Przejdź do forum
Podsumowanie miesią...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Podsumowanie miesiąca, analiza NL2-10 sh.

16 Posty
10 Użytkownicy
10 Reakcje
1,763 Wyświetlenia
maniek160593
PokerStrategist

Cześć, podsumowuję dzisiaj moje wyniki pokerowe w lutym. Nie jestem zadowolony, ani z rezultatu, ani z przygotowania do sesji. Zagrałem ponad 45k na limitach NL2-10 i generalnie dostałem po d*pie. Z resztą sami zobaczcie...

Spoiler

Wyniki z NL10.

Statystyki:

Czy na podstawie tych statystyk możecie powiedzieć coś na temat mojej gry? Znaleźć jakieś leaki? Jeśli jest potrzeba dorzucę więcej statystyk. Generalnie nie podoba mi się moja czerwona linia. Na wykresie przedstawia się to tak:

Spoiler

W marcu chcę poprawić czerwoną linię, czy macie co do tego jakieś rady, które mógłbym wdrożyć na tych limitach?

Odpowiedz
Cytat
15 odpowiedzi
Moderator
baadnewz01
Oldschool Grinder

W marcu to Ty powinieneś poprawić zieloną, a nie czerwoną. Wrzuć jeszcze RFI pozycyjne bo wyglądasz dość tight jak na SH patrząc na samo vpip/pfr

Odpowiedz
Cytat
Kustyk90
Elite Grinder

I fold to 3b dorzuc na CO, BTN, SB .

Odpowiedz
Cytat
KrzNow
PokerStrategist

W marcu to Ty powinieneś poprawić zieloną, a nie czerwoną.

Yyyy no jedno się wiąże z drugim. Pewnie się powtarzam ale -15bb/100 na czerwonej nie jest ok "bo na mikro czerwona nie jest ważna".
To są po prostu duże braki w grze.

Odpowiedz
Cytat
mq123
Oldschool Grinder

Wiem że ta "próbka" na nl2 to tylko kilka rąk, ale spójrz na ten trend. Im wyżej wchodzisz, tym bardziej nitujesz. Wg mnie grasz scary money bo nie masz rolla. Schowaj ego do kieszeni, wejdz na solidny mc na nl2 i ogarnij podstawy.

Już nawet nie wiem czy chce znać odpowiedź na to pytanie, ale mam nadzieje ze byl zly wynik na nl10 i zszedles na nl5 a nie probowales odrobic straty w 2ga strone tj. "utopione nl5 to wejde wyzej i sie odbije".

Odpowiedz
Cytat
Krismat23
Poker Player

Grasz mega tight pre, ja grałem na micro coś w stylu 23/17, ludzie nie potrafią bronić blindów, kradnij więcej z BTN, CO i SB.

WWSF 40 to malutko, dobry agresywny reg ma gdzieś ok 48- najlepsi 50+, mysle że tu bardzo dużo tracisz, zbyt dużo pasywności postflop, nie walczysz o pule wystarczająco dużo, za często wolisz zobaczyć sd niż zamienić reke w blef na dobrym do tego boardzie, nie zwracasz uwagi dla kogo w danym handzie struktura flopa jest bardziej korzystna. tak na pierwszy rzut oka skupiłbym się na tym leaku, bo spory. :)

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry
Oldschool Grinder

wrzuc zasiegi z eq laba pozycyjne , albo kliknij przynajmniej RFI jakie masz na pozycjach

Odpowiedz
Cytat
maniek160593 Autor wątku
maniek160593
PokerStrategist

Dzięki za zainteresowanie i odpowiedzi :f_drink:

Statystyki pozycyjne

@mq123, fakt coś w tym jest. W styczniu na NL2 miałem +3000bb i chciałem szybko wejść wyżej, ponieważ widzę dużo opinii, że NL2 nie różnie się bardzo od NL5 pod względem poziomu. Mało bezpieczny roll spowodował, że grałem bardziej tight. Sam to odczuwałem podczas gry.

@Krismat23, dzięki za wskazówkę. Jak się teraz nad tym zastanawiam, to masz rację. Z reguły wolę grać check/fold niż zamieniać rękę w blef.

Odpowiedz
Cytat
HandSmither
Oldschool Grinder

Napisane przez Krismat23
Grasz mega tight pre, ja grałem na micro coś w stylu 23/17, ludzie nie potrafią bronić blindów, kradnij więcej z BTN, CO i SB.

WWSF 40 to malutko, dobry agresywny reg ma gdzieś ok 48- najlepsi 50+...

50+ :0 Jak nabudować tak tę statystykę przynajmniej do poziomu 47-48? Od czego to głównie zależy, skuteczności c-beta, dobrych x/raisów?

Odpowiedz
Cytat
Kustyk90
Elite Grinder

Powinieneś więcej bronic CO i BTN vs 3bet. Masz tam wartosi powyżej 67% co sprawie ze mozna cie exploitować. Wydaje mi sie ze 99% graczy na micro tego nie zauwaza, ale moglbys to poprawic zwlaszcza ze grasz stosunkowo tight. Plus wiecej 3betuj. Wydaje mi sie ze 3b na SB za niski. Sprawdz ile 3betujesz vs BTN. Powinienes miec tam spokojnie 12-15 %. Pamiętaj ze statystyki to nie wszystko. Bo co z tego ze ladnie bornisz, balansujesz ręce i nie dajesz sie exploitować jak mindset kuleje i w decydujacych spotach
sie odchodzi od linii i robi jakies dziwne niewytłumaczalne spazzy. Wykorzystuj leaki przeciwnikow. Duzo cbetuj, 3betuj i floatuj. Wiekszosc graczy nie potrafi sie do tego adjustiować. Powodzenia.

Odpowiedz
Cytat
maniek160593 Autor wątku
maniek160593
PokerStrategist

@Kustyk90, dzięki za odpowiedź, a przede wszystkim za jasne wskazówki :f_thumbsup: Zrobię tabelki dla 3betów z CO, BTN, SB i będę je wdrażał przez najbliższy czas. W następnej kolejności zajmę się grą postflop :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
Stalmi321
PokerStrategist

Moim zdaniem pytanie o staty na tych limitach średnio ma sens. Dużo więcej byśmy się dowiedzieli, jakbyś wrzucił parę spotów i pokazał swój tok myślenia.

Co do WWSF, czerwonej i ogólnej agresji to się nie zgodzę, że musi być jakaś wysoka na NL5-NL2. Chcemy grać głównie z rybami, których jest w cholere, a ich nie blefujemy. Więc jak dobrze dobierzemy stolik i mamy np. 2-3 ryby to może być tak, że praktycznie w ogóle nie będzie okazji do blefu. Na NL2 to już w ogóle. Tam nawet chyba regów mało co blefowałem, oprócz cbetu.

Odpowiedz
Cytat
maniek160593 Autor wątku
maniek160593
PokerStrategist

@Stalmi321, mam inne zdanie. W moim odczuciu wrzucanie tutaj pojedynczych spotów nie ma sensu. Jeśli mam wątpliwości w jakimś rozdaniu to znaczy że dostrzegam błędy. Gorzej, jeśli błędów nie dostrzegam. Powyżej dostałem dużo odpowiedzi, które uświadomiły mi, że odbiegłem od swoich rangów jakie stosowałem na NL2 (były skuteczne, miałem +3000bb na próbce 45k) i nie zauważyłem, że w tym jest problem. Jeśli jestem zbyt tight to przecież nie wrzucę do oceny spota gdzie pasuje preflop, prawda? Chyba nikt tak nie robi.

Odpowiedz
Cytat
Stalmi321
PokerStrategist

Oczywiście szanuję Twoje zdanie.

Ale pozwól, że dodam jeszcze coś od siebie. Może Ci się przyda, może nie.

Nie trzeba rozpatrywać tylko spotów, co do których masz wątpliwości, lub w których widzisz błąd. Polecam przefiltrować każdą sesję, żeby zobaczyć pule np. +20bb, przegrane lub wygrane, czyli największe akcje. Czasami może nam się wydawać, że coś było oczywiste, a później okazuje się, jak bardzo się myliliśmy.

P.S.

Spoiler

Nie pokazuję tego, żeby się pochwalić, ale żeby pomóc.

To jest mój wykres z NL2, które grałem w zeszłe wakacje.

Moment, w którym linia EV zaczęła iść w górę, był mniej więcej momentem, w którym zmieniłem sposób grania. Zielona poleciała jeszcze chwilę w dół, no bo akurat tak się w pokerze czasem zdarza.
Jak możesz policzyć, jest to ok. 4000bb na próbce 26k rozdań. Próbka nie jest duża, ale mam poważne problemy z robieniem volume. Nie przez poświęcany czas, bynajmniej. Gram po prostu średnio 3 stoły. Zajęło mi to 102h.

Odpowiedz
Cytat
maniek160593 Autor wątku
maniek160593
PokerStrategist

@Stalmi321, dzięki za radę. Zaplanowałem, że w marcu w każdy poniedziałek będę robił session rewiev z poprzedniego tygodnia. Zmniejszyłem dzisiaj liczbę stolików i będę grał 2 stoliki zooma. Volume nie będzie duże, więc pewnie zastosuje Twoją radę i wystarczy mi czasu, żeby wszystkie spoty +20bb przeanalizować. Na pewno nie zaszkodzi.

Wielkie dzięki wszystkim za pomoc! :f_drink: Wiem już gdzie popełniałem błędy i wiem nad czym chcę pracować w tym miesiącu.

Odpowiedz
Cytat
adidadi
PokerStrategist

Napisane przez maniek160593
Zmniejszyłem dzisiaj liczbę stolików i będę grał 2 stoliki zooma. Volume nie będzie duże, więc pewnie zastosuje Twoją radę i wystarczy mi czasu, żeby wszystkie spoty +20bb przeanalizować.

Tylko nie analizuj w trakcie gry :)

Odpowiedz
Cytat