Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Odnośnie SSS

27 Posty
9 Użytkownicy
0 Reakcje
2,189 Wyświetlenia
Marg0z

Gram już trochę czasu tą strategią na NL10 (0.05$/0.10$) i nie widzę żeby przynosiła duże profity...czy zysk przyjdzie z czasem?

A konkretniej sytuacja wygląda tak, że jak już dostane te ręce z którymi mogę grać wg tejże taktyki to w 90% przypadków po moim podbiciu (nie zależnie od pozycji) reszta stołu pasuje ... i dzieje sie tak prawie na każdym stole ;/ ogólnie często więcej tracę na tych blindach niż zarobie raz na 40 rozdań te marne blindy.... Wy wprowadzacie jakieś większe modyfikacje co do tej taktyki ?

26 odpowiedzi

*przeniesione*

Krasu

Według mnie wprowadzanie modyfikacji na niskich limitach nie ma sensu, a na Twoim miejscu bardziej bym się skupił nad table selection. Szukaj stołów z dużą widocznością flopa i dużą średnią pulą a także unikaj innych shortów ! Ta strategia jest jak najbardziej dochodowa i jeśli chcesz grać No Limit to zaczynaj budować bankroll właśnie tą strategią.

Pozdrawiam :)

Marg0z Autor wątku
Marg0z

No chyba macie racje że to przez wybór stołów tylko tu się rodzi problem :P na Partypoker piszę ile jest rąk na godzinę i średnia pula ale nie ma nic o oglądalności flopa :( chyba że ślepy jestem :P

Krasu

Nie jestem pewien bo nie korzystałem ale chyba PokerTracker3 (darmowa v.beta) oferuje takie statystyki stołów.

Gram na PartyPoker i tamtejszy soft jest z deka dziwny. Calkiem niedawno w bardzo krótkim czasie dotarlem z ok.90 Euro na 130 grajac SSS NL10.

Przesiadłem się na NL25 oraz gralem troche SNG. Od chyba 3 dni mam taki downswing (dalej gram SSS), ze szkoda słów - a do tego wtopy bolą na tym limicie bardziej. Asy trafiaja na sety lub straighty, KK trafia na AA albo na AQ, AJ z A na flopie. Ostatnio to nawet wtopilem AK vs AK (i ja i on all-in PF), bo sie zrobil board jednokolorowy i on mial jedna karte w tym kolorze a ja ZADNEJ.
Dzis to sie juz nawet ze mnie na stole smiali - najpierw 2 razy POD RZAD wtopilem chyba QQ a potem wlasnie KK (oba all-in na PF) a na koncu - jakby chyba dla wysmiania mnie - po bodajze 4 rekach - trafilem AA, flop A38 czy cos takiego, to ja bet, koles raise to ja all-in. turn = 5, river = 4 koles w lapie 22 pokazuje, zabic sie mozna...

Tym bardziej, ze taka sytuacja w ciagu ostatnich kilku dni zdarzyla mi sie bodajrze 3 raz - calkiem niedawno pamietam, ze opisywalem rowniez w watku bad beats...

Jak wygrywalem, to zwykle limpy/blindy - podczas gdy wczesniej bylo normalnie:D

Pozostalo mi niewiele ponad 60E i grzecznie przenioslem sie na NL10.

Ja dokladnie to samo mam na Mansionie. Od 5 dni (jakies 3k rak) na dziennej sesji trace ok 5$. Zazwyczaj jak podbijam pf z dobra para to wszyscy pasuja (wiem, wiem, table selection, niestety nie ma statystyk ogladalnosci flopa, a zazwyczaj pakuje sie na stoly z wysoka pula i liczba rozdan mniejsza niz 50), a gdy dostaje na late KQ, AJ chcac nie chcac podbijam pf (nie lubie grac tych ukladow, chociaz jestem na nich EV+ jak na razie), to ostatnio w wiekszosci przypadkow robie cbet na flopie (oczywiscie jak mam HU) i musze spasowac po podbiciu. Szczyt to przegrywanie ostatnio wiekszosci setow zlapanych na flopie (vs strit, kolor itp)

lucXsus

sulka79 napisał
Ja dokladnie to samo mam na Mansionie (...) niestety nie ma statystyk ogladalnosci flopa, a zazwyczaj pakuje sie na stoly z wysoka pula i liczba rozdan mniejsza niz 50)

na mansionie masz ogladalnosci flopa - "players per flop", wez pod uwage ze przy stolach niepelnych statystyka jest zawyzona

duze pule to nic dobrego bo przyciagaja mase ludzi i odrazu stol ma X oczekujacych i zanim sie dopchasz na stol to juz bedzie on zupelnie inny

mala liczba rozdan moze oznaczac rowniez ze ktos dlugo podejmuje decyzje przed pasowaniem na pf wiec nie sugerowalbym sie ta statystyka. Ustalenie sobie pulapu 'wybieram stoly tylko poznizej 50' to zly pomysl, uzywanie tej statystyki ograniczylbym do omijania stolu szerokim lukiem jesli ilosc rak na godzine jest bardzo duza.

co do table selection bez dokładnych statystyk to ostatnio kieruje się ilością shortów przy stole. Jeśli jest wiecej niż 3 razem ze mną to nie siadam. Wymaga to nieco cierpliwości, szczególnie na Party Poker, ale przynosi efekty.

Odnośnie SSS jako takiego to mam wrażenie, że ta strategia w krótkim okresie wygląda jak robienie jednego kroku do tyłu i dwóch do przodu, dwóch do tyłu i trzech do przodu. Wahania bankrolla są nieuniknione. Osobiście gram SSS na NL10 od prawie 3 tygodni i po wielu bojach doszedłem do 100$, zaliczając m.in. 20-sto dolarowe wahania w przedziale 45-65$. Mimo wyjścia na wyrazny plus nie mogę sie doczkać momentu, kiedy będę już mógł spokojnie zacząć grę BSS. Gra na flop i post-flop sprawiają, że poker nabiera kolorów

lucXsus napisał
na mansionie masz ogladalnosci flopa - "players per flop", wez pod uwage ze przy stolach niepelnych statystyka jest zawyzona

??? Az dzisiaj wieczorem sprawdze dokladnie... caly czas mi sie wydawalo, ze jest tylko srednia wielkosc puli i liczba rozdan... Moze to trzeba gdzies wlaczyc w opcjach?

lucXsus napisał
duze pule to nic dobrego bo przyciagaja mase ludzi i odrazu stol ma X oczekujacych i zanim sie dopchasz na stol to juz bedzie on zupelnie inny

Az tak dlugo raczej nie czekam, zeby sie to moglo diametralnie zmienic (max 2-3 minuty), zazwyczaj jesli w kolejce jest wiecej niz 3 osoby to sie nie zapisuje

lucXsus napisał
mala liczba rozdan moze oznaczac rowniez ze ktos dlugo podejmuje decyzje przed pasowaniem na pf wiec nie sugerowalbym sie ta statystyka. Ustalenie sobie pulapu 'wybieram stoly tylko poznizej 50' to zly pomysl, uzywanie tej statystyki ograniczylbym do omijania stolu szerokim lukiem jesli ilosc rak na godzine jest bardzo duza.

Co znaczy bardzo duza? Czasem (bardzo rzadko) widze po ~70, wiekszych jeszcze mi sie nie zdarzylo widziec, zazwyczaj jest to najwiecej 50-60, ja siadam do tych 40-50...

lucXsus

mam namysli 75+, widocznosc flopa jest na bank

Wy mi tu o table selection, a ja sie ostatnio zaczynalem nawet zastanawiac, czy KK nie zaczac pasowac PF na jednym ze stolow :P Nie no joke, ale powaznie mowie, ze czasami to szlak trafia, jak Ci sprawdzi all-ina to reraise jakis duren z A5 i mu spadnie ten As na flopa...

Marg0z Autor wątku
Marg0z

To jeszcze jedno ... wszyscy wiemy że SSS jest dosyć popularne i dużo graczy wie na czym to polega. Czy mamy dalej EV+ jeśli wielu graczy zna naszą taktykę ?

lucXsus

wielu shortow nie gra czystego sss a to nam pomaga ;]

Marg0z Autor wątku
Marg0z

Czy zasada "jeżeli pula jest 2x większa niż nasz stack to ALL IN" tyczy się każdej fazy obstawiania ? Przykład: mam 2$ i załóżmy JJ no to standardowo 0.4$ i jeden call po mnie ... blindy foldują. Mój stack: 1.6$ Pot: 0.95$ ... nic nie doszło no to ja C-bet 0.6$, koleś call , na turnie dalej nic i teraz są dwie zasady:

1. "Sprawdzono nasz C-bet na turnie gramy check/fold"

2. Nasz stack na turn 1$ a pot: 2.15$ czyli pot 2x większy od stacka

Którą opcje wybieramy ?:D

lucXsus

SSS Strategy
Jeśli pula jest na początku rundy dwa razy większa od twojego stacka, to wchodzisz bez względu na przeciwników i twoje holecards all-In, jak tylko przyjdzie twoja kolej na zagranie.

poczatek rundy = flop

Marg0z Autor wątku
Marg0z

Czyli na turnie już gramy check/fold ?:D

magic83

jak najbardziej w innym przypadku zawse bysmy grali cb na flopie all in, jak twoj cb zostanie sprawdzony to na turnie gramy check/fold!!

Marg0z - co rozumiesz przez pojecie "nic nie doszlo?"

tzn reka sie nie poprawila, czy tez spadl A,K lub Q na stol i mamy trash- hand?

Bo gdy masz JJ a po turnie na stole 258T to oczywiscie grasz all-in bo masz made-hand nawet w przypadku sprawdzenia c-beta.