Przejdź do forum
Party Poker a Strat...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Party Poker a Strategia Short Stack?

7 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
502 Wyświetlenia
Zetarus

Witam

Właśnie dostałem kapitał początkowy na Party Poker(chciałem na Starsach ale niestety mam tam już konto) i staram się wyrobić tego bonusa.
Z tym że natknąłem się na pewien problem.
Obserwując stoliki na Party Poker i starając się wybrać odpowiedni nie łamiąc reguł początkowych SSS, wydaje mi się że graniczy to z cudem.
Czy to są tylko moje odczucia, że praktycznie każdy stolik nie spełnia norm SSS i jest tam niewiarygodna ilość Short stackowców?
Jak sobie z tym najlepiej poradzić, bo wyczekiwanie i polowanie na TEN JEDYNY STOLIK może być z lekka irytujące.
Nie wiem może się mylę, ale jakby najlepiej podejść do wyboru stolika na Party Pokerze?
Proszę o wypowiedź wszystkich którzy mają z tym jakieś większe doświadczenia i proszę o poradę jak wybrnąć z tego dylematu najlepiej.
Chciałbym jak najbardziej grać poprawnie lecz patrząc na stoliki na Party Pokerze wydaje się to chyba wręcz niemożliwe.

6 odpowiedzi
illithid

Witam

Na PP nie znajdziesz stolika z maks dwoma shortami. Ze swej strony radziłbym, abyś grał według strategii i dobierał stoliki z jak najwyższą średnią pulą. Jeżeli będziesz się trzymał ABC SSS, powinieneś wyjść na plus, gdyż wielu shortstacków z PP "udoskonala strategię" i sprawdza Cię z gorszą kartą, na niskich limitach jest też sporo fishów oraz osób z dużym stackiem, które nie umieją grać przeciwko shortowi. Pograj, zobacz jak idzie, wyrób bonus. Potem możesz przenieść się na inną platformę, najlepiej z graczami z USA (Full Tilt Poker jest dobry do SSS wg mnie). Oczywiście wrzucanie rozdań na forum, artykuły, filmy i treningi to standard.

Pozdrawiam i powodzenia

illithid

Witam

Na PP nie znajdziesz stolika z maks dwoma shortami. Ze swej strony radziłbym, abyś grał według strategii i dobierał stoliki z jak najwyższą średnią pulą. Jeżeli będziesz się trzymał ABC SSS, powinieneś wyjść na plus, gdyż wielu shortstacków z PP "udoskonala strategię" i sprawdza Cię z gorszą kartą, na niskich limitach jest też sporo fishów oraz osób z dużym stackiem, które nie umieją grać przeciwko shortowi. Pograj, zobacz jak idzie, wyrób bonus. Potem możesz przenieść się na inną platformę, najlepiej z graczami z USA (Full Tilt Poker jest dobry do SSS wg mnie, możesz popytać trenerów i doświadczonych graczy). Oczywiście wrzucanie rozdań na forum, artykuły, filmy i treningi to standard.

Pozdrawiam i powodzenia

EDIT: Sorry za dwa posty pod rząd, proszę o skasowanie bo z poziomu użytkownika się nie da chyba

Ja gram na Party (jeszcze, bo chyba będę stamtąd zwijał manatki) i niestety prawda jest brutalna - shortów jest w pip, ciężko znaleźć coś dobrego na niskich limitach, a Ty zapewne grasz na NL10.

Pozostaje Ci selekcja stołów w inny sposób: wysoki wskaźnik % Graczy na flopie + wysoka Średnia pula + ok. 4-5 big stacków i możesz uderzać.

szymok

No, ja na PP przewaliłem bonus :)
Fakt że na NL10 trochę za loose grałem, a potem na .05$ już ABC, ale jak ktoś mnie uświadomił, tam bez sensu grać SSS, BI taki sam, mniejsze pule, a więcej na coinflipie można przegrać. No i przegrałem :) Może spróbuj SNG, ja tak ratowałem resztki kasy, i rzeczywiście przez jakiś czas się udawało, (z dolara do 14 wyrobiłem, ale potem przyszła korekta: ) Trafiasz na stół gdzie na pierwszym rozdaniu cztery osoby wchodzą allin i prawie jesteś ITM ;)

Zetarus Autor wątku
Zetarus

No to rzeczywiście nie za ciekawie.
Mimo wszystko spróbuje i będę starał sie wybierać stoliki jak najbardziej optymalne według waszych rad. Zobaczymy jak pójdzie, a nauka zapewne i tak w las nie pójdzie :f_biggrin:.
Fajnie by było wyrobic bonus i jeszcze wyjśc na plus, ale z tego co widze i co mówicie może byc ciężko.

szuweq

Jest jeszcze jedna opcja a mianowicie czym pozniej tym szortow mniej. Po 24 czasami udaje sie znalesc stolik spelniajacy wymagania