Przejdź do forum
Przegrywam ponad -1...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Przegrywam ponad -100evbb/100 callując 3bety - Ogromny leak?

20 Posty
10 Użytkownicy
25 Reakcje
3,889 Wyświetlenia
trzasku
PokerStrategist

Przypadkowo bawiąc się filtrami znalazłem u siebie chyba ogromny leak - przegrywam na callach 3-betów ponad 100evbb/100. Może ktoś wygrywający sprawdzić jak to powinno wyglądać? Stawiam to jako najważniejszy priorytet do nauki, jakieś propozycje dobrych materiałów czy brać wszystko jak leci?

Odpowiedz
Cytat
19 odpowiedzi
kamil13151
PokerStrategist

Na początek zerknij co z łapami A2o, 32s, J2s itd., że masz je w calling 3bet range.

Odpowiedz
Cytat
trzasku Autor wątku
trzasku
PokerStrategist

Możliwe, że jakieś spazy, calle fiszów na 7bb stacku itp. Tak wygląda rozłożenie:

Ogólnie jestem w szoku, że tyle tutaj przegrywam.

Odpowiedz
Cytat
trzasku Autor wątku
trzasku
PokerStrategist

EDIT: Dalej poszperałem i okazuje się, że na EP/MP winrate jest dodatni ale pozycje CO, SB mają ogromny minus.

Odpowiedz
Cytat
Coach
weirdcreep
PokerStrategist

To moglbyc min3bet BBvsBTN, więc okazyjnie znajdą się w callu.

Pytanie o Twoje calle powinno zaczxac się w miejscu, gdzie regularnie callujesz rece typu: K9o, AXo, Qxs.
- za mały 4bet range (szczegolnie z BTN i SB),
- za niski 3bet (właściwie to bardzo tight),
- duzy fold to 4bet,
- dlaczego call jest szerszy COvsBTN niz CO vs blinds?
- call open jest chujowy

W ogole, popupa masz cos zjebanego, bo skad statsy:
- fold to 3b IP na SB
- fold to 3b OOP na BTN
- call 3b IP na SB
- call 3b OOP na BTN

Odpowiedz
Cytat
trzasku Autor wątku
trzasku
PokerStrategist

Call open się później zajmę bo mimo 10% na EP zarabiam tam około 300bb/100 na innych pozycjach pewnie podobnie - bierze się to z tego że na połowe stołów mam na po swojej lewej maniaka np. 70/60.

Co do callowania 3-betów - wychodzi na to, że lepiej bym wychodził foldując na 3-bet 100%?

Odpowiedz
Cytat
kamil13151
PokerStrategist

Napisane przez trzasku
Co do callowania 3-betów - wychodzi na to, że lepiej bym wychodził foldując na 3-bet 100%?

Lepiej byś wychodził jakbyś w końcu ogarnął pre-flop grę :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
Coach
weirdcreep
PokerStrategist

Call open się później zajmę bo mimo 10% na EP zarabiam tam około 300bb/100 na innych pozycjach pewnie podobnie - bierze się to z tego że na połowe stołów mam na po swojej lewej maniaka np. 70/60.

a co jeśli 3betem zarabiałbyś więcej?

najlepiej jak sam teraz się zastanowisz i odpowiesz sobie na pytanie jaki będzie Twoj winrate gdy zagrasz 100% fold oraz jaki winrate nie jest zły*.

*Pamiętaj, że grając 100% fold, Twoj winrate pozycyjny facing 3b będzie między -250bb/100 a -300bb/100, w zależności od sizing openu)

Odpowiedz
Cytat
trzasku Autor wątku
trzasku
PokerStrategist

Czyli na pierwszy ogień leci seria mucka o grze vs 3bet :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
Coach
weirdcreep
PokerStrategist

Miałem pisać coś o muckim, ale odpuszczę sobie - nie znam go na tyle, żeby się wypowiadać. Nie znam też jego serii, nie wiem z któego roku jest nawet. Grając NL25 wolałbym jednak produkcje kogoś kto ogarnia aktualne trendy, wie jak grać i jest na bieżąco z volume.
Chcesz rozwalać NL25, w niedługim czasie NL50, a nie NL2 czy NL5.

Odpowiedz
Cytat
trzasku Autor wątku
trzasku
PokerStrategist

Coś konkretnego proponujesz? :)

Odpowiedz
Cytat
Michasia
Elite Grinder

Moze Govern?

Odpowiedz
Cytat
GoverN666
PokerStrategist

Tak naprawde wszystko powyżej -300bb/100 na ręcę to dobry wynik.

Spoiler

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
bikmak99
PokerStrategist

Govern jednym postem załatał ogromny leak !

Odpowiedz
Cytat
Moderator
retrograde87
PokerStrategist

Nie wiem czy popierasz taką metodę nauki ale mi to bardzo pomogło.
Robienie tabelek wg Goviego 3 Bet Poty. Nie chodzi tu nawet o balans, robienie takich tabelek pomoże Ci w rozgrywaniu danego zakresu na danym bordzie. Dzieki temu unikniesz wielu spazów i komfort gry się poprawi.

Odpowiedz
Cytat
rusher88
PokerStrategist

Hi.

Ocena winrate calla 3betu pakując tam wszystkie ręce, które callowałeś kiedykolwiek, to jak ocena profitowości OR, ustawiając jako jedyny filtr "PFR".
Wiadomo, że na AA/KK, które callujesz do 3betu będziesz kręcił dodatni WR i to nabije WR ogólny.

Jak sprawdzasz, to sprawdzaj jaki robisz WR na POSZCZEGÓLNYCH rękach, które callujesz, a nie overall bo...

Jak otwierasz i foldujesz daną rękę to masz -Xbb/100 (300 dla OR 3bb, 250 dla OR 2,5bb itd - jak jesteś w stanie poprawić ten WR, to jest dobrze. To jak z callowaniem na BB - nie potrzebujesz mieć +Xbb/100, wystarczy, że masz lepiej niż -100.

Odpowiedz
Cytat
borderliner
PokerStrategist

@GoverN666
@Rusher88

Moglibyście się wypowiedzieć coś o zasięgach 3b, v3bet z red line ninja Robmafa?

Odpowiedz
Cytat
GoverN666
PokerStrategist

Napisane przez borderliner
@GoverN666
@Rusher88

Moglibyście się wypowiedzieć coś o zasięgach 3b, v3bet z red line ninja Robmafa?

Ten PDF jest dla mnie całkowicie nie czytelny i cięzko mi się odniesć. Wole łatwe opisówki typu BB vs SB i już.

Ale jeżeli chodzi o gre na P*, w szczególności mówie tutaj o ZOOM.
Ze stawkami nl25-100 jestem na bieżąco, gram regularnie i mogę powiedzieć, że dla mnie niektóre zakresy są całkowicie odrealnione od tego co ja widzę na stołach, z wieloma rzeczami nie jestem w stanie się zgodzić.

Ale trzeba zaznaczyć, że ja się odnosze do tych zakresów tylko przez pryzmat micro/low stakes, Robmaf gra/grał bardzo wysoko, ja nie grałem, więc możliwe, że te zakresy są bardziej przystosowane do mid/high stakes.

Odpowiedz
Cytat
rusher88
PokerStrategist

Napisane przez GoverN666

Napisane przez borderliner
@GoverN666
@Rusher88

Ten PDF jest dla mnie całkowicie nie czytelny i cięzko mi się odniesć. Wole łatwe opisówki typu BB vs SB i już.

Ale jeżeli chodzi o gre na P*, w szczególności mówie tutaj o ZOOM.
Ze stawkami nl25-100 jestem na bieżąco, gram regularnie i mogę powiedzieć, że dla mnie niektóre zakresy są całkowicie odrealnione od tego co ja widzę na stołach, z wieloma rzeczami nie jestem w stanie się zgodzić.

Ale trzeba zaznaczyć, że ja się odnosze do tych zakresów tylko przez pryzmat micro/low stakes, Robmaf gra/grał bardzo wysoko, ja nie grałem, więc możliwe, że te zakresy są bardziej przystosowane do mid/high stakes.

Ja nie widziałem całości, bo po chwili, miałem podobne odczucia co Govern, więc odpuściłem.

Odpowiedz
Cytat
MWaler
Poker Player

więc możliwe, że te zakresy są bardziej przystosowane do mid/high stakes.

Rozmawialem z kims madrzejszym od siebie to niestety ale tez nie xD

Ogolnie te tabele chyba w ogole nie podchdza do zoom'ow i jezeli ktos chce grac tym stylem to bedzie ultra nitem. Redline wcale nie buduje sie ta droga...

Odpowiedz
Cytat