Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Op Nl2 Zoom

7 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
501 Wyświetlenia
piotrekbc

Witam. Widziałem podobny temat, z ostatnim postem sprzed 6 dni więc nie chciałem go tak jakby odkopywać a poza tym tyczył się on stolików regularnych, nie zoom. Pytanie do osób grający właśnie ta gre. Co robicie z OP na w miare suchych boardach, pula w dodatku jest 3betowana, czesto z monsterami dostaje po prostu foldy preflop, a ostatnim czasy przegrywam vs set z nizszym pocketem. Wydaje mi sie ze gram po prostu za słabo z rekami typu AA. Z drugiej strony wydaje mi sie ze zrzucanie overpair na unka ktory w dodatku z zalozenia wydaje sie byc fiszem bo gra jeden stolik NL2 jest imo troche bezsensu i chcialbym swoja opinie tutaj zweryfikowac

PokerStars - $0.02 NL ZOOM - Holdem - 9 players
Hand converted by PokerTracker 3

BTN: $1.89
SB: $2.00
BB: $2.03
UTG: $1.80
UTG+1: $1.91
Hero (MP): $2.20
MP+1: $0.88
LP: $4.61
CO: $2.00

SB posts SB $0.01, BB posts BB $0.02

Pre Flop: ($0.03) Hero has A♥ A♣

fold, UTG+1 raises to $0.06, Hero raises to $0.18, fold, fold, fold, fold, fold, fold, UTG+1 calls $0.12

Flop: ($0.39, 2 players) 9♣ 6♦ 7♣
UTG+1 checks, Hero bets $0.22, UTG+1 calls $0.22

Turn: ($0.83, 2 players) 4♠
UTG+1 checks, Hero bets $0.56, UTG+1 calls $0.56

River: ($1.95, 2 players) Q♦
UTG+1 bets $0.95 and is all-in, Hero calls $0.95

UTG+1 shows 7♦ 7♠ (Three of a Kind, Sevens) (Pre 20%, Flop 86%, Turn 95%)
Hero shows A♥ A♣ (One Pair, Aces) (Pre 80%, Flop 14%, Turn 5%)
UTG+1 wins $3.72

Oto przyklad, wiem ze to nie dzial oceny rak, ale chodzi o przyklad i wlasnie zauwazylem ze we 3 betowanych pulach nie gra sie oop mid pocketow z tego co wyczytalem na forum. Mozliwe ze na flopie moj bet jest zbyt niski. Ten watek sluzy poprawie mojej gry i weryfikacji mojego mozliwego leaku w tym przypadku. Discuss.

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
Edziorrr

Nie dało się tego zagrać inaczej. UTG to fish.

Odpowiedz
Cytat
piotrekbc Autor wątku
piotrekbc

No tak, tak spoko, a co ogólnie robisz z over pair, jeśli zrzucasz to w jakich przypadkach? Bo specyfika stolikow zoom jest inna niz regularnych, to wiadomo.

Odpowiedz
Cytat
sebano2

Ja w takim przypadku jak w/w gram przede wszystkim:
- PF x4 (0,24) - widać, że donk jak coś ma i tak dołoży
- F na jego call - bet za 77% puli (mam tak poustawiane bety)
- T - na jego call - bet za 55% puli i tu na jego call jest łatwa decyzja - zapala się lampka i:
jak drawował - nie dobrał zagra c
jak ma overpare bądź top pare podobnie(tu bardzo często donki juz wsuwają na T),
overbet na river = set - co zauważyłem na ZOOMie, linie post flop donka pokazana przez cIEBIE w 90% przypadków oznacza że mają grubo, check/call F i T i overbet na river = mam grubo
Nie wiem z czego to wynika, może boja się betować, żeby nie wywalić przeciwnika?
Wole call na jego np bet/rise/allin niz jego dziwne check -call
Powyższe dotyczy tylko ZOOMA (próbka jakieś 70Kh - nl2 i nl5)

Odpowiedz
Cytat
piotrekbc Autor wątku
piotrekbc

Ok, dzieki za odzew

Odpowiedz
Cytat
Edziorrr

Napisane przez piotrekbc
No tak, tak spoko, a co ogólnie robisz z over pair, jeśli zrzucasz to w jakich przypadkach? Bo specyfika stolikow zoom jest inna niz regularnych, to wiadomo.

Zależy na kogo gram. W tym przypadku to fish więc gram 3 soczyste value bety. Jeśli trafił tego seta to nh, częściej jednak bedzie trzymał słabszą rękę.

Jestem w stanie zrzucić jeśli gram przeciwko regowi, którego call open to tylko pp.

Odpowiedz
Cytat

Nie ma opcji zrzucić over parki w 3-betowanej puli na takim boardzie, czy to vs reg czy vs fish. On rzadko trafi seta, wtedy po prostu cooler, częściej będzie miał TT/JJ którego nie chciał raisować przed flopem bo bał się zobaczyć wysoki flop. Wyższe parki też się zdarzają. Poza tym sizing bym podciągnął, szczególnie, że nisko otworzył jak na UTG. A jak widzisz, że przeciwnik jest słaby to możesz 3-betować jeszcze wyżej.

Odpowiedz
Cytat