Przejdź do forum
pare pytan poczatku...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] pare pytan poczatkujacego gracza

5 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
338 Wyświetlenia
szachistka
Oldschool Grinder

Ucze sie gry nl sh i mam pare lamerskich pytan:D Po pierwsze czy dokladacie do 3beta gdy byliscie pierwotnymi agresorami z suited connectors i niskimi parkami?
Po drugie czy warto zagrywac/sprawdzac AI z monster drawem na deepach?
Z gory dziekuje za odpowiedz.

4 odpowiedzi
hellYeahEnT
Elite Grinder

a wczesniej grales fr ?

Nic sie nie rozni od sh, tu i tu gramy przeciwko zakresom, tylko ze sa one troche inne, wiec odpowiedz na Twoje wszystkie pytania: Zalezy :D

kunaguero5
PokerStrategist

wszystko zależy od sizingu, najczęściej nie będzie oddsów do opłacalnego callu z pp a tym bardziej z sc ale im wiekszy deep, im niższa wartość 3betu i im węższy range 3betu przeciwnika tym prędzej można próbować set miningu.

zależy o jakim monsterdrawie mówisz bo co innego KhQh na boardzie JhThX gdzie masz prawie zawsze ~50% a dead money i fold equity powoduje że push jest EV+
a co innego AhKh na boardzie 7h6hX gdzie vs set mamy juz tylko ~33%

szachistka Autor wątku
szachistka
Oldschool Grinder

Napisane przez hellYeahEnT
a wczesniej grales fr ?

Nic sie nie rozni od sh, tu i tu gramy przeciwko zakresom, tylko ze sa one troche inne, wiec odpowiedz na Twoje wszystkie pytania: Zalezy :D

Wczesniej gralam sng.

autic
Elite Grinder

Napisane przez szachistka
Ucze sie gry nl sh i mam pare lamerskich pytan:D Po pierwsze czy dokladacie do 3beta gdy byliscie pierwotnymi agresorami z suited connectors i niskimi parkami?

zależy od:
- ip czy oop
- jego 3bet range i play style w 3bet potach
- czy jesteś od niego lepszy post flop

Po drugie czy warto zagrywac/sprawdzac AI z monster drawem na deepach?
Z gory dziekuje za odpowiedz.

- uważasz, że dostateczną ilość razy będziesz z przodu sprawdzaj, jeżeli nie zrzucaj
- tak jak tam kolega niżej wspomniał puszowanie z MD jest praktycznie zawsze EV+, ja przez MD rozumiem osed +fd, które vs set ma 40/60
- wojna zakresów imo i tak wszystko analizujesz vs przeciwnik