Przejdź do forum
Powrót do pokera po...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Powrót do pokera po 2 latach, NL10SH

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
496 Wyświetlenia
Macak
PokerStrategist

Hej,

Witam po dłuugiej przerwie :) Ponad dwa lata temu wygrywałem na NL10 i byłem już po kilku k rozdań na NL25. Potem była wypłata i koniec z pokerem. Chciałbym wrócić sobie do rekreacyjnej gry i przede wszystkim odświeżyć wiedzę oraz zdobyć nową. W sumie w 2012 naukę opierałem na analizowaniu rąk na forum, i obejrzeniu kilku serii micro SH bąbla i rushera - przyznaję szczerze, że tego nie było i raczej skupiałem się na grze. Teraz czasu już tak dużo jak kiedyś nie będzie i chcę postawić na skilla i rozwinąć się pokerowo bardziej dla własnej frajdy niż ciężkiego grindowania i wielkich pieniędzy :) DO RZECZY: Powstało dużo nowych serii - czy możecie polecić mi jakieś najbardziej aktualne, żebym mógł sobie obejrzeć i przeanalizować? Co sądzicie o pomyśle, żebym na jakiś czas grał bez statystyk, żeby wyrobić sobie ,,podstawy" na nowo i dopiero potem dołożyć program? Myślałem, żeby docelowo kupić sobie jakiś pakiet 10h u coucha i wpłacić, kasę, żeby grać na nl25 bo nie chce mi się za bardzo grać niższych limitów, ale chyba najpierw jednak lepiej z miesiąc sam się poszkolić żeby potem treningi były bardziej efektywne, co sądzicie? I ostatnie pytanie - co się stało z Treningami? nie widzę w zakładkach ;)

Pozdro

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
BleakAmaranth
BlackMember

Pograj najpierw niżej i bez statystyk tak jak mówisz. W ten sposób szybciej wrócisz do odpowiedniego sposobu myślenia.
Gry na nl10 raczej nie wymagają pomocy coachów, bo jeśli kiedyś wygrywałeś, to teraz też spokojnie będziesz wygrywać. Liczę, że tak się stanie i nie dołączysz do stale rosnącego grona ludzi, którzy twierdzą, że poziom na micro jest coraz wyższy i prawie nie do przejścia. :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
Escraku
Oldschool Grinder

Seria hahaUnaab. Co prawda chyba seria jest od n10, ale wszystko jest ladnie wyjasnione, masz wszelkie podstawy do grania.

Odpowiedz
Cytat