Przejdź do forum
[PLO5] Statystyki

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] [PLO5] Statystyki

8 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
403 Wyświetlenia

Pozdrawiam i proszę o wskazówki

7 odpowiedzi

Pierwsze co mi się rzuca w oczy to dziura pomiędzy vpip/pfr i to że zdecydowanie za luźno grasz ze sb.

tomboysil

Mowi Ci to ten co gowno wygral w omahe.

timeislife

W tej grze można opłacalnie grać różnymi stylami (wiele osób, które umie w to grać tak mówi, ja się jeszcze do nich nie zaliczam :P). Graj z pozycją, dopasuj styl do stołu. Patrz na decyzje przed i po flopie, betsizing. VPIP i PFR wygląda jak typowy tag czyli ok. To nie holdem i odstęp pomiędzy wartościami może być większy, wszyscy wiedzą, że limp w tej grze to nie błąd. Na reszcie kompletnie się nie znam. Może niech wypowie się ktoś bardziej kompetentny.

Pzdr

Napisane przez timeislife
....wszyscy wiedzą, że limp w tej grze to nie błąd. Na reszcie kompletnie się nie znam. Może niech wypowie się ktoś bardziej kompetentny.

Bocian mówi, że limp to błąd... Przyznaje natomiast, że mi również to się zdarza, ale ostatnio coraz częściej staram się używać przycisku raise...

timeislife

Możliwe, że to błąd zwłaszcza na wyższych stawkach. Jednak na takim poziomie jak PLO5 i PLO10 tak żadko trafimy flop nawet przy dobrych starting hands(pamiętajmy, że żadko na tych stawkach gramy przeciwko mniej niż 3 zawodnikom.) Bardzo dużo kasy traci się na takich sytuacjach w tej grze. Po flopie nie mamy możliwości grać c-betów, blefów przeciwko tylu zawodnikom więc i tak musimy foldować. Uważam, że na tak niskich stawkach jak coś trafimy to i tak zdążymy zbudować pot bo ilość calling station jest ogromna.

Tak samo przyglądałem się 3betom. Wydaje mi się, że na tych najniższych stawkach 3bet nie powinien być często stosowany. Ta sama sytuacja co wyżej. Za to od PLO25 a zwłaszcza PLO50 już nabiera naprawdę dużego znaczenia.

Giwer: Faktycznie oglądnąłem jeszcze raz filmik i tak też mówi nasz trener.

Napisane przez tomboysil
Mowi Ci to ten co gowno wygral w omahe.

Nom, tylko nie wiem po co to piszesz skoro wystarczy kliknąć w ten link pod spodem :)

Może zamiast prowokować napiszesz z czym się nie zgadzasz?

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Statystyki obejmują wszystkie, począwszy od mojej pierwszej ręki w Omahę, dla tego VPIP może być trochę wyższy a 3bet trochę niższy.