siema, chcialem zapytac o jedna rzecz ktora mnie nurtuje od pewnego czasu
widzialem we wrzuconych rozdaniach, ze z top pair + flush drawem radzicie grac agresywnie i jak jest to mozliwe to isc all in na flopie
a jak to jest jak trafimy np bottom pair + flush draw, dam przyklad zeby bylo wiadomo o co chodzi
zalozmy, ze wszyscy maja full stacki, a gracz utg to tag
UTG raises
MP1 calls
MP2 calls
Hero (Bu) A:s 4:s calls
flop: 2:s 4:d 9:s
UTG bets pot size
2 folds
Hero ?
zakladamy, ze nasz przeciwnik nie robilby c-beta wobec 3 rywali z nietrafionym AK,AQ, a wiec trzyma jakas wysoka pare prawdopodobnie TT-KK (asy tez sa mozliwe chociaz nieco mniej prawdopodobne bo jednego mamy) i jak powinien zagrac Hero ? przeciwko kazdej rece poza asami nasze equity wynosi ok 52% a wiec wydaje mi sie ze wrzucenie stacka jest tutaj ok
a teraz drugi przyklad:
UTG raises
MP1 calls
MP2 calls
Hero (Bu) A:s 4:s calls
flop: 2:s A:d 9:s
UTG bets pot size
2 folds
Hero ?
znowu ci sami gracze, tutaj UTG albo ma jakas wysoka pare, ale wtedy mysle, ze betowal by nieco mniej, np 2/3 zeby zobaczyc na czym stoi i moc sie wycofac z rozdania przy jakiejs akcji od przeciwnikow albo trzyma AK, AQ i wtedy mamy troche mniej outow (a jesli sprawdzilby czy przebil naszego raisa to mamy pewnosc ze jestesmy przeciwko jednej z tych rak) tutaj equity jest ok 46% a wiec troszke gorzej, ale mimo wszystko niezle
a wiec czy bottom pair + flush draw gramy tak agresywnie jak top pair + flush draw ?
ps: jak te moje przyklady sa jakies lipne to sorry, ale staralem sie jak moglem