Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Preflop SH

7 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
494 Wyświetlenia
Rodrigo1988

Dopiero uczę się NL i mam takie pytanie,
jeżeli był przede mną limper to podbijam nadal te wszystkie ręce które są w ORC , czy jednak zawęzić handrange?

Chodzi mi o tabelkę z artów do SH

W sumie open raise jak sama nazwa wskazuje no ale jak sobie radzić w takich sytuacjach?

6 odpowiedzi
szok38

Jeśli przeciwnik nałogowo limpuje i potem sprawdza podbicia to ja osobiście staję sie bardziej wybredny przy doborze kart.Często wtedy zrzucam kartę typu KTo.Podbijam karty w kolorze i pary.Sam jestem ciekaw innych opinii.Pozdrawiam

SamRadziwill

A ja wręcz odwrotnie, otwieram przeciwko takiemu fishowi z szerszą gamą rąk, niż zwykle :] Chodzi o to, żeby go wyizolować i na flopie mieć go jak najczęściej w HU, oczywiście jeśli mam na niego pozycję. Owszem, często na flopie nie trafię niczego, ale mój continuation bet w wielu wypadkach zakończy się zgarnięciem puli. Jeśli sprawdzi i nie mam nic - najczęściej po prostu odpuszczam turna, a dodatkowo pasywny przeciwnik grający OOP da mi tu często darmową kartę :)

Pozdrawiam

szok38

No w tym problem :P ,że bardzo rzadko udaje mi się z takimi przeciwnikami wygrać grając cbet.Przeważnie to zaprzysięgli zwolennicy callowania .Pozdrawiam

SamRadziwill napisał
A ja wręcz odwrotnie, otwieram przeciwko takiemu fishowi z szerszą gamą rąk, niż zwykle :] Chodzi o to, żeby go wyizolować i na flopie mieć go jak najczęściej w HU, oczywiście jeśli mam na niego pozycję. Owszem, często na flopie nie trafię niczego, ale mój continuation bet w wielu wypadkach zakończy się zgarnięciem puli. Jeśli sprawdzi i nie mam nic - najczęściej po prostu odpuszczam turna, a dodatkowo pasywny przeciwnik grający OOP da mi tu często darmową kartę :)

Pozdrawiam

+1 Ogólnie spotkałem się z opiniami, że takiego słabego gracza (limpy preflop) można nawet izolować z szerszym zakresem rąk np. K5s, 86o itp., ponieważ wychodzimy z założenia, że często zgarniemy pule już przed flopem, ale nawet jak sprawdzi to nasza gra postflop jest lepsza.

Jak nic nie trafię i on robi call cbeta, to na turnie dość często gram second barrel. Oczywiście jeżeli nie ma jakiegoś gigantycznego WTS i call cbet turn.

YasQ

szok38 napisał
No w tym problem :P ,że bardzo rzadko udaje mi się z takimi przeciwnikami wygrać grając cbet.Przeważnie to zaprzysięgli zwolennicy callowania .Pozdrawiam

To dobrze im slabszy tym lepszy :] Lepiej jest podbic call fisha zeby go wyizolowac tzn reszta dobrych graczy spasowala. Znajdziemy sie wtedy na flopie w HU a do tego bedziemy miec z regoly pozycje, zakladajac ze jestesmy lepsi od fisha w grze post to w long runie bedzie to zawsze EV+. Call w tej sytuacji daje dobre oddsy na sprawdzenie dobrym gracza ktorzy nie dosc ze czesto sa tak samo dobrzy jak my w grze post flop to z regoly maja pozycje przez co tracimy nasz dochod w long runie.

szok38

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;CO$12,54:40/45/8/1,3/25/0/100/75;Hero$38,35:///////;[/tg]
0,1/0,25 No-Limit Hold'em (6 handed)
Hand recorder used for this poker hand: PokerStrategy Elephant 0.65 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is BU with Q♥, T♥
2 folds, CO calls $0,25, Hero raises to $1,10, 2 folds, CO calls $0,85.

Flop: ($2,55) J♣, Q♦, J♠ (2 players)
CO checks, Hero bets $1,50, CO calls $1,50.

Turn: ($5,55) A♦ (2 players)
CO checks, Hero checks.

River: ($5,55) 8♥ (2 players)
CO bets $9,94 (All-In), Hero folds, CO gets uncalled bet back.

Final Pot: $5,55

Już sie napatrzyłem na grę mojego przeciwnika.Niedługo potem potroil się , bo innym się wydawało ,że jak go wyizolują to z byle czym zabiorą mu kase.Jasne, ze to wymarzony przeciwnik na stoliku tylko, ze przeciwko niemu trzeba mieć jeszcze kartę.