Przejdź do forum
Pomocna ściąga do g...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Pomocna ściąga do gry strategią shortstack !

25 Posty
18 Użytkownicy
0 Reakcje
6,663 Wyświetlenia
szok38

Widziałem tą sciagę dość dawno temu, zanim zobaczyłem zrobiłem sobie sam coś podobnego na podstawie artykułów.Dotyczy ona podstawowej strategii gry na flopie( nie pamietam czy preflop tez, ale to zostało obecnie uproszczone ).Bylismy agresorami oznacza , że ostatni podbijaliśmy preflop( nie wazne czy pierwszymi tylko czy po naszym podbiciu nastapiły tylko sprawdzenia).Darmowa gra z BB nastepuje wtedy kiedy nie było podbicia preflop i uczestniczymy w grze na pozycji BB.C-bet czyli zakład kontynuacyjny- zakład który stawiamy na flopie w sytuacji kiedy byliśmy agresorami preflop.Jesli zaczynasz z sss to stosuj uproszczoną wersję reakcji na przebicie za nami , która jest w sekcji poczatkowych artykułów.Czyli jesli podbijaleś preflop i po Tobie nastapiło przebicie to wchodzisz za wszystko z TT+ i AK , a wszystkie inne ręce pasujesz.Gra sss na poziomie poczatkowym wymaga czekania na dobre karty , cierpliwości.Z biegiem czasu to się zmienia , gramy lepiej(zalezy kto;) hehe ), mamy większa wiedzę i korzystamy ze statystyk i notatek na przeciwników.Tą strategia gra się na wielu stołach(oczywiście nie teraz jesli zaczynasz dopiero grać).Specjaliści z naszego forum graja na kilkunastu stołach( sa i tacy którzy grają i większe ilości) na raz , czyli jesli czekają nawet na akcję to tylko chwilę.A po za tym i tak mają cały czas co robić :).Pozdrawiam

Witam,
a co trzeba zrobić, jeśli przegramy rozdanie all-in? Czy odejść od stołu, czy raczej dokupić żetonów i grać dalej? Nie znalazłem tego w żadnym opracowaniu nt. pozdrawiam. kael

aember

Jeśli stolik nadal jest "dobry" (mało szortów, wysoka oglądalność flopa), to reload & go :)

zendera

Napisane przez Kuna2
Witam,
a co trzeba zrobić, jeśli przegramy rozdanie all-in? Czy odejść od stołu, czy raczej dokupić żetonów i grać dalej? Nie znalazłem tego w żadnym opracowaniu nt. pozdrawiam. kael

Nie ma sensu odchodzic. Dokupujesz żetony i grasz dalej.

Dzięki panowie za szybką odpowiedź. pozdrawiam