Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Odds and Outs

9 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
975 Wyświetlenia
Marg0z

Jak to z tym jest bo ostatnio się zamieszałem strasznie odnośnie tego. Czy jak jestem z przeciwnikiem na flopie to biorę pod uwagę oddsy od flopa do turna czy od flopa do rivera?

Ja mam po flopie OESD. Załóżmy że pula 6$, koleś bet 2$ ... czyli pot odds mam 4:1 . I jak mam liczyć oddsy? od flopa do turna (czyli nie wchodzić w to rozdanie) czy od flopa do rivera ( i sprawdzać) ?

8 odpowiedzi

no a jak wrzucisz te 2$, to ile kart zobaczysz?? Zobaczysz przecież tylko turna, czyli liczysz pr-stwo do turna. Za zobaczenie rivera prawdopodobnie przyjdzie Ci znów coś zapłacić:P

moto2

Gdyby ten przeciwnik był na flopie all-in, to wtedy za sprawdzenie zobaczysz 2 karty: turn i river. ;)

easygracz

Ile razy macie odds /pot odds poprawne w no limit w 5% przypadków.?

easygracz możesz sprecyzować?

Jeśli jest tylko 2 graczy w puli i obaj zapłacili jedynie BB, to praktycznie nigdy nie będzie poprawne. Ale jeśli byly limp/raise/reraise/call to często się zdarza ;)

Oleyy1

a we wszystkich innych sytuacjach "manipulujemy" implied oddsami i juz sie oplaca ;)

damianpat

kreatywna księgowość;)

moto2

Jak liczyć oddsy od folpa do river? ?(

Bo odświeżyłem sobie artykuł o tym, ale.. tam jest opisane jak liczyc oddsy od flopa do turna i od turna do rivera. A nic nie ma odnośnie 'od flopa do rivera'.

PS. https://polska.pokerstrategy.com/strategy/no-limit/993/5/ = przetłumaczcie "Deine discounted Outs" i "Deine discounted Outs in diesem Fall", bo tak nieprofesjonalnie wygląda kiedy w artykule po polsku, są takie kwiatki!

Najszybciej, ale niedokladnie tak:

Szansa na trafienie jednego z naszych outów na turnie LUB riverze ( zakładamy więc, że na stole leżą wyłożone 3 karty i dojdą kolejna 2 na turnie i riverze ) wynosi: 4% * liczba outów (-1% mając 9-12 outów oraz -4% mając 12 lub więcej outów).

A dokladnie tak:
Masz n outow. Z prawdopodobienstwa warunkowego:
P=(1-((47-n)/47)*((46-n)/46))*100%

czyli 100% minus szansa, ze nie trafisz outa ani na turnie, ani na riverze.

A oddsy jako stosunek szans to 1-P : P