz
PokerStrategist
Huricano
PokerStrategist

Ciekawe, że Ci kompa zamula bo ja mam P3 800Mhz, 256RAM, neta iPlusa :facepalm: i gram 9 stołów z HUDem (tzn. mogę grać bo próbowałem a tak zwykle gram 4)

kustra Autor wątku
kustra
Elite Grinder

Napisane przez Huricano
Ciekawe, że Ci kompa zamula bo ja mam P3 800Mhz, 256RAM, neta iPlusa :facepalm: i gram 9 stołów z HUDem (tzn. mogę grać bo próbowałem a tak zwykle gram 4)

Może przeczytaj dokładnie nazwę tematu.

Huricano
PokerStrategist

Jaki ja debil :facepalm: Sorry.

giuseppePK
PokerStrategist

To jezeli polecacie grac z hudem to jakie sa najlepsze staty do ustawienia?takiesame jak do normalnego cash czy cos jeszcze warto dodac?