Przejdź do forum
Praca nad red line

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Praca nad red line

7 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
840 Wyświetlenia
morbrain

Od razu przejdę do konkretów.

Spoiler

Powyższy wykres pochodzi ze stołów SH, nl50 na starsach. Jak widać cały mój profit jest zjadany na non showdown. Ktoś może powiedzieć, że sampel mizerny ale moja czerwona zawsze wyglądała podobnie.

Pierwsza myśl była taka, że tracę na blindach.

ok, to że jest minus z blindów nie jest zaskoczeniem, ale przegrywam mniej niż bym przegrywał na samych foldach więc chyba nie ma tragedii.

dając w filtry 3bety:

...i calle:

ciekawe jest że w obu filtrach tracę na BTN, może tutaj leży problem.
więcej statystyk:

jakie leaki rzucają się w oczy i jakie materiały w pierwszej kolejności powinienem sprawdzić? Jakieś rady jak to naprawić?
skip cbet/fold chyba za duży, 3bet z btn i co mniejszy niż z SB, x/r mały na każdej ulicy. to są rzeczy które ja tutaj wyłapałem. reszta wydaje się dość standardowa.

Oczywiście inne osoby które tracą na czerwonej również zapraszam do postowania stat i ewentualnych przemyśleń ;)

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
manganian

Nikt się nie kwapi do dyskusji. :(
Też mam problem z RED LINE. Wynika to po trochę ze wszystkiego. Całej naszej gry i gameplanu.
Ważne, aby walczyć o pule. Hand reading i wywalanie graczy 3rd barrelem czy x/r w dobrych spotach, light 3bety i 4bety, dobry cbeting itd. Jakie spoty są do tego dobre? Jak je dobierać? Odpowiedzią jest nauka gry. Nic więcej. Sam też mam z tym problem.
Red line zależy też od graczy, z którymi gramy. Niektórych będziemy wywalać bleffami, a innych nie będziemy wywalać i wygrywać tyko na SD.
Twój bb/100 jest z pewnością do poprawy. Wysoki W$SD może sugerować, że nie bleffujesz zbyt dużo. Za mały xr, duży ftcb, fold to raise, a przede wszystkim zbyt mały raise first.
W skrócie: każdy aspekt można poprawić. Żadnych wielkich konkretów i odpowiedzi nie dostaniesz. Musisz poprawić fundamenty. W każdym spocie myśleć o alternatywach. Powolna praca nad spotami, zakresami, całościowym gameplanem i grą pod przeciwników. Z czym, kiedy i dlaczego w tym spocie na danego gracza.

Odpowiedz
Cytat
DeSade2378

Coś wam podpowiem cos co sam wymysliłem. Zwróćcie uwagę na river. Sytuację kiedy macie opcje blefować lub poczekać i poddać pulę. Nie ważne czy ma to być 3ci barrel czy inna sytuacja. Jeżeli poczekacie to przegrywacie na showdawnie i to jest pewne a co się dzieje jak blefujecie. Jeżeli dostajecie call to spada wasze showdown winnings bo przegrywacie a jeżeli bluff się uda to wasze non showdown idzie w góre. Czyli taki bet automatycznie podnosi nonshowdown i obniża showdown. Ogólnie uważam że powodem takiej red line jest gra na riverze. Na to bym wam radził zwrócić uwagę. Spróbujcie blefować river tak czesto jak to tylko możliwe. Ja zaczłem to robić to po pewnym czasie nie zwraca się już uwagi nawet jak się dostaje call tylko patrzy sie na to długodystansowo a co jest najlepsze to często bardzo wchodzi.

Inna sprawa to gra na blindach bo poddawanie blindów do steala to zawsze non showdown w dół czyli więcej callowania i 3betu. 3bet dla blefu 69s J5s itd. Takie 3bety są bardzo profitowe. Nawet na Twoich screenach to widać. Więcej obrony blindów nawet pasywnej.

Odpowiedz
Cytat
manganian

DeSade2378 takie betowanie river,aby bleffować jest bez sensu. Hand reading i szukanie odpowiednich spotów jest tu kluczowe. Nie można zamienić się w agro małpkę, bo red musi być wyżej. Można przez to więcej stracić niż zyskać. Trzeba policzyć ile vill spasuje, a ile nie. Od dokładności tych wyliczeń będzie zależał twój winnings. Tego nie przeskoczysz. Jak blefujesz to musisz poprzeć to argumentami.

Odpowiedz
Cytat
blewap

Ogranicz liczbę stolików i szukaj więcej autoprofitowych spotów szczególnie na preflopie.

Np. za mało stealujesz blaindów (średni steal szacunkowo powinien wynosić (CO+BU+SB)/3~=40%). Dodaj sobie więcej statsów związanych z stealem do popupa a nawet do huda i szukaj autoprofitowych spotów: np.: BB fold to BTN steal, BB fold vs SB steal - na dużą ilość osób można stealować any two, a jak zagrają call to gramy x/f chyba że mamy dobre equity.

Więcej light 3betów na odpowiednich gości, cbetów etc

Odpowiedz
Cytat
DeSade2378

.

Odpowiedz
Cytat
morbrain Autor wątku
morbrain

Napisane przez blewap
Ogranicz liczbę stolików i szukaj więcej autoprofitowych spotów szczególnie na preflopie.

Np. za mało stealujesz blaindów (średni steal szacunkowo powinien wynosić (CO+BU+SB)/3~=40%). Dodaj sobie więcej statsów związanych z stealem do popupa a nawet do huda i szukaj autoprofitowych spotów: np.: BB fold to BTN steal, BB fold vs SB steal - na dużą ilość osób można stealować any two, a jak zagrają call to gramy x/f chyba że mamy dobre equity.

Więcej light 3betów na odpowiednich gości, cbetów etc

gram 4-6 stolików, to i tak już dość mało. resztę rzeczy o których piszesz wprowadzam w życie. Zszedłem na nl25 gdzie czuję się dużo pewniej. Jeszcze za mały sample żeby chwalić się rezultatami.

Odpowiedz
Cytat