Przejdź do forum
Problem z moją grą ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Problem z moją grą strategią BSS

29 Posty
13 Użytkownicy
0 Reakcje
2,172 Wyświetlenia
zendera

Ja wolę podbijać 22+ od UTG - wiadomo, że będzie się zarabiało trochę mniej, ale jest to do przeżycia, a zysk zawsze jest. Według mnie pasowanie 22-77 to jednak strata kasy (ale na pewno lepsze niż limpowanie).

Dla udowodnienia wklejam wykres z niskimi PP {22 - 77}, podbijanymi z wczesnej pozycji. Grane w większości na NL25 i część na NL50.

Na limitach NL5-NL10 to imo tym bardziej się opłaca, bo gracze są bardziej pasywni i częściej pasują na cbety, gdy nie trafimy, a jak trafimy to częściej się wypłacą z top parą (chociaż to też oczywiście zależy) - w każdym razie zysk na pewno też będzie.

Mieć, a nie mieć 10 buyinów przez takie PP to jednak różnica, co?

`

szok38

Na micro limitach limpowanie z wczesnej niskich pocketów na pewno jest dochodowe.I lepiej jest limpować jako pierwszemu z wczesnej niż jako pierwszemu ze średniej .Więc jeśli ktoś nie chce ich open podbijać z średnich, to lepiej je pasować na tych pozycjach.Pozdro

nie polecam open limpów z niskimi pp. najczesciej zostaniemy wyizolowani przez gracza z pozycja,a jesli juz zobaczymy flopa to ciezko jest pozniej zbudować pulę. Ja wszystkie parki openraisuje z kazdej pozycji, jesli mam loose image na stole odpuszczam 22, 33 moze 44.

BUBU1x

Suprys z tego co mi wiadomo to ty grasz na NL100 więc nie wiem jak to ma się do mikro _pleased:

no fakt nie czytalem calości, zobaczyłem tylko ze dyskusja sie toczy o pp wiec postanowiłem wtrącić moje 0,03$.

ale mysle ze moja porada jest prawdziwa dla nl25+, nie wiem czy wszędzie, ale na ftp na takich stawkach można spotkać solidnych graczy

zendera

Suprys: jak jest na NL100 z PP? Słyszałem własnie opinie, ze na tych wyzszych limitach lepiej jest czasem pasowac te najnizsze parki z EP, bo czesto zostaniemy wyblefowani z puli.

hazjon Autor wątku
hazjon

Ciekawi mnie jedna rzecz o ile w elefancie:

VPIP - loose

PFR - passive

Po flopie- średnio agresywny

WTS - często.

Z kolei pokertableratings

VPIP - You are 25% tighter than optimal. Loosen up some.

PFR - You are 87% more aggressive than optimal. Be a lot less aggressive!

po flopie - You are 105% more aggressive than optimal. Be a lot less aggressive!

WTS - You showdown 5% less often than optimal. Good Work!

Z czego wynika ta różnica i komu wierzyć - czy wskazówkom ze PTR czy ELEFANTA??

zendera

Wierzyć sobie, wszystkie wartości są generalnie umowne - podaj tu staty, to ocenię.

hazjon Autor wątku
hazjon

Staty wymieniłem trochę wcześniej.
Ale jestem ciekaw - jak programy różnią się tak bardzo w ocenie to jak zapatrywać się na ich ocenę innych graczy -np elefant pokazuje mi, że gracz jest tight - a w drugim, że jest maniakiem.